Λιάγκας- Σκορδά: Το πρωινό τους όπως θα έπρεπε να είναι

Είναι καλύτερο το Πρωινό του Αντέννα με την προσθήκη του Γιώργου Λιάγκα;

Της Τηλε- κρητικού
Η ερώτηση είναι απλή: είναι καλύτερο το Πρωινό του Αντέννα με την προσθήκη του Γιώργου Λιάγκα; η απάντηση είναι εξίσου απλή: ναι είναι.

Το γιατί είναι απλό. Τόσο οι τηλεθεατές όσο και οι συντελεστές αυτής της εκπομπής νιώθουν για πρώτη φορά οικεία με αυτό που έχουν αναλάβει να κάνουν. Χωρίς άστοχους πειραματισμούς με πρόσωπα στο πάνελ που στην πραγματικότητα δεν ήθελαν να βρίσκονται εκεί, χωρίς προσπάθεια να προσεγγιστεί ένα νεανικό κοινό που όμως δεν βλέπει τηλεόραση το πρωί, χωρίς άγχος να δείξουν κάτι άλλο από αυτό που ξέρουν, τη Δευτέρα το πρωί οι άνθρωποι που κάθισαν μπροστά στις κάμερες για να παρουσιάσουν την εκπομπή πήγαν εκεί για να κάνουν τη δουλειά που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα. Να σχολιάζουν την επικαιρότητα των σελέμπριτι και των ριάλιτι. Διότι ολες οι εκπομπες έχουν κοινές στήλες.

Το δυνατό χαρτί αυτής της εκπομπής όμως ήταν πάντα ο σχολιασμός. Οκ και οι προβλέψεις της Λίτσας Πατέρα. Από αυτό ακριβώς προκύπτει και η οικειότητα που νιώθουν οι τηλεθεατές με το πρωινό του Αντέννα. Μια οικειότητα που διαταράχτηκε φέτος αλλά που -ευτυχώς για την εκπομπή και το κανάλι- κανείς δεν έβαλε τον εγωισμό του μπροστά από την τηλεοπτική επιβίωση. Ακόμη κι αν υπάρχει αμηχανία ανάμεσα στους δύο πρώην συζύγους είναι ξεκάθαρο πως και οι δύο γνωρίζουν πως περισσότερο από ποτέ φέτος έχουν ανάγκη ο ένας τον άλλον.

Είναι προς τιμήν και των δυο ότι μετά από τις αναμενόμενες εντάσεις που προηγούνται ή ακολουθούν ένα διαζύγιο έχουν καταφέρει να διατηρούν μια τόσο αξιοπρεπή σχέση. Ακόμα και για τον παρεξηγημένο Λιάγκα το γεγονός αυτό δείχνει ότι διαθέτει ποιότητες και αξίες ως προσωπικότητα.

Η προσθήκη της Παραδεισανού, που η αλήθεια είναι ότι δεν καταλάβαμε για ποιο λόγο έλειπε εξαρχής, φαίνεται να δίνει ακόμη περισσότερους πόντους στην οικειότητα που λέγαμε και για να μην το κουράζουμε από σήμερα το Πρωινό του Αντέννα λειτουργεί σαν να μπήκαν τα πράγματα στη θέση τους και να έγιναν όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι.

Στα συν το παγκόσμιο case study δυο ανθρώπων που δεν τα βρήκαν στη ζωή, τα βρήκαν όμως στην τηλεόραση και δείχνουν χαλαροί με τις νέες συνθήκες. Άλλωστε χαρακτηριστικό του έξυπνου ανθρώπου είναι η ικανότητα προσαρμογής σε νέες συνθήκες και νέες ανάγκες.

Το Πρωινό είναι ξεκάθαρο ότι θα ανεβάσει νούμερα. Όχι γιατί μπήκε η βόμβα Λιάγκα που θα περάσει σε μερικές μέρες όπως κάθε τι καινούργιο αλλά γιατί έστω και τώρα, στο δεύτερο μισό της σεζόν, δημιουργήθηκε μια εκπομπή στα μέτρα των παρουσιαστών της που ικανοποιεί τα ζητούμενα των τηλεθεατών της.

leave a reply

Your Review