Μαραντόνα: Το τέλος, το παγκόσμιο σοκ και η ντροπή των αγγλικών εφημερίδων

Όταν ούτε ο θάνατος δεν μπορεί να κάνει κάποιους να σωπάσουν για λίγο

Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει ο θάνατος του κορυφαίου της μπάλας όλων των εποχών, Ντιέγκο Μαραντόνα με το σύνολο του κόσμου να τον αποχαιρετά και να ομολογεί ότι ο “Ντιεγκίτο” ήταν ο λόγος που αγάπησε το ποδόσφαιρο.

Πολλά τα μηνύματα θλίψης, μεταξύ των οποίων και αυτό του συναδέλφου του Πελέ, πολλές οι εκδηλώσεις θλίψης για το τέλος ενός μάγου της μπάλας, περίσσεψε, όμως, και η κριτική για το πώς αυτός ο υπεραθλητής επέλεξε να ζήσει τη ζωή του.

Τα ναρκωτικά, τα προβλήματα υγείας, οι αμφιλεγόμενες επιλογές φαίνεται ότι δεν του συγχωρέθηκαν -από τους ανθρώπους, τουλάχιστον- ούτε την ύστατη στιγμή, με πολλούς χρήστες των social media να εστιάζουν εκεί και όχι στο μοναδικό υπερθέαμα που για χρόνια προσέφερε ο Μαραντόνα μέσα στα γήπεδα. 

Την ίδια στιγμή, σήμερα, με νωπή ακόμη την είδηση του θανάτου, αλγεινή εντύπωση προκαλούν τα πρωτοσέλιδα αρκετών εφημερίδων που κυριολεκτικά περιυβρίζουν τον νεκρό, ξεχνώντας την ιστορία και την προσφορά του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. 

Έτσι, ανάμεσα στα χιλιάδες εγκωμιαστικά σχόλια, δεν έλειψαν και κάποιοι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί για “το χέρι του Θεού”, όπως συνήθιζαν να αποκαλούν τον Μαραντόνα.. Συγκεκριμένα, η Mirror σχολίασε πως “ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ένας ήρωας, ένας παλιάνθρωπος, ένας κλέφτης και μία ιδιοφυία πέθανε στα 60 του”..!, ενώ και η Daily Star είχε το δικό της μερίδιο στη χολή εναντίον του νεκρού πια θρύλου, καθώς φρόντισε να βάλει στο εξώφυλλο της φωτογραφία απ’ τη φάση με το χέρι του Μαραντόνα κόντρα στην Αγγλία, γράφοντας χαρακτηριστικά: “Πού ήταν το VAR όταν το χρειαζόμασταν περισσότερο;”…

leave a reply

Your Review