Ο Δημήτρης Ταταράκης θα μπορούσε να επαναπαύεται στη γοητεία του

Πρώην μοντέλο, νυν τραγουδιστής, sexy αγόρι, δραστήριος και ισορροπημένος άνθρωπος. Δεν είναι και λίγα για να θες να τον γνωρίσεις καλύτερα

Ο Δημήτρης Ταταράκης θα μπορούσε να επαναπαύεται στη γοητεία του. Το όμορφο πρόσωπο και το sexy σώμα του ίσως για κάποιους αρκούν για να τον λατρέψουν, αλλά ο ίδιος επιλέγει να πειραματίζεται για να κατακτήσει τη δική του θέση στην εγχώρια μουσική βιομηχανία. Μόλις κυκλοφόρησε το νέο, καλοκαιρινό single του «Βάρκιζα Hawaii» και αυτό είναι αφορμή για να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτόν.

Σε κάποιον που δεν σε ξέρει πώς θα συστηνόσουν;  Δεν είμαι άνθρωπος που ανοίγεται εύκολα. Θα με χαρακτήριζα κλειστό και ντροπαλό. Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που με την ενέργειά τους και τη θετική τους διάθεση με κάνουν να ανοίγομαι και να παραβλέπω απογοητεύσεις του παρελθόντος. Αντιμετωπίζω τους ανθρώπους με ευγένεια και σεβασμό και προσπαθώ να βλέπω το καλό σε αυτούς.

Σε γνωρίσαμε μέσα από το modelling και σε μάθαμε καλά μέσα από το τραγούδι. Πώς προέκυψε αυτή η διαδρομή;  Ό,τι έχει προκύψει στη ζωή μου μέχρι στιγμής είναι τα «θέλω» του παρελθόντος μου. Η ζωή περνάει γρήγορα και πάντα προσπαθώ να υλοποιώ τα πράγματα που σκέφτομαι ότι θα ήθελα να κάνω. Γενικά ως άνθρωπος τολμάω.

Ποιο είναι το πιο τολμηρό πράγμα που έχεις κάνει; Το ότι συνεχίζω να ζω στην Ελλάδα! Η Ελλάδα είναι η πιο όμορφη χώρα του κόσμου, με ανθρώπους υπέροχους, φιλότιμους και ζεστούς. Στενοχωριέμαι που η ζωή εδώ είναι τόσο δύσκολη και το μέλλον τόσο αβέβαιο – ιδίως για τους νέους.

Μικρός τι μουσικά ακούσματα είχες; Ο πατέρας μου έβαζε να ακούμε υπέροχα τραγούδια στο αυτοκίνητο και στο σπίτι. Στο νηπιαγωγείο μου είχε κάνει εντύπωση το «Ένα το χελιδόνι» του Μίκη Θεοδωράκη και το άκουγα όλη την ώρα στο repeat. Όμως, ο αγαπημένος μου καλλιτέχνης, που δεν τον αλλάζω με τίποτα, είναι ο Γιάννης Πουλόπουλος. Έτσι μεγάλωσα.

Πάντως το στυλ και η εμφάνισή σου δεν παραπέμπουν σε ένα παιδί που του άρεσε ο Γιάννης Πουλόπουλος. Τι φοράνε όσοι ακούν Γιάννη Πουλόπουλο; Για μένα το στυλ δεν πρέπει να συνδέεται με συγκεκριμένες απόψεις ή μουσικά ακούσματα. Το στυλ είναι τρόπος έκφρασης του τι νιώθεις εκείνη τη στιγμή, γι’ αυτό και θα παρατηρήσετε ότι αλλάζω συνέχεια looks.

Τόσο στο Instagram σου όσο και στη ζωή υιοθετείς ένα ιδιαίτερο και συγκεκριμένο στυλ. Πώς έχεις καταλήξει εκεί;  Όλοι έχουν το δικό τους στυλ. Εγώ ό,τι νιώθω πως μου αρέσει το φοράω. Έχω την προσωπική μου αισθητική και από τη στιγμή που αρέσει νιώθω happy. Έπαιξε ρόλο και το modelling, όπως και τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Σου αρέσει το εκκεντρικό στυλ; Πειραματίζομαι στυλιστικά και δεν θα φοβηθώ να φορέσω οτιδήποτε νιώθω πως μπορώ να υποστηρίξω και με κάνει να αισθάνομαι όμορφα. Θυμάμαι όταν έβγαινα βράδυ με κοιτούσαν λίγο περίεργα, αλλά δεν με πείραζε γιατί ήμουν ο εαυτός μου. Εξάλλου, κάτι που θεωρείται εκκεντρικό για κάποιους σε άλλους φαίνεται απολύτως φυσιολογικό.

Πώς ένιωθες όταν σε κοιτούσαν περίεργα όπως λες; Δεν με ενοχλεί καθόλου αν με κοιτάει κάποιος περίεργα για το στυλ μου, αντιθέτως αυτό σημαίνει πως κάτι συμβαίνει εκείνη τη στιγμή, το οποίο είναι πάντα καλό. Όσοι κρίνουν με βάση αυτό που βλέπουν είναι επιφανειακοί και το θλιβερό είναι πως περνούν τα χρόνια κρίνοντας άλλους και καταλήγουν να μην κάνουν τίποτα αξιόλογο οι ίδιοι στη ζωή τους. Ο καθένας μπορεί να κάνει, να νιώσει και να φορέσει ό,τι θέλει. Η ζωή είναι μικρή και οφείλουμε στον εαυτό μας να την περνάμε όπως μας αρέσει.

 Έχεις κατακρίνει εσύ κάποιον/α για την εμφάνισή του; Το έχω κάνει στ παρελθόν, αλλά αναγνώρισα πως ήταν λάθος και δούλεψα με τον εαυτό μου για να εστιάσω σε αυτά που πρέπει να με απασχολούν πραγματικά. Το κάνω γενικότερα αυτό –το να περνάω χρόνο με εμένα, να κάνω την αυτοκριτική μου– και βελτιώνομαι.

Πρόσφατα εξομολογήθηκες ότι σε μικρή ηλικία λόγω ενός ατυχήματος με το πόδι σου είχες πάρει κιλά. Θες να μας περιγράψεις αυτή την περίοδο; Σε δύο περιόδους της ζωής μου είχα παραπάνω κιλά, στο δημοτικό και το λύκειο. Με ενοχλούσε που έπαιρνα κιλά αλλά ήξερα πως αν πειθαρχήσω θα τα χάσω γρήγορα γιατί έχω μέτρο και προσπαθώ να μην ξεφεύγω. Πήρα λίγο παραπάνω από 20 κιλά, όμως με σκληρή προσπάθεια κατάφερα να τα χάσω σε ένα καλοκαίρι. Αυτό με έκανε να φιλοσοφήσω αλλιώς τα πράγματα και να γίνω πιο δυνατός και αποφασιστικός, και αυτό είναι κάτι που κρατάω μέχρι σήμερα. Και όχι για το τι θα πουν οι άλλοι, αλλά για το τι λέω εγώ για εμένα.

Δείχνεις άνθρωπος με αυτοπεποίθηση. Ανασφάλειες είχες ποτέ; Στην εφηβεία μου είχα κι εγώ –όπως πολλά άλλα παιδιά– ακμή, και εκείνα τα σπυράκια τα πείραζα και «με πείραζαν» πολύ. Πίστευα πως όλοι κοιτούσαν τα σπυράκια μου όταν έβγαινα μια βόλτα. Τελικά, έκανα θεραπεία και ευτυχώς το πρόσωπό μου καθάρισε, και μαζί με την ακμή έφυγε και το κόμπλεξ που μου προκαλούσε.

Νιώθεις τελικά ωραίος; Πριν το modelling δεν είχα τέτοια ιδέα για τον εαυτό μου, ούτε είχα μεγάλη αυτοπεποίθηση. Η δουλειά με βοήθησε να εκτιμήσω περισσότερο την εικόνα μου. Σήμερα έχω καταλήξει πως αυτό που έχει σημασία είναι να αντιλαμβανόμαστε οι ίδιοι την αξία μας, είτε σε εμφανισιακό είτε σε πνευματικό επίπεδο, και να μην εξαρτάται η αυτοεκτίμησή μας από το πώς μας βλέπουν οι γύρω μας.

Ποια είναι η σχέση σου με τη γυμναστική; Χωρίς γυμναστική δεν μπορώ να ζήσω, είναι η ψυχοθεραπεία μου. Από μικρός είμαι μέσα στο χώρο του αθλητισμού, καθώς και οι δύο γονείς μου είναι γυμναστές και έχει γίνει καθημερινότητά μου.

Πώς είναι η σχέση σου με τον πατέρα σου; Έχουμε ιδιαίτερη σχέση γιατί παράλληλα είναι και προπονητής μου, συνεπώς, λόγω της καθημερινής τριβής εντός και εκτός σπιτιού, από όταν ήμουν πολύ μικρός είχαμε αναπτύξει ένα δικό μας κώδικα επικοινωνίας και ο δεσμός μεταξύ μας είναι πολύ ισχυρός. Νιώθω πολύ περήφανος γι’ αυτό.

Πιστεύεις στα ισχυρά πατρικά ή μητρικά πρότυπα; Πιστεύω στην αγάπη. Οι γονείς μας –ή όποιος μας μεγαλώνει και είναι δίπλα μας– είναι καλό να λειτουργεί ως θετική επιρροή, αλλά ως εκεί. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και χαράζει το δικό του δρόμο.

Πες μας για το νέο σου single «Βάρκιζα Hawaii». Προέκυψε τυχαία. Μετά την εμφάνισή μου στο «Chart Show» πήγα να γνωρίσω από κοντά τον Γιάννη Νικολάου από τους Λαθρεπιβάτες. Τον πλησίασα λοιπόν στα παρασκήνια και του είπα ότι τον είχα δει στην Κύθνο μικρός και μου είχε κάνει εντύπωση. Προς τιμήν του, μου πρότεινε να μου γράψει ένα τραγούδι και εννοείται δέχτηκα. Έτσι προέκυψε το «Βάρκιζα Hawaii».

Πιστεύεις στους καλοκαιρινούς έρωτες; Οι καλοκαιρινοί έρωτες είναι οι πιο όμορφοι και οι πιο ξέγνοιαστοι. Λίγο η θάλασσα και η φύση, λίγο η αίσθηση της ελευθερίας… όλα κυλούν πιο αβίαστα. Εννοείται πως μπορεί να καταλήξει σε σχέση ένας καλοκαιρινός έρωτας. Μου έχει συμβεί! Ωστόσο, δεν έχει σημασία η εποχή αλλά το πόσο ταιριάζεις με τον άνθρωπο.

Εσύ σε τι φάση είσαι τώρα; Στην καλύτερη! Είμαι πολύ χαρούμενος για τα τραγούδια που έχω κυκλοφορήσει ως τώρα. Παράλληλα, ξεκινώντας τις live εμφανίσεις μου, συνειδητοποιώ πως αυτή η αλληλεπίδραση με το κοινό είναι τόσο μαγική που δικαιώνει την προσπάθειά μου. Πέρα από τα επαγγελματικά, έχω την τύχη να περιβάλλομαι από ανθρώπους που με αγαπούν και τους αγαπώ, και αυτή είναι η μεγαλύτερη ευλογία.

Λες αν είσαι σε σχέση ή single; Τώρα είμαι single. Αν προκύψει κάποια σχέση δεν ξέρω αν θα το αποκαλύψω. Προτιμώ πια να κρατάω τις σχέσεις μου μόνο για μένα.

Φλερτ μέσω Ιnstagram ή διά ζώσης; Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι στην εποχή των social media το φλερτ μέσω Ιnstagram είναι κάτι σύνηθες και μπορεί να οδηγήσει σε κάτι όμορφο. Κι εγώ το έχω κάνει. Αν με ρωτάς τι προτιμώ, θα σου πω σίγουρα το φλερτ διά ζώσης. Τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτό το παιχνίδι με τα βλέμματα, τα διστακτικά χαμόγελα, την αγωνία για το πώς θα αντιδράσει το άλλο άτομο. Γενικά, θα έλεγα πως είμαι ένας old-school άνθρωπος που παραμένει μέσα στην εποχή του.

Πες μου πώς αντιμετωπίζεις κοπέλες ή αγόρια που σε φλερτάρουν online και πώς ένα hate comment; Δεν είμαι αρνητικός στο φλερτ. Είναι κάτι το οποίο σου φτιάχνει τη διάθεση απ’ όπου κι αν προέρχεται. Το να αρέσεις σε κάποιους ανθρώπους και να σου εκφράζουν το θαυμασμό τους το βρίσκω πολύ όμορφο και φυσιολογικό, όταν γίνεται με σεβασμό και ευγένεια. Όσο για τα αρνητικά σχόλια, μου αρέσει να τα διαβάζω και γελάω όταν έχουν χιούμορ, αλλά μετά τα ξεχνάω όπως και τα ανέκδοτα – σπάνια θυμάμαι να πω ένα ανέκδοτο που άκουσα! Πάντως, ειλικρινά πιστεύω πως κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα της άποψής του, αρκεί να μη γίνεται κακεντρεχής απέναντι σε ανθρώπους που δεν γνωρίζει προσωπικά γιατί είναι κρίμα για τον ίδιο.

 Καλοκαιρινές εμφανίσεις και κάποιες από αυτές δίπλα στην Ελένη Φουρέιρα. Πώς ήταν η στιγμή που τη γνώρισες; Νιώθω υπέροχα που ξεκινάω τα live μου δίπλα στην Ελένη. Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα τέτοιο ξεκίνημα! Πέρα από τρομερή καλλιτέχνις και φοβερή επαγγελματίας είναι πολύ καλός άνθρωπος. Όταν την πρωτογνώρισα έπαθα ένα starstruck, ένιωσα δέος! Με το που μου μίλησε, όμως, ένιωσα κατευθείαν άνετα. Συνδεθήκαμε κατευθείαν.