Ποιος όμιλος προσφέρει €150 εκατομμύρια για τη στήριξη ευάλωτων γυναικών και την προστασία του περιβάλλοντος;

Η πανδημία Covid-19 ανάγκασε τον κόσμο να αναθεωρήσει σε πολλά σημεία τον τρόπο ζωής του, ενώ έκανε ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να εστιάσουμε την προσοχή μας σε συγκεκριμένα προβλήματα, αν θέλουμε να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Στο πλαίσιο αυτό, η L’Oréal ανακοίνωσε ένα μοναδικό πρόγραμμα κοινωνικής και περιβαλλοντικής αλληλεγγύης, με γενναία χρηματοδότηση συνολικού ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ. To L’Oréal for the future στοχεύει στη στήριξη οργανώσεων που βοηθούν εξαιρετικά ευάλωτες γυναίκες και στη συμβολή στην αναγέννηση των κατεστραμμένων φυσικών οικοσυστημάτων και τις προσπάθειες πρόληψης της κλιματικής αλλαγής.

«Τους επόμενους μήνες, οι κοινωνίες μας θα αντιμετωπίσουν κοινωνικές κρίσεις που θα αυξήσουν τις περιπτώσεις μεγάλου ανθρώπινου πόνου, ιδιαίτερα για τους πιο ευάλωτους», δήλωσε ο JeanPaul Agon, Chairman και CEO της L’Oréal. «Ταυτόχρονα, αναγνωρίζουμε πλήρως ότι οι περιβαλλοντικές προκλήσεις γίνονται ολοένα και πιο πιεστικές. Είναι σημαντικό να μην απομακρυνθούμε από τη βιώσιμη μετεξέλιξη που χρειάζεται ο κόσμος. Επομένως, θέλουμε να επιβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας για το περιβάλλον και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας αλλά και να βοηθήσουμε στην άμβλυνση της κοινωνικής κρίσης για τις γυναίκες. Αυτοί οι δύο σκοποί αντικατοπτρίζουν τις αξίες και την ιστορική δέσμευση της L’Oréal».
Όπως επισημαίνεται, οι γυναίκες επηρεάζονται δυσανάλογα από την κρίση της πανδημίας Covid-19, ιδίως όσον αφορά την απώλεια απασχόλησης και εισοδήματος. Άλλωστε, αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία των μονογονεϊκών οικογενειών και αναγκάζονται όλο και περισσότερο να στραφούν σε τράπεζες τροφίμων για να καλύψουν τις πιο βασικές ανάγκες τους. Την ίδια στιγμή, η ενδοοικογενειακή και σεξουαλική βία έχουν αυξηθεί παγκοσμίως, ιδίως λόγω των επιπτώσεων των μέτρων καραντίνας. Με στόχο να βοηθήσει άμεσα τις γυναίκες που βρίσκονται σε ανάγκη, η L’Oréal δημιουργεί ένα φιλανθρωπικό ταμείο ύψους €50 εκατομμυρίων για να στηρίξει οργανισμούς και τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις στις προσπάθειές τους να καταπολεμήσουν τη φτώχεια, να βοηθήσουν τις γυναίκες να επιτύχουν κοινωνική και επαγγελματική ισότητα, να παρέχουν επείγουσα βοήθεια σε γυναίκες πρόσφυγες και γυναίκες με ειδικές ανάγκες, να αποτρέψουν τη βία κατά των γυναικών και να στηρίξουν τα θύματα.
Συνεχίζοντας τις μακροπρόθεσμες προσπάθειές του για μείωση του περιβαλλοντικού του αντίκτυπου, στο πλαίσιο του προγράμματος βιώσιμης ανάπτυξης Sharing Beauty with All, ο όμιλος L’Oréal αποφάσισε επίσης να διαθέσει 100 εκατομμύρια ευρώ για επένδυση κατά των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Από αυτά, τα 50 εκατομμύρια θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης θαλάσσιων και δασικών οικοσυστημάτων, που δημιουργούν επίσης νέες ευκαιρίες κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης για τους πληθυσμούς που εξαρτώνται από αυτά τα οικοσυστήματα (ανάπτυξη βιώσιμης γεωργίας και αλιείας, οικοτουρισμός). Άλλα 50 θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση έργων που συνδέονται με την κυκλική οικονομία και την ανάπτυξή της, κυρίως όσον αφορά την ανακύκλωση και τη διαχείριση πλαστικών απορριμμάτων.
«Η κρίση της πανδημίας Covid-19 δεν κάνει διακρίσεις, αλλά αντίθετα επιδεινώνει τις υπάρχουσες ανισότητες, με ιδιαίτερα καταστροφικές επιπτώσεις σε άτομα που ήδη αγωνίζονταν σε κοινωνικό ή οικονομικό επίπεδο ή ήταν θύματα κακοποίησης, ιδίως γυναίκες», τόνισε η Alexandra Palt, Chief Corporate Responsibility Officer για τον όμιλο L’Oréal. «Αυτή η κοινωνική κρίση δεν σταμάτησε και την ανάγκη για ισχυρή δέσμευση για το περιβάλλον. Αν θέλουμε να βρούμε έναν βιώσιμο και χωρίς αποκλεισμούς τρόπο για να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση, πρέπει επίσης να επικεντρωθούμε στην πρόληψη της κλιματικής αλλαγής και της διάβρωσης της βιοποικιλότητας, οι οποίες τώρα απειλούν να ταράξουν ακόμη πιο βαθιά και βίαια τη ζωή μας, τις κοινωνίες και τις οικονομίες μας, με τις γυναίκες να είναι για ακόμα μια φορά τα πρώτα θύματα».

leave a reply

Your Review