Οι γαστρονομικές γεύσεις του DELTA RESTAURANT στο Fundraising Gala για το Μουσείο Μπενάκη

Μια βραδιά με πολλές εκπλήξεις πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, με μεγάλη επιτυχία στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού. Πρόκειται για το ετήσιο Fundraising Gala, έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς οικονομικής ενίσχυσης του έργου και της αποστολής του Μουσείου Μπενάκη.

Με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, εκατοντάδες φίλοι, υποστηρικτές και δωρητές του έδωσαν το «παρών» στην ξεχωριστή εκδήλωση. Η φετινή διοργάνωση με τίτλο «Benaki Museum X Cabana» ήταν αφιερωμένη στη συνεργασία του Μουσείου με τον οίκο Cabana και την κυκλοφορία της συλλογής Benaki Museum Autumn/Winter2023.

Αναπόσπαστο μέρος της συνολικής εμπειρίας ήταν και το γαστρονομικό ταξίδι που επιμελήθηκε ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin Chef Γιώργος Παπαζαχαρίας του εστιατορίου Delta στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, προσφέροντας ένα μπουκέτο φυσικών αρωμάτων και γεύσεων.

Δημιουργήθηκε ένα μεγάλο τραπέζι που έμοιαζε με κήπο, από το οποίο οι εκλεκτοί καλεσμένοι μπορούσαν να απολαύσουν γεύσεις που τους οδήγησαν σε ένα γαστρονομικό μονοπάτι γεμάτο εκπλήξεις και συναισθήματα.

Το εστιατόριο Delta, με εμπνευστή του μενού το χαρισματικό Γιώργο Παπαζαχαρία, κατάφερε να βραβευθεί με δύο Αστέρια MICHELIN Guide Athens και ένα MICHELIN Green Star for Sustainable Gastronomy, καθώς με βασικό αξίωμα «καμία απώλεια – καμία σπατάλη», υιοθετεί ένα βιώσιμο μοντέλο λειτουργίας, που σέβεται τους πόρους της φύσης, αναδεικνύοντας παράλληλα στη συνείδηση του κοινού τη σημασία της αειφορίας και τη γαστρονομία.

Το Delta δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό αντάξιο των υψηλώνπροδιαγραφών του ΚΠΙΣΝ, αναδεικνύοντας συγχρόνως την ελληνική κουζίνα σε όλο τον κόσμο και ανήκει στον όμιλο Δειπνοσοφιστήριον.

Δειπνοσοφιστήριον Catering | Μάτσα 16, Κάτω Κηφισιά | T.   210-6206155

W: www.dipnosofistirion.gr