Οι «Ετυμολογίες» σε σκηνοθεσία Ευθύμη Φιλίππου και Αγγελικής Παπούλια έρχονται στο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής

Τι θα δούμε σε ένα από τα πιο ξεχωριστά projects του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου - Τα τραγούδια της πολυαναμενόμενης θεατρικής σύμπραξης στο έργο θα ερμηνεύσει ο Γιώργος Ντάβλας

Στη νέα τους συνεργασία, οι διεθνώς καταξιωμένοι και βραβευμένοι Ευθύμης Φιλίππου και Αγγελική Παπούλια συν-σκηνοθετούν, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, μια παράσταση που προσπαθεί να αναδείξει τη σημασία της αβεβαιότητας, της αμφισβήτησης και της ασάφειας σε σχέση με τη γλώσσα, την επικοινωνία και την εθνική ταυτότητα.

Σε ένα κτίριο-ορόσημο της ελληνικής ιστορίας, παρακολουθούμε τη διάλεξη μιας εισηγήτριας που παραθέτει επινοημένες ετυμολογίες διαφόρων λέξεων της ελληνικής γλώσσας. Με εργαλείο τη γλώσσα και στοιχεία από τη μυθολογία, το νέο έργο του Ευθύμη Φιλίππου διερευνά τη σχέση ιστορίας και Ιστορίας· παρατηρεί το χάσμα ανάμεσα στο ψέμα και στην αλήθεια και τη λεπτή γραμμή που χωρίζει το υποκειμενικό από το αντικειμενικό.

Τα τραγούδια της πολυαναμενόμενης θεατρικής τους σύμπραξης στο έργο «Ετυμολογίες» θα ερμηνεύσει με το μοναδικό του ταμπεραμέντο ο Γιώργος Ντάβλας, έπειτα από πρόσκληση των Φιλίππου – Παπούλια. 

Ο ίδιος δήλωσε στον τύπο : Αποδέχτηκα την ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση του Ευθύμη Φιλίππου και της Αγγελικής Παπούλια, ευρέως γνωστοί στο σινεφίλ κοινό από την πολυετή συνεργασία τους με τον σπουδαίο δημιουργό και σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο, για να ερμηνεύσω τα τραγούδια της πολυαναμενόμενης θεατρικής τους σύμπραξης στο έργο «Ετυμολογίες».

Η ταυτότητα της παράστασης

Κείμενο: Ευθύμης Φιλίππου
Σκηνοθεσία: Ευθύμης Φιλίππου, Αγγελική Παπούλια
Σκηνικός χώρος: Κλειώ Μπομπότη
Ενδυματολόγος: Βασιλεία Ροζάνα
Σχεδιασμός φωτισμών: Δημήτρης Κασιμάτης
Μουσική: Παναγιώτης Μελίδης
Γραφιστικός σχεδιασμός: MNP Athens
Σχεδιασμός μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου
Βοηθός σκηνοθετών: Κατερίνα Ρουσιάκη
Ερμηνεύουν: Ρένη Πιττακή, Αγγελική Παπούλια
Ερμηνευτής τραγουδιών: Γιώργος Ντάβλας
Εκτέλεση παραγωγής: Μαρία Δούρου / Vega Lyra

Info: Μέγαρο Παλαιάς Βουλής (Πλατεία Κολοκοτρώνη, Σταδίου 13, Αθήνα 105 61)

18 έως 22 Ιουλίου στις 21:30, 19 & 21 Ιουλίου και στις 19:30 λόγω μεγάλης ζήτησης εισιτηρίων

Για περισσότερες πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων, επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://aefestival.gr/festival_events/etymologies/

leave a reply

Your Review