Πανικός στον ΑΝΤ1, θετική στον κορονοϊό η Σκορδά, στον αέρα τινάζεται το πρόγραμμα

Η ανακοίνωση ότι η Φαίη Σκορδά διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό έβαλαν σε καραντίνα όλη την ομάδα της. Το γεγονός ότι το Πρωινό μοιράζεται εγκαταστάσεις, καμαρίνια και τεχνικούς με άλλες εκπομπές απειλεί να τινάξει στον αέρα το πρόγραμμα του σταθμού.

 

Η Φαίη Σκορδά ανακοίνωσε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ότι βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και μια σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων απειλεί να βάλει σε καραντίνα μεγάλο μέρος του προγράμματος του σταθμού για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Η δημοφιλής παρουσιάστρια είχε κάνει πρόσφατα δυο ταξίδια στην Ιταλία και, μολονότι δεν είχε συμπτώματα, αποφάσισε να υποβληθεί στο σχετικό τεστ. «Μετά από πληροφορίες ότι άτομα από το περιβάλλον μου είχαν έρθει σε επαφή με ασθενείς», έγραψε στην ανάρτησή της, «αποφάσισα να κάνω την εξέταση τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου. Τα παιδιά είναι αρνητικά, αλλά εγώ είμαι θετική. Οφείλω να το μοιραστώ δημόσια, όπως πρέπει να κάνουμε όλοι. Προς το παρόν είμαι εντελώς ασυμπτωματική». Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξέταση έγινε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Όλοι οι συντελεστές της εκπομπής Το Πρωινό τέθηκαν όπως ήταν αναμενόμενο σε καραντίνα και αναμένεται να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άλλα κρούσματα. Εκτός από τα άτομα που εμφανίζονται στο γυαλί, οι περιορισμοί αγγίζουν και όλους όσοι δουλεύουν πίσω από τις κάμερες, από τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς μέχρι τους μακιγιέρ και τους ενδυματολόγους. Επίσης, οι εγκαταστάσεις όπου βρίσκεται το στούντιο αλλά και τα καμαρίνια είναι κοινά με άλλες παραγωγές του ΑΝΤ1, που σημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος του καναλιού τινάζεται μέχρι νεοτέρας στον αέρα. Έτσι, τηλεπαιχνίδια, talk show και άλλα ψυχαγωγικά προγράμματα μπαίνουν άμεσα στον πάγο, όσον αφορά τα γυρίσματα. Αν το κενό που δημιουργείται μπορεί να καλυφθεί για ορισμένα με επαναλήψεις, δεν ισχύει το ίδιο για προγράμματα που μεταδίδονται απευθείας και έχουν άμεση σχέση με την επικαιρότητα.

Το πιο εύκολα διαχειρίσιμο κομμάτι της ιστορίας είναι να απολυμανθούν όλοι οι χώροι, όπως άλλωστε γίνεται προληπτικά σε πάρα πολλά σημεία της χώρας, από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μέχρι ακόμα και πλατείες. Ωστόσο, με τους παρουσιαστές και τους συντελεστές σε κατ’ οίκον περιορισμό για λόγους ασφαλείας, δεν είναι καθόλου σίγουρο ποιες θα είναι οι συνολικές συνέπειες στον προγραμματισμό του ΑΝΤ1.