Τελικός Masterchef: Τα δύο λάθη και το φαβορί

Σταύρος και Σταυρής πάνω από τα μάτια της κουζίνας αγωνίζονται για το έπαθλο

Η ώρα του μεγάλου τελικού έφτασε και οι δύο φιναλίστ – Σταύρος και Σταυρής- απόψε ετοιμάζονται για τη τελευταία μεγάλη μάχη πάνω από τα μάτια της κουζίνας του MasterChef.

Απόψε, λοιπόν, Σταύρος και Σταυρής, σε ένα πρωτόγνωρο τηλεοπτικό σκηνικό, καθώς λόγω Covid-19 στο στούντιο δεν θα βρίσκονται ούτε συγγενείς, αλλά ούτε και πρώην παίκτες του φετινού διαγωνισμού, παρά μόνον οι κριτές, θα αναμετρηθούν για τελευταία φορά για το χρηματικό έπαθλο και τη διάκριση του νέου Έλληνα MasterChef.

Ωστόσο, χθες, μια ανάσα πριν το τέλος και στην πρώτη φάση του τελικού, δύο λάθη του Σταυρή Γεωργίου ίσως είναι αυτά που κρίνουν σοβαρά το τελικό αποτέλεσμα.
Όπως αποκάλυψε ο παίκτης από την Κύπρο στη δοκιμασία με το γλυκό, κάτι πήγε στραβά και… κάηκε την ώρα της διαδικασίας.
“Ζέσταινα το μαχαίρι πάνω στη φωτιά να κόψω το παστέλι αφού είχε σπάσει λίγο για να το κάνω μισοφέγγαρο. Εκεί παίρνω και το μαχαίρι, καίγομαι και από μισοφέγγαρο το κάνω ένα ορθογώνιο κομμάτι. Στην τελική ίσως και να ήταν και πάρα πολλή ποσότητα από το παστέλι και τώρα να είναι λίγο πιο ισορροπημένο”, εξήγησε ο διαγωνιζόμενος, όμως η ατυχία με το μαχαίρι δεν ήταν η μόνη.
Ξεκινώντας να στήνει το πιάτο του, τον πρόδωσε το σιφόν. “Το σιφόν δεν βγήκε, αλλά η υφή ήταν μια χαρά. Ήταν αυτή που ήθελα από την αρχή. Δεν το σκέφτηκα ότι θα έπηζε πάρα πολύ. Θα μπορούσα να το είχα σε ένα ζεστό μπεν μαρί για να βγει πιο όμορφο, αλλά μπορεί και να έτρεχε πιο πολύ στο πιάτο. Σπάστηκα εκείνη την ώρα γιατί ήταν το τελευταίο λεπτό”, εξήγησε φανερά απογοητευμένος ο παίκτης.
Θα είναι, όμως, ο Σταύρος Βαρθαλίτης ο μεγάλος νικητής, όπως εδώ και καιρό θέλουν τα spoilers; Απόψε θα ξέρουμε, ωστόσο σε κάθε περίπτωση η παραγωγή του δημοφιλούς reality μαγειρικής του Star έχει φροντίσει για έναν συναρπαστικό τελικό, γεμάτο από ανταγωνισμό και ανατροπές.

leave a reply

Your Review