Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Οι ηθοποιοί δεν είμαστε χομπίστες»

Ο δημοφιλής ηθοποιός μιλάει για την καραντίνα και ανακοινώνει για πρώτη φορά τι θα κάνει τον χειμώνα. Από τον Πάνο Ζόγκα

Πώς πέρασες την καραντίνα;

Με ανάμεικτα συναισθήματα. Ήμουν τυχερός μέσα στην ατυχία μου. Είχα κατέβει στο σπίτι μου στο χωριό, στο Πήλιο, για κάποιες δουλειές, και με βρήκε εκεί η απαγόρευση. Οπότε ήμουν μέσα στο δάσος και όχι στο κέντρο της Αθήνας που είναι το διαμέρισμά μου.

Ήσουν ενεργός στο YouTube. Ανέβαζες τις παραστάσεις σου.

Είχα μαζί μου το laptop και, για να καλμάρω τα δικά μου νεύρα αλλά και των άλλων ανθρώπων που ήταν κλεισμένοι, κάθισα και μόνταρα το υλικό που είχα και ανέβασα τις παραστάσεις μου. Ένα υλικό που νόμιζα ότι θα μοντάρω μόλις βγω στη σύνταξη, αλλά τελικά με πρόλαβαν οι καταστάσεις και οι συνθήκες. Ήταν ένα υλικό από το παρελθόν και σκέφτηκα ότι θα έκανα και εγώ κάτι για να ξεχαστεί ο κόσμος. Δεν είμαι τραγουδιστής για να ανεβάζω τραγούδια.

Τι ανταπόκριση είχε;

Τεράστια. Μου ήρθαν μηνύματα από τον Καναδά, την Αυστραλία την Ιταλία, το Λονδίνο. Και ήταν συγκινητικές οι αντιδράσεις. Σαφώς η εμπειρία του θεάτρου δεν μπορεί να αντικατασταθεί από μια παράσταση στο διαδίκτυο, αλλά ήταν μια λύση.

Τον χειμώνα τι ετοιμάζεις;

Σε αυτήν τη φάση είναι πολύ περίεργο να λες ότι κάνουμε σχέδια για τον χειμώνα, γιατί δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Υπάρχει μια πολύ ωραία πρόταση από τη Σοφία Σπυράτου για να ανεβάσουμε τον Κουρέα της Σεβίλλης στο θέατρο Ολύμπια. Και είναι κάτι που έχει πολύ ενδιαφέρον για μένα. Αν όλα πάνε καλά, θα κάνω αυτό.

Φέτος γιατί δεν έπαιξες στο θέατρο;

Είχα αφοσιωθεί στη νέα μου ταινία που έχω γράψει το σενάριο και θα κάνω τη σκηνοθεσία. Θα είναι παραγωγή της Tanweer που έκανε φέτος την Ευτυχία. Αλλά τελικά, λόγω των καταστάσεων, πήγε πίσω και θα γυριστεί το 2021. Κανονικά θα ξεκινούσαμε αυτό τον μήνα, αλλά όλα είναι ρευστά. Απλά κάνω τα δικά μου σχέδια και ο Θεός τα δικά του. Βιώνουμε μια περίεργη εποχή. Μας καλεί να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης και τον τρόπο ζωής μας.

Εσύ τι συμπέρασμα έβγαλες από αυτό;

Ήταν κάτι ξαφνικό στη ζωή μας. Χαίρομαι που είχαμε τα λιγότερα θύματα, αλλά είμαι και σκεπτικός για το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Και να ξαναδουλέψουμε όλοι. Ξέρεις κάτι; Αυτό που κάνουμε εμείς οι ηθοποιοί είναι κάτι που αγαπάμε πολύ, αλλά μερικές φορές ο κόσμος μπερδεύεται και νομίζουν ότι το κάνουμε από χόμπι. Δεν είναι χόμπι. Είναι μια εργασία που πρέπει να αμείβεται.

leave a reply

Your Review