Όσα πρέπει να κάνεις για να μείνεις ασφαλής όταν πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ

Photo by Thomas Le on Unsplash

 

Όλοι αναρωτιόμαστε αν τελικά είναι ασφαλές να βγαίνουμε ακόμη και για να ψωνίσουμε στο σούπερ μάρκετ, μιας και είναι η μοναδική μας έξοδος αυτές τις ημέρες. Η αλήθεια είναι ότι μπορείς να το κάνεις με ασφάλεια, αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

 

Βήμα 1ο

Βρες ποια είναι η καλύτερη ώρα για να πας. Εγώ θα σου πρότεινα ή νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ. Και οι δύο ώρες βέβαια έχουν τα υπέρ και τα κατά τους. Εγώ θα στα πω κι εσύ επιλέγεις. Αν πας το πρωί, θα είσαι ανάμεσα στους τυχερούς που θα βρουν γεμάτα τα ράφια και θα καταφέρεις να πάρεις όλα όσα χρειάζεσαι. Το κακό βέβαια είναι ότι θα συναντήσεις μεγάλη ουρά στο ταμείο. Αν πας το βράδυ, το πιθανότερο είναι να βρεις τα ράφια με ελλείψεις, αλλά τουλάχιστον θα έχεις αποφύγει την πολυκοσμία και τις ατελείωτες ουρές. Η επιλογή λοιπόν δική σου.

 

Βήμα 2ο

Έκτακτο οικογενειακό συμβούλιο! Είναι πολύ σημαντικό να αποφασίσετε ποιος θα αναλάβει το σούπερ μάρκετ. Καθορίστε να πηγαίνει μόνο ένα άτομο από την οικογένεια. Οι λόγοι, ευνόητοι.

 

Βήμα 3ο

Φτιάξε μία λίστα. Μιας και δεν μπορείς να αποφύγεις το να συναντήσεις έστω και ελάχιστο κόσμο στο σούπερ μάρκετ, τουλάχιστον κάνε τη διαδικασία πιο γρήγορη και αποτελεσματική. Προγραμμάτισε από πριν τι θα χρειαστεί να μαγειρέψεις την εβδομάδα που έρχεται, γράψε τα υλικά σε ένα χαρτί και πήγαινε στο σούπερ μάρκετ για να αγοράσεις μόνο τα απαραίτητα, αποφεύγοντας τις άσκοπες περιπλανήσεις – και συναντήσεις – στους διαδρόμους.

 

Βήμα 4ο

Και αφού έκανες όλη την παραπάνω προετοιμασία, μην ξεχάσεις το πιο βασικό. Πριν βγεις, βεβαιώσου ότι έχεις εξοπλιστεί με όλα τα απαραίτητα. Δηλαδή απολυμαντικά μαντηλάκια και γάντια μιας χρήσης. Δεν χρειάζεται όλα τα προϊόντα που θα αγοράσεις να τα ακουμπήσεις με γυμνά χέρια. Και αφού έχεις την εναλλακτική, γιατί να το ρισκάρεις;

 

Με την κατάλληλη προετοιμασία και σωστή οργάνωση, τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ μπορούν να αποδειχθούν απλά, ακόμη και στις μέρες της καραντίνας!