Πώς θα μειώσετε το στρες που νιώθετε καθημερινά

Μικρά tips για να αντέξετε σε μια καθημερινότητα γεμάτη από νέα δεδομένα

Εάν υπάρχει ένα συναίσθημα που νιώθουμε οι περισσότεροι άνθρωποι κατά τη διάρκεια του 2020, αυτό είναι σίγουρα το στρες. Λίγο ο ιός και η νέα τάξη των πραγμάτων που προκάλεσε, λίγο η αβεβαιότητα και η δουλειά από το σπίτι μας, έχουν κάνει το στρες να είναι το συναίσθημα που βιώνουμε πιο συχνά στην καθημερινότητα μας.

Επειδή όμως αυτά τα αρνητικά συναισθήματα χρειάζεται να τα αντιμετωπίζουμε, παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν στην καθημερινότητα σας, ειδικά εάν δουλεύετε από το σπίτι. 

Δημιουργήστε συγκεκριμένη πρωινή ρουτίνα

Το πρωινό ξύπνημα είναι από μονο του μία αρκετά στρεσογόνος διαδικασία. Ξυπνάμε νωρίς ενώ θα θέλαμε να μείνουμε για μερικές ακόμα ώρες κάτω από τα σκεπάσματα, πατάμε δύο-τρεις φορές snooze στο ξυπνητήρι και αμέσως μόλις ανοίξουμε τα μάτια μας πιάνουμε το κινητό. Κάπου εκεί έρχεται η καταστροφή αφου μηνύματα, e-mails και γενικώς ό,τι έχουμε να κάνουμε μέσα στην ημέρα μας εμφανίζονται στην οθόνη μας και μας προκαλούν πολύ άγχος. 

Ακριβώς για αυτούς τους λόγους σς προτείνουμε να δημιουργήσετε μία πρωινή ρουτίνα που να ακολουθείτε πιστά και φυσικά αυτή να μην περιλαμβάνει το κινητό σας. Ετοιμάστε και φάτε πρωινό, περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας, κάντε για μερικά λεπτά διαλογισμό, χωρίς όμως να υπάρχει κοντά σας ή στο οπτικό πεδίο σας το κινητό σας. Όταν θα έχετε ολοκληρώσει τη ρουτίνα σας, τότε θα μπορείτε να ξεκινήσετε κανονικά την ημέρα σας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ >>>