Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο νέος πρόεδρος διασφάλισε 273 εκλέκτορες

Instagram @joebiden

Μετά από μία αρκετά μεγάλη αναμονή και αγωνία για τις εκλογές των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν κατάφερε να κερδίσει τον Τραμπ και να αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος της χώρας. Σύμφωνα με τα περισσότερα αμερικανικά ΜΜΕ, ο πολιτικός διασφάλισε 273 εκλέκτορες έναντι στον Ντόναλντ Τραμπ που απέσπασε 213. Και αυτή την είναι η μοναδική νίκη του Μπάιντεν αφού συγκέντρωσε τους περισσότερους ψήφους που έχει κερδίσει ποτέ υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου και τον Ομπάμα που κατείχε προηγουμένως το ρεκόρ.

Πριν γίνει υποψήφιος για τη Δημοκρατική προεδρία, ο Μπάιντεν διετέλεσε αντιπρόεδρος υπό τον πρώην Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Είναι επίσης ο μεγαλύτερος γερουσιαστής του Ντέλαγουερ.

Η πολιτεία που έδωσε ουσιαστικά τη νίκη στον υποψήφιο των Δημοκρατικών ήταν η ιδιαίτερη πατρίδα του, η πολιτεία της Πενσυλβάνια.

Εάν υπάρχει κάτι ακόμα ευχάριστο είναι πως η Καμάλα Χάρις θα είναι η επόμενη αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, η πρώτη γυναίκα που κατέχει το αξίωμα και η πρώτη μαύρη αντιπρόεδρος του έθνους. Η πολιτικός εκπροσωπεί την Καλιφόρνια στη Γερουσία από το 2017, είναι κόρη Τζαμαϊκανών και Ινδών μεταναστών και μεγάλωσε σε μια εκκλησία Μαύρου Βαπτιστή και έναν Ινδουιστικό ναό. Είναι η πρώτη Ινδο-Αμερικανική και δεύτερη μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε ως γερουσιαστής.