Μήπως τελικά η Ράνια Τζίμα ήταν η νικήτρια σ’ αυτές τις εκλογές;

Οι 3+1 viral στιγμές του girl boss των εκλογών

Λίγο μετά μετά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση  και με τον δεύτερο γύρο των εκλογών να πλησιάζει, το πολιτικό πεδίο της χώρας είναι πια λιγότερο θολό. Όλοι οι  πολιτικοί αρχηγοί έχουν κάνει ήδη τον  απολογισμό τους και οργανώνουν τα επόμενα βήματά τους, προσπαθώντας να προσεγγίσουν τους Έλληνες ψηφοφόρους και να πείσουν τους όποιους εναπομείναντες αναποφάσιστους.

 

Υπάρχουν, όμως, κάποιες αποφάσεις όπου η ελληνική κοινή γνώμη φαίνεται να μην δυσκολεύτηκε καθόλου να πάρει, όπως την ομόφωνη ανάδειξη της Ράνια Τζίμα σε viral icon αυτών των εκλογών.

 

Τόσο μέσω του κεντρικού δελτίου του Mega, όσο και μέσα από τις ερωτήσεις της στο debate των πολιτικών αρχηγών, η δημοσιογράφος δεν δίστασε να “στριμώξει” τους πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής της χώρας – αλλά και τους ίδιους τους συνεργάτες της – προσφέροντας απολαυστικές στιγμές τηλεοπτικής αμηχανίας και κερδίζοντας την συμπάθεια των ελλήνων χρηστών των social media. Σύσσωμο το ελληνικό twitter προχώρησε στην ανακήρυξή της ως το πιο memable item των εκλογών, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, hashtags όπως #RaniaForPresident.

Ακολουθούν κάποιες από τις καλύτερες στιγμές που το girl boss της ενημερωτικής ζώνης δεν μάσησε τα λόγια του:

  •  Όταν είπε  Γιώργο Γεραπετρίτη “να μην της υποδεικνύει πως θα κάνει τη δουλειά της”.

 

Όλα ξεκίνησαν όταν η Ράνιας Τζίμα ρώτησε τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, Χρήστο Χαρίτση αν θα απευθύνει κάλεσμα στο ΚΚΕ. Τότε παρενέβη ο Γιώργος Γεραπετρίτης, Υπουργός Επικρατείας με την ΝΔ, ο οποίος είπε στην Ράνια Τζίμα. “Το κύριο Βαρουφάκη θα ρωτήσετε ή να ρωτήσω εγώ;”. Η παρουσιάστρια φανερά ενοχλημένη του απάντησε αμέσως: “Μισό λεπτό, μισό λεπτό. Αυτό κ. Γεραπετρίτη ήταν μια έμμεση υπόδειξη στη δουλειά. Δεν μου κάνατε υπόδειξη;”

 

Στη συνέχεια ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος ανάμεσα στους δυο τους:

 

Γ.Γ.: “Όχι καλέ…”.

 

Ρ.Τ. “Όχι καλέ…”.

 

Γ.Γ. “Δεν παρεμβαίνω ποτέ”.

 

Ρ.Τ. “Επειδή δέχομαι λοιπόν υπόδειξη από τον κ. Γεραπετρίτη… Γίνατε λίγο αρχισυντάκτης”.

 

  • Όταν διόρθωσε on air τον συμπαρουσιαστή της, Γιάννη Πρετεντέρη λέγοντας: “Τηλεπαρουσιάστριες; Δημοσιογράφους, θες να πεις”


Μ΄ αφορμή την ένταξη του γνωστού ράπερ Μιθριδάτη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, οι δύο συμπαρουσιαστές βρέθηκαν ακόμη μια φορά σε διαφωνία.Κορυφαία στιγμή αποτέλεσε, όμως, όταν ο σχολιαστής του MEGA συμπεριέλαβε τη δημοσιογράφο στην κατηγορία «τηλεπαρουσιάστριες», εκείνη του έριξε ένα «δολοφονικό» βλέμμα, διορθώνοντάς το άμεσα.

 

ΡΤ: «Να προσπαθήσουμε να είμαστε πιο αντικειμενικοί. Να δούμε το πριν και μετά και μετά να αξιολογήσουμε»

 

ΓΠ: «Να διαβάσουμε. Δεν έχω κάποιο προσωπικό με τον Μιθριδάτη. Βλέπω κι άλλες κυρίες τηλεπαρουσιάστριες, …»

 

ΡΤ: «Δημοσιογράφους μήπως εννοείς».

 

ΓΠ: «Δημοσιογράφους, ναι…»

  • Όταν ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα αν καλεί τους οι ψηφοφόρους να τον προτιμήσουν ως «τον λιγότερο ένοχο για τα Τέμπη»

 

Όταν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε καλεσμένος στο κεντρικό Δελτίο του Mega, σίγουρα δεν περίμενε αυτή την ερώτηση. Η κ. Τζίμα, υπενθυμίζοντας πως ο κ. Τσίπρας είχε αναλάβει μερίδιο της πολιτικής ευθύνης για τα Τέμπη, τον ρώτησε αν καλεί τους πολίτες να τον ψηφίσουν φέροντας τον τίτλο του “λιγότερο ένοχου”. Ακολουθησε ο εξής απολαυστικός διάλογος:

 

ΡΤ: «Κατεβαίνετε υποψήφιος στις Σέρρες. Ουσιαστικά τι λέτε στους πολίτες, τους λέτε: “Είμαι κι εγώ ένοχος, αλλά ψηφίστε με γιατί είμαι λίγο λιγότερο ένοχος”;»

 

ΑΤ: «Τώρα αλήθεια, κ Τζίμα;»

 

ΡΤ: «Ναι, αλήθεια»

 

ΑΤ: «Αυτό με ρωτάτε»

 

ΡΤ: «Ναι»

  • Όταν τα έβαλε με την διοργάνωση του debate των πολιτικών αρχηγών

 

Εμφανώς ενοχλημένη η Ράνια Τζίμα «δίκασε» τους πολιτικούς σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε το debate και τον μειωμένο ρόλο των δημοσιογράφων σ’ αυτό. Μάλιστα, όταν η συνάδελφος της Νίκη Λυμπεράκη απηύθυνε τη ρητορική ερώτηση «πώς γίνεται να θέλουν όλοι λιγότερο ασφυκτικό πλαίσιο αλλά τελικά αυτό να μην συλβαίνειι;» η κ. Τζίμα δεν κρατήθηκε κι έδωσε την καυστική απάντηση: «Σιγά μην το θέλουνε! Κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας τώρα;». Στη συνέχεια είπε:

 

«Αυτό που έγινε απόψε ήταν ακριβώς αυτό που ήθελαν τα κόμματα. Αν τα κόμματα ήθελαν κάτι άλλο, θα είχαμε ένα άλλο ντιμπέιτ. Δεν ήθελαν οι πολιτικοί αρχηγοί έναν πιο ανοιχτό διάλογο. Αν τον ήθελαν, θα τον είχαμε».