Ποιος είναι ο Jack Castello; Λίγο από Marlon Brando και λίγο από James Dean, στο σίριαλ του Netflix, Hollywood

To Hollywood είναι η μίνι σειρά του Netflix που δικαίως έχει μπει στο top 10 των προτιμήσεων του κοινού. Μία ομάδα νέων καλλιτεχνών προσπαθούν να κατακτήσουν το δικό τους μερίδιο στην επιτυχία στο μεταπολεμικό Los Angeles.

Ένας από τους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες της σειράς είναι ο νεαρός -και απολλώνια όμορφος- Jack Castello. Πρόκειται για έναν φανταστικό χαρακτήρα που στη σειρά συνυπάρχει με τους πραγματικούς σταρ της εποχής Rock Hudson και Vivien Leigh. O Jack, λοιπόν, ανήκει στους βετεράνους του αμερικανικού στρατού και μετά τον πόλεμο προσπαθεί να κατακτήσει το μεγαλύτερο όνειρο της ζωής του και να γίνει ηθοποιός. Έτσι, αποφασίζει να μετακομίσει στην California μαζί με την έγκυο σύζυγό του, Henrietta. Τα σχέδιά του όμως προς την κατεύθυνση της φήμης και της δόξας δεν πηγαίνουν ακριβώς όπως φανταζόταν και προκειμένου να στηρίξει την οικογένειά του, καταλήγει να δουλεύει στο Golden Tip Gasoline, ένα βενζινάδικο της εποχής, όπου οι εργαζόμενοι εκεί δεν βάζουν απλώς βενζίνη στα αυτοκίνητα των πελατών, αλλά χρησιμοποιούνται και σαν ζιγκολό. Η τύχη του αλλάζει όταν γνωρίζει έναν σκηνοθέτη και ο Jack βγαίνει στο προσκήνιο. Η σειρά εξερευνά το παρασκήνιο της χρυσής εποχής του Hollywood.

O Jack Castello μπορεί να είναι φανταστικός χαρακτήρας, αλλά ο ρόλος του βασίζεται στην πορεία που είχαν οι Marlon Brando, Montgomery Clift και James Dean μέχρι να καταφέρουν να γίνουν τα μεγαλύτερα ονόματα εκείνης της εποχής στο Hollywood. Αυτοί οι τρεις ηθοποιοί κατάφεραν να περάσουν μία νέα εκδοχή αρρενωπότητας, καθιστώντας κοινωνικά αποδεκτό το να μπορεί ένας άντρας να είναι συναισθηματικά ευάλωτος.

 

Ποιος ηθοποιός υποδύεται τον Jack Castello στο Hollywood;

Στον ρόλο του Jack Castello είναι ο David Corenswet. Έχει κάνει guest σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές όπως το House of Cards, ενώ συμμετείχε και στο The Politician του Netflix. Μιλώντας για τον ρόλο του στο Hollywood, o Corenswet είπε “ο χαρακτήρας μου έχει μια συγκεκριμένη αισιοδοξία και μία έλλειψη νευρικότητας, τουλάχιστον στην αρχή της σειράς”.

Διαβάστε τις ιστορίες των πραγματικών προσώπων που αναφέρονται στη σειρά

leave a reply

Your Review