Μέχρι και ο Johnny Depp άνοιξε λογαριασμό στο Instagram λόγω του κορονοϊού -και κυκλοφορεί single για την απομόνωση

Μέχρι πρόσφατα ήταν ένας από τους ελάχιστους stars που αρνούνταν πεισματικά να ανοίξουν λογαριασμό στο Instagram. Με την πίεση της αναγκαστικής καραντίνας των ημερών, τελικά έσπασε κι αυτός. Από χτες, ο Johnny Depp έγινε επισήμως χρήστης του Instagram και με το καλημέρα απέκτησε 1,9 εκατομμύρια followers. Η δική του συνεισφορά στον πλανήτη του insta ξεκίνησε με δύο posts: μία φωτογραφία του από το σπίτι εν μέσω αναμμένων κεριών και ένα βιντεάκι του, στο οποίο επί οχτώ λεπτά βγάζει τα σώψυχά του στους fans του.

“Γεια σας, γεια σε όλους όσοι μπορεί να παρακολουθούν αυτή τη μετάδοση. Αυτή είναι η πρώτη μου εμπειρία με τον κόσμο των social media. Δεν έχω ξανακάνει κάτι τέτοιο. Δεν νομίζω ότι είχα κανέναν ιδιαίτερο λόγο να το κάνω μέχρι αυτήν τη στιγμή”, ήταν η εισαγωγή του star.

Ο Depp εξηγεί ότι αποφάσισε να ανοίξει λογαριασμό στο Instagram, σε μια προσπάθεια “να ανοίξω έναν διάλογο, υπό την απειλή αυτού του αόρατου εχθρού που έχει ήδη προκαλέσει τεράστιες τραγωδίες και καταστροφές στις ζωές των ανθρώπων”.

Κι αφού απαρριθμεί μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος λόγω πανδημίας -ανεργία, έλλειψη κατάλληλης υγιειονομικής περίθαλψης, μεταλύ άλλων- προσθέτει: “Κάποιοι, δυστυχώς υπερβολικά πολλοί, μένουν στους δρόμους, χωρίς καμία προστασία, κανένα άσυλο, καμία δυνατότητα για αυτοπεριορισμό. Γι’ αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο αυτούς τους σκοτεινούς καιρούς, αυτές τις μέρες της δοκιμασίας, για αυτούς που αγαπάμε, για την κοινότητα, για τους εαυτούς μας, τον πλανήτη και για το μέλλον μας”.

Ο Depp είπε επίσης ότι “παρόλο που τα χέρια μας είναι δεμένα πίσω από την πλάτη μας, τα μυαλά μας είναι ελεύθερα και οι καρδιές μας δεν έχουν αλυσίδες και μπορούμε να νοιαζόμαστε. Κυρίως και πάνω από όλα: Μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς και μείνετε μέσα στα σπίτια σας. Πρέπει να αξιοποιήσετε όπως πρέπει αυτό τον καιρό μένοντας κοντά σε αυτούς που αγαπάτε, και παρά τις φρικτές συνθήκες μας, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να κλειστούμε στον εαυτό μας και να παραδωθούμε σε αυτό που μοιάζει με μονοτονία από την κόλαση”.

Και χρησιμοποιώντας το παράδειγμα των δύο παιδιών του που συχνά διαμαρτύρονται ότι βαριούνται, μας εξηγεί ότι εκείνος πάντα τους απαντάει ότιι “η πλήξη δεν επιτρέπεται”. Και μας προτείνει τι να κάνουμε: “Ζωγραφίστε, διαβάστε, σκεφτείτε, μάθετε κάτι, γυρίστε ένα βίντεο με το κινητό σας. παίξτε κάποιο μουσικό όργανο αν ξέρετε, κι αν δεν ξέρετε, μάθετε. Αν δεν έχετε μουσικό όργανο, φτιάξτε ένα, από όλα τα πράγματα που βρίσκονται μέσα στο σπίτι σας και κάνουν θόρυβο. Ηχογραφήστε αυτούς τους ήχους που θα κάνετε, και δημιουργήστε μια σύνθεση, γράψτε ένα τραγούδι. Αυτό είναι η μουσική στο κάτω κάτω: το να δημιουργείς θορύβους. Και να σπας τα νεύρα των γειτόνων, φυσικά. Φτιάξτε playlists και κάντε ανταλλαγές με άλλους, ακούστε παλιά μουσική, ακούστε μουσική που δεν συνηθίζατε να ακούτε. Να κρατάτε απασχολημένα τα μυαλά σας, και θα τα βγάλουμε πέρα με αυτή την κατάσταση”.

Με την ευκαιρία, ο Johnny αποκαλύπτει ότι τα τελευταία χρόνια έχει συνεργαστεί με τον μουσικό της rock Jeff Beck για να ετοιμάσει ένα album, το οποίο περιλαμβάνει και μια διασκευή του τραγουδιού του John Lennon, Isolation. Κι έτσι τελικά συνειδητοποιούμε ότι τόση ώρα μας παροτρύνει να κάνουμε τη δική μας μουσική, γιατί θέλει να προωθήσει τη δική του (το Isolation από τους Johnny Depp και Jeff Beck είναι ήδη διαθέσιμο στο YouTube).

Το βίντεο τελειώνει κάπως έτσι: “Σας ευχαριστώ όλους για την καλοσύνη σας, την ακλόνητη υποστήριξή σας και τη δύναμη που μου δίνετε όλα αυτά τα χρόνια”. Κι εμείς σε ευχαριστούμε, Johnny.