Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου «κόβει» τον Κιμούλη από παράσταση

Ο Γιώργος Κιμούλης θα πρωταγωνιστούσε στην παράσταση «Φιλοκτήτης»

Μετά τη σορία καταγγελιών για κακοποιητικές συμπεριφορές τα πάνω-κάτω έχουν έρθει στον χώρο του θεάτρου. Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου αποφάσισε να “κόψει” τον Γιώργο Κιμούλη από την παράσταση “Φιλοκτήτης” που ήταν προγραμματισμένο να πρωταγωνιστήσει. Η παράσταση ήταν να ανέβει το περσινό καλοκαίρι αλλά αναβλήθηκε λόγω των αλλαγών που προκάλεσε η πανδημία.

 

Η ανακοίνωση του Φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου είχε σχεδιάσει να εντάξει στο φετινό του πρόγραμμα την παράσταση «Φιλοκτήτης», σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κιμούλη για το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Υπό τη βαριά σκιά των τελευταίων εξελίξεων, και συγκεκριμένα των δημοσιοποιημένων επώνυμων καταγγελιών συναδέλφων του κ. Γ. Κιμούλη για προσβολή της προσωπικότητάς τους, οδηγηθήκαμε στην δυσάρεστη, πλην όμως επιβεβλημένη, απόφαση να μην συμπεριλάβουμε τον συγκεκριμένο ηθοποιό στην ομάδα των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου τη φετινή χρονιά.

Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση βρίσκεται σε συνεννόηση με τον παραγωγό και τον σκηνοθέτη της παράστασης για την εξασφάλιση νέας συμφωνίας για το φετινό πρόγραμμα, με το ίδιο ή με άλλο έργο, με γνώμονα τη διασφάλιση των υπόλοιπων μελών του θιάσου.

Πρόθεσή μας δεν είναι να δράσουμε τιμωρητικά, ούτε να υποκαταστήσουμε τα δικαστήρια. Όμως, θα ήταν ανεύθυνο από πλευράς μας εάν παραβλέπαμε τις σκληρές και επώνυμες μαρτυρίες επαγγελματιών του χώρου μας για αντιδεοντολογικές πρακτικές και συμπεριφορές που κάθε άλλο παρά τιμούν την Τέχνη και τους ανθρώπους της.

leave a reply

Your Review