Πώς “λειτουργεί” αυτός ο κόσμος και γιατί πρέπει να αλλάξει: η εξομολόγηση του Θέμη του Big Brother

...ήταν ένα χαστούκι σε όσους επιμένουν να προσπερνούν τη διαφορετικότητα

Ναι, το Big Brother είναι ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα που έχει διχάσει, έχει προκαλέσει, έχει δημιουργήσει στενοχώρια σε πολύ σκεπτόμενο κόσμο για το τι συμβαίνει με τους ανθρώπους εκεί έξω και για το πόσο λάθος πρότυπα εξακολουθούν να υπάρχουν. Όχι απλώς στην τηλεόραση, αλλά γύρω μας.

Ωστόσο, αυτό που παρακολουθήσαμε χθες το βράδυ, με τη σπαρακτική εξομολόγηση ενός γκέι παίκτη που ξαφνικά μπροστά στα μάτια του τηλεοπτικού κοινού αποκάλυπτε τι πραγματικά είναι να μη σε αποδέχεται όχι ο κόσμος, αλλά η ίδια η οικογένειά σου έχει σοκάρει και προβληματίσει όσους θέλουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους: γκέι και στρέιτ.

Ένα παιδί, μόλις 19 χρονών, προχώρησε σε μία εξομολόγηση -που ναι, έγινε σε ένα αμφιλεγόμενο περιβάλλον, σε ένα πολθυσυζητημένο για όλους τους λάθος λόγους reality- αλλά είναι κάτι περισσότερο από την αλήθειά του. Είναι η αλήθεια όλων των ανθρώπων, που παρά τα ταλέντα και την καλοσύνη τους, παρά τις ικανότητες και την δύναμή τους, εγκαταλείφθηκαν, ως μεζές στη διάθεση του πιο σκληρού και απάνθρωπου κομματιού της κοινωνίας.

«Η οικογένειά μου μού λείπει εδώ και πολλά χρόνια. Όταν έμαθαν οι γονείς μου κάποια πράγματα για μένα, ότι μου αρέσει το μακιγιάζ, ότι είμαι γκέι και άλλα διάφορα πράγματα, ποτέ δεν ένιωσα την οικογένειά μου τόσο κοντά όσο την ένιωθα πριν. Είναι ένα συναίσθημα πάρα πολύ άσχημο και ελπίζω πραγματικά κανένας άλλος άνθρωπος να μην το νιώσει ποτέ. Γιατί η οικογένεια δεν αντικαθίσταται ποτέ με κανέναν φίλο…

Είναι κάτι πολύ άσχημο, νιώθεις μέσα σου ένα κενό, σαν να μην σε αγαπάει ποτέ πραγματικά κανείς. Όταν ακούς άσχετους να λένε άσχημα πράγματα για σένα. Να σε βρίζουν, να λένε ότι είσαι μια που@α, ότι είσαι ανώμαλος… Και δεν έχεις και στήριξη από την οικογένειά σου και έχουν πει στο παρελθόν τα ίδια πράγματα και ίσως έχουν κάνει και χειρότερα, προφανώς σκέφτεσαι μέσα σου μήπως εγώ είμαι το λάθος; Μήπως κάνω κάτι λάθος; Αλλά κατάφερα όμως να αντιληφθώ ότι αυτό δεν είναι δικό μου θέμα, είναι κόμπλεξ των άλλων ατόμων. Είτε είναι οι γονείς μου είτε άσχετοι.

Όταν είμαι το παιδί σου, πρέπει να αγαπάς το παιδί σου ακριβώς έτσι όπως είναι. Πάντα και όπως είναι. Είναι το παιδί σου, εσύ το δημιούργησες, του έμαθες τόσα πολλά πράγματα και ξαφνικά του γυρνάς την πλάτη επειδή του αρέσει το μακιγιάζ και είναι γκέι; Είναι πολύ άσχημο.

Θα ήθελα να πω στους γονείς μου ότι παρόλο που έχω πληγωθεί πολύ, ξέρω ότι με αγαπάνε και ότι τους αγαπάω κι εγώ κι ελπίζω πραγματικά, όταν βγω από εδώ μέσα, να μην είναι η τελευταία φορά που τους ξαναβλέπω. Γιατί είναι πολύ άσχημο να το να μην έχεις οικογένεια να σε αγαπάει έτσι όπως είσαι. Το ξέρω πως με αγαπάνε και ότι θέλουν το καλό μου. Να προσπαθούν να καταλάβουν είναι το μόνο πράγμα που ζητάω», είπε χθες, απνευστί μπροστά στην κάμερα του Big Brother ο νεαρός Θέμης Κανέλλος.

Αν όλο αυτό δεν είναι ένα χαστούκι, ένα πολύ άγριο μάθημα που κάποτε πρέπει να πάρουμε, έστω και μέσω ενός reality, είναι σα να μη συνειδητοποιούμε πώς “δουλεύει” ο κόσμος και γιατί αυτό πρέπει να αλλάξει εδώ και τώρα!

leave a reply

Your Review