Μήπως για το ότι δεν χάνετε κιλά ευθύνεται το χρώμα του πιάτου σας;

Μία μελέτη έρχεται να μας αλλάξει γνώμη για τους παράγοντες που μπορεί να ευθύνονται για τη στασιμότητα στη ζυγαριά μας

Είχατε σκεφτεί ποτέ ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν πηγαίνει καλά η δίαιτα σας είναι το χρώμα του πιάτου που χρησιμοποιείτε; Αν δεν το σκεφτήκατε εσείς, το φιλοσόφησε για λογαριασμός σας κάποιος άλλος.

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο, Χάρολντ Μπράεμ, όποιος χρησιμοποιεί μπλε πιάτα στο φαγητό του, τρώει λιγότερο!

Ο 74χρονος μετά από χρόνια μελέτη κατέληξε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μπλε χρώμα βοηθάει στη χαλάρωση και στην πιο αργή κατανάλωση του φαγητού. Εάν τρώτε σε μπλε πιάτα, τρώτε πιο αργά και στη συνέχεια νιώθετε γρηγορότερα ότι έχετε χορτάσει…

Μπορείτε να βάλετε ακόμη λιγότερα τρόφιμα σε μπλε πιάτα παρά σε πιάτα διαφορετικού χρώματος και όμως έχετε την αίσθηση ότι είστε κορεσμένοι, υποστηρίζει ο Γερμανός επιστήμονας.

Σύμφωνα με τον Μπράεμ, αυτός είναι ένας παράγοντας που μπορείτε να επωφεληθείτε από μια δίαιτα. Το κίτρινο και το κόκκινο, από την άλλη πλευρά, είναι χρώματα που αυξάνουν την όρεξη και την κατανάλωση.

Το κόκκινο χρώμα οδηγεί επίσης σε ταχύτερη κατανάλωση και αυτός είναι ένας λόγος που συχνά τα εστιατόρια γρήγορου φαγητού χρησιμοποιούν αυτό το χρώμα. Υπάρχει το οικονομικό σκέλος σε πρώτο πλάνο, τα εστιατόρια τύπου «Fast Food» θέλουν να κάνουν πωλήσεις, λέει.