Kim Kardashian: Το μακροσκελές μήνυμα στο Instagram για τα όσα βιώνει με τον Kanye West και οι αναφορές στην ψυχική του υγεία

Κάποιοι μιλούν ήδη για έναν έξοχο νομικό ελιγμό της επιχειρηματία, σε περίπτωση που θελήσει να τερματίσει τον γάμο της. Και να γιατί!

Τη στιγμή που τόσο ο Τύπος όσο και ίδια συνέρχονται από το παραληρηματικό τριήμερο του συζύγου της -κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας, αλλά και στο Twitter- η Kim Kardashian πήρε την κατάσταση στα χέρια της, επιχειρώντας να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. 

Με ένα μακροσκελές κείμενο που ανάρτησε σε story στον λογαριασμό της η επιχειρηματίας και παγκόσμιας εμβέλειας influencer επιχείρησε, αν όχι να στηρίξει τον Kanye West, τουλάχιστον να προστατεύσει την οικογένειά τους, από τα δημόσια ξεσπάσματά του και από τις αποκαλύψεις εξαιρετικά λεπτών πληροφοριών που αφορούν τόσο την ίδια και τη σχέση τους, όσο και τα παιδιά τους.

«Όπως ίσως γνωρίζετε πολλοί από εσάς, ο Kanye πάσχει από διπολική διαταραχή. Όποιος πάσχει από κάτι τέτοιο ή έχει κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο που υποφέρει από αυτή την ασθένεια, ξέρει πόσο απίστευτα περίπλοκο και επώδυνο είναι να το καταλάβεις.

Δεν έχω μιλήσει ποτέ δημοσίως για το πώς αυτό μας επηρέασε στο σπίτι, διότι είμαι πολύ προστατευτική απέναντι στα παιδιά μου και σίγουρα σέβομαι το δικαίωμα του Kanye στην ιδιωτικότητα, όταν πρόκειται για την υγεία του. Αλλά σήμερα, αισθάνομαι ότι πρέπει να πάρω ανοιχτά θέση λόγω του στίγματος και των παρανοήσεων που υπάρχουν και πάντα αναφορικά με την ψυχική υγεία.

Εκείνοι που κατανοούν την ψυχική ασθένεια ή ακόμη και την καταναγκαστική αυτή συμπεριφορά, γνωρίζουν ότι η οικογένεια είναι ανίσχυρη εκτός αν το μέλος που πάσχει από την ασθένεια είναι ανήλικο. Άτομα που δεν γνωρίζουν αυτήν την εμπειρία, μπορεί να κρίνουν πιο εύκολα και να μην καταλαβαίνουν ότι το ίδιο το άτομο πρέπει να θέλει να λάβει μέρος στη διαδικασία που προβλέπεται για να του παρασχεθεί βοήθεια, πέρα από το πόσο σκληρά προσπαθούν να τον πείσουν η οικογένεια και οι φίλοι του.

Κατανοώ ότι ο Kanye γίνεται αντικείμενο σκληρής κριτικής, ακριβώς επειδή είναι δημόσιο πρόσωπο και οι ενέργειές του κατά καιρούς μπορούν να προκαλέσουν έντονες απόψεις και συναισθήματα. Είναι ένα λαμπρό, αλλά περίπλοκο άτομο που υπό την πίεση του να είναι καλλιτέχνης και μαύρος, και ενώ βιώνει παράλληλα και την οδυνηρή απώλεια της μητέρας του, πρέπει να αντιμετωπίσει επίσης την πίεση και την απομόνωση, που εντείνεται από τη διπολική διαταραχή του.

Όσοι είναι κοντά στον Kanye ξέρουν την καρδιά του και καταλαβαίνουν ότι τα λόγια του μερικές φορές δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τις προθέσεις του.

Το να ζει με διπολική διαταραχή δεν μειώνει, ούτε ακυρώνει τα όνειρά του και τις δημιουργικές του ιδέες, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλα ή μη επιτεύξιμα μπορεί να θεωρούνται από ορισμένους. Αυτό είναι μέρος της ιδιοφυΐας του και όπως όλοι έχουμε δει, πολλά από τα μεγάλα όνειρά του έχουν γίνει πραγματικότητα.

Εμείς ως κοινωνία μιλάμε για το μείζον θέμα της ψυχικής υγείας, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε να αναφερόμαστε και στα άτομα που ζουν με την ασθένεια, ειδικά σε περιόδους που το χρειάζονται περισσότερο.

Ζητώ με ευγένεια, τόσο από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όσο και από την κοινή γνώμη να μας προσφέρουν τη συμπόνια και την ενσυναίσθηση που απαιτείται για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτό που βιώνουμε. Ευχαριστώ όσους έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την υγεία του Kanye, αλλά και για την κατανόησή σας.

Με αγάπη και ευγνωμοσύνη,

Kim Kardashian West».

Κάπου εδώ ας σημειωθεί ότι όλο αυτό το μακροσκελές σημείωμα θεωρείται ήδη από πολλούς δημοσιογράφους ένας έξοχος ελιγμός της επιχειρηματία που φημολογείται ότι έχει βρεθεί πλέον εκτός εαυτού με τη συμπεριφορά του συζύγου της. Ένας έξοχος ελιγμός που της επιτρέπει να κινηθεί και νομικά εναντίον του αν χρειαστεί, έχοντας ως απόδειξη ότι πριν πάρει τις οριστικές της αποφάσεις έκανε τα πάντα για να προστατεύσει τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένειά της.

leave a reply

Your Review