Park Bench: Soulfood για όλους στην καρδιά της Αθήνας

Γράφει ο Ζαφείρης Χαραλαμπίδης για το Down Town που κυκλοφορεί.

Tο χειμώνα σερβίρει σε μια καλόγουστη αίθουσα, αλλά με το που φτιάχνει ο καιρός το ParkBench βγάζει τραπέζια κάτω από τις μουριές, στην ωραία πλατεία απέναντι, που είναι δροσερή τις καλοκαιρινές βραδιές. Το εστιατόριο είναι ανοιχτό καθημερινά εκτός Τρίτης από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ. Στα ατού του είναι
το ότι δεν θα δυσκολευτείτε να σταθμεύσετε όποια ώρα κι αν πάτε.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PαrkBєnch (@parkbench.ath)


Τα τελευταία χρόνια είναι η επιλογή μου όταν θέλω να πάω κάπου με πολύ ωραίο φαγητό και ιδιαίτερα φιλικές τιμές. Tο σέρβις επίσης είναι φιλικό και θα δείτε και τους ιδιοκτήτες να εξυπηρετούν. Στον κατάλογο θα βρείτε πιάτα από διάφορες κουζίνες, με έμφση στην ελληνική και την ασιατική. Όλα είναι ελαφρά πειραγμένα αλλά με έναν τρόπο που δεν προδίδει τα βασικά χαρακτηριστικά τους. Υπάρχει και πλήρης κατάλογος με σούσι.

Το αγαπημένο μου πιάτο είναι η Νισουάζ με baby πατάτα, ψητό baby gem, ντοματίνια, φασολάκια, edamame και tartare χταποδιού αντί του παραδοσιακού τόνου. Η γεύση και η υφή του χταποδιού κάνει όλη τη διαφορά, όπως και η ωραία σάλτσα λαδολέμονου με τη διακριτική γεύση αντζούγιας. Η σαλάτα είναι τόσο χορταστική που συχνά την παίρνω σαν κυρίως πιάτο.

Δεύτερο αγαπημένο πιάτο είναι οι Γίγαντες Καστοριάς με χόρτα εποχής, pudding πιπεριάς Φλωρίνης και καπνιστό χέλι Μεσολογγίου – η εκμοντερνισμένη εκδοχή ενός κλασικού ελληνικού πιάτου που σέβεται απόλυτα την παράδοση και σε γεύση και σε υλικά. Προτείνω ανεπιφύλακτα επίσης τις Γαρίδες με ταραμά σε ψωμάκι χαρουπιού με παντζάρι τουρσί και πορτοκάλι. Τρώγεται με το χέρι, αλλά φυλάξτε λίγο από το ψωμί του για να σκουπίσετε την έξτρα ταραμοσαλάτα που θα έχει μείνει στο πιάτο.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PαrkBєnch (@parkbench.ath)


Ο κατάλογος προσφέρεται για να μοιραστείτε διάφορα πιάτα, αλλά σε περίπτωση που θελήσετε δικό σας κυρίως, το Φιλέτο Λαυράκι με φάβα, χόρτα εποχής, κρέμα κάππαρης, κρεμμύδι τουρσί και μαρμελάδα λεμόνι είναι εγγύηση. Ελαφρύ και χορταστικό. Και μια συμβουλή για την παραγγελία σας: Ακόμη κι αν δεν είστε fan του σούσι, ρωτήστε αν έχει Σούσι με Γαύρο και δοκιμάστε το. Μπορεί την επόμενη φορά να επιστρέψετε και μόνο γι’ αυτό.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PαrkBєnch (@parkbench.ath)


Η λίστα των κρασιών περιλαμβάνει κυρίως ελληνικές επιλογές, ενώ οι προτάσεις στα γλυκά είναι τρεις συν το παγωτό. Αν και όλα είναι ωραία, εγώ προτείνω το τιραμισού. Από τα ωραιότερα που έχω φάει στην Αθήνα – πρόσφατα είχε και την απόλυτη έγκριση δύο Ιταλών φίλων που δειπνήσαμε εκεί παρέα.

Το εστιατόριο λόγω της τοποθεσίας του ελκύει και παρέες με παιδιά και γι’ αυτό προσφέρει ένα παιδικό μενού.
Πριν πάτε, φροντίστε να έχετε κάνει οπωσδήποτε κράτηση, και όταν φτάσετε, αν εκτιμάτε τα μαγαζιά με
φιλόζωους ιδιοκτήτες, ψάξτε να βρείτε το υπέροχο γατόσπιτο που έχουν εγκαταστήσει στην πλατεία για τις γάτες που φροντίζουν. Δροσιά, ωραίο φαγητό, καλές τιμές και γάτες σε πλατεία. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα αθηναϊκό καλοκαίρι;

Πραμάντων 10, Κουκάκι, τηλ. 212 1065303
www.instagram.com/parkbench.ath

 

*To εστιατόριο θα παραμείνει κλειστό 12-30/8.