Γιώργος Θεοφάνους για καταγγελίες: Αν ανοίξουν στόματα στον χώρο του τραγουδιού, θα ακούσουμε χειρότερα

Καλεσμένος το πρωί της Δευτέρας στο “Πρωινό” βρέθηκε ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Θεοφάνους, ο οποίος μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες περί κακοποίησης και παρενόχλησης στον θεατρικό χώρο. Τόνισε μάλιστα πως αν ανοίξουν αντίστοιχες υποθέσεις στον χώρο του τραγουδιού, θα ακουστούν πολύ χειρότερα.

«Ξέρω, δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Σαφέστατα, ξέρω για ανθρώπους που μπορεί να ζουν ή να μην ζουν. Οι μαγαζάτορες, οι μαέστροι, οι τραγουδιστές μεταξύ τους, η μεγάλη φίρμα με τη μικρή φίρμα, ποια η διαφορά με τους ηθοποιούς; Στη δουλειά τη δικιά σας; Στα κανάλια μέσα;» ανέφερε. Ο γνωστός συνθέτης αναφέρθηκε και στην καταγγελία της Λυδίας Ζερβού για σεξουαλική κακοποίηση έναντι πασίγνωστου μουσικοσυνθέτη, δηλώνοντας «Δεν τη γνώριζα την ιστορία. Η Λυδία είναι ένας εξαιρετικά μορφωμένος και σωστός άνθρωπος. Είχε ανάγκη να το πει. Το έκανε».

Ο Γιώργος Θεοφάνους έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στο συγκεκριμένο θέμα, έχοντας πολλές φορές υπογραμμίσει τη σημασία της θέσπισης νόμων για τέτοιες περιπτώσεις. «Δυστυχώς κάποιοι από τους βουλευτές δεν έκαναν τίποτα γι’ αυτό. Πολλές φορές έχουμε βρεθεί μπροστά σε πόρτες θυτών που ήταν δικαστές, γυμναστές, καθηγητές. Έχω περίπτωση παιδιού στην Κύπρο που το έφερνε η μαμά του και δεν μιλούσε, ήταν έξι χρονών. Το κακοποιούσε ο πατέρας του, δικαστής. Έχουν φτάσει στα αυτιά μου πολλές ιστορίες, αλλά δεν μπορώ να βγω να κατονομάσω. Αν αποφασίσει κάποιος να το κάνει θα πάω ως μάρτυρας. Έχω δει πολλά πράγματα όλα αυτά τα χρόνια. 1 στα 5 παιδιά είναι κακοποιημένο, στην Ελλάδα -δεν μιλάμε για τη Ζιμπάμπουε», ανέφερε.

 

leave a reply

Your Review