Πού θα φας καλά στην πόλη αυτή την Κυριακή!

Γράφει ο Ζαφείρης Χαραλαμπίδης για το Down Town που κυκλοφορεί.

Από τον Δεκέμβριο που έκανε ολική ανακαίνιση, το Lost Athens μας επιφυλάσσει συνέχεια εκπλήξεις. Ένας all-day γαστρονομικός προορισμός στο Παγκράτι, με δημιουργική κουζίνα που έχει σαφώς ελληνικές επιρροές – ακόμη και τα διεθνή πιάτα τα παντρεύει με υλικά ντόπιας καταγωγής.

 

Ξεκινάει από το πρωί με πλούσια πρωινά, που περιλαμβάνουν διάφορες παρασκευές αβγών ή και γλυκές προτάσεις. Από τις 2 μέχρι τις 5 το απόγευμα σερβίρεται το lunch: μια περιορισμένη εκδοχή του βραδινού καταλόγου, με τα πιάτα να εναλλάσσονται σε καθημερινή βάση. Και από τις 7 το βράδυ μέχρι περίπου τα μεσάνυχτα είναι η ώρα του dinner menu, που σερβίρεται σε μια παρεΐστικη ατμόσφαιρα σε τραπέζια μέσα και έξω, σε ψηλούς πάγκους ή σε μοναστηριακά τραπέζια. Η μουσική είναι πάντα προσεγμένη και στη σωστή ένταση, για να δημιουργεί ατμόσφαιρα και παράλληλα να σου επιτρέπει να
μιλήσεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lost Athens (@lost.athens)


Δοκιμάσαμε πρόσφατα το νέο καλοκαιρινό μενού με 9 καινούργια πιάτα και ενθουσιαστήκαμε για ακόμη μία φορά.
Ξεχωρίσαμε τη δροσερή σαλάτα με Ντομάτα και Καρπούζι, λουίζα, λεμονοθύμαρο, φύλλα ρόκας και χειροποίητο τυρί λάμπνε που παρασκευάζεται από τις chefs του εστιατορίου. Το Καρπάτσιο με Μοσχάρι σε ένα πολύ ελαφρύ κροστίνι με σάλτσα Βιτέλο Τονάτο και γραβιέρα Νάξου είναι μια ιδιαίτερα γευστική εκδοχή του κλασικού καρπάτσιο. Άλλη μία καλοκαιρινή πρόταση για μοιρασιά είναι τα Ντολμαδάκια Γιαλαντζί, που σερβίρονται κρύα, είναι κοκκινιστά και το συνοδευτικό τους είναι γιαούρτι με κύμινο.


Από τα ζυμαρικά ξεχωρίσαμε τη νέα προσθήκη στον κατάλογο, τα Χίλια Λαζάνια με μοσχαρίσιο κιμά, μια ελαφριά μπεσαμέλ και
μια σάλτσα φρέσκιας ντομάτας με βασιλικό. Τέλος, η ευχάριστη έκπληξη του γεύματος ήρθε με ένα κλασικό ελληνικό πιάτο που όσο απλό κι αν ακούγεται τόση μαεστρία θέλει για να το πετύχεις. Λοιπόν, τα Κεφτεδάκια με κιμά από μοσχάρι και χοιρινό που σερβίρονται με μια ελαφριά σάλτσα ντομάτας και γιαούρτι είναι από μόνα τους λόγος για να επιστρέφεις στο Lost Athens όλο το καλοκαίρι. Είναι ό,τι πιο κοντινό στα κεφτεδάκια της γιαγιάς μου έχω βρει στην Αθήνα. Το μόνο που μου έλειψε και θα ήθελα
να δω στην επόμενη ανανέωση του καταλόγου, θα ήταν κάποιες vegan προτάσεις για να μπορούμε να πηγαίνουμε με όλους μας τους φίλους.


Αφήστε χώρο για την Πάβλοβα με κρέμα από φιστίκι Αιγίνης, φράουλες και λεμόνι ή για την Τούρτα από κρέπες με κρέμα πορτοκαλιού, καραμέλα και παγωτό βανίλια.

Το σέρβις είναι φιλικό και πολύ εξυπηρετικό – αν έχετε την τύχη να καθίσετε σε τραπέζι που εξυπηρετεί η Τζο αφεθείτε με κλειστά μάτια στα χέρια της, και ειδικά στις προτάσεις της για κρασί. Η Τζο είναι ένας ακόμη λόγος για να επιστρέφεις στο μαγαζί.

Αρχελάου 7, Παγκράτι, τηλ. 210 7230832
www.lostathens.gr

 

GOOD FOOD NEWS:

  • Νέα άφιξη στο Νέο Ψυχικό το Casa Mexicana. Καλοκαιρινά vibes και ωραία nachos για να συνοδέψουν την παγωμένη μαργαρίτα σας. Ωραία μουσική και πολύ ευγενικό σέρβις.
  • Ζηλέψατε κεφτεδάκια αλλά είστε vegan; Τα καλύτερα θα τα βρείτε downtown στο Winners, στη Νίκης. Και αν δεν αναγνωρίζετε κάποια από τα υλικά του καταλόγου, οι συνεργάτες του εστιατορίου θα σας εξηγήσουν με κάθε λεπτομέρεια τη διαφορά του tempeh ρεβιθιού από αυτό της σόγιας.
  • Στο Enkelt, στο Χαλάνδρι, φάγαμε νοστιμότατη pasta με μοσχαρίσια μάγουλα, μανιτάρια και μαύρη μπίρα. Η κουζίνα του βελτιώνεται συνέχεια, κρίμα μόνο που η μουσική από κάποια στιγμή και μετά είναι απαγορευτικά δυνατή για οποιαδήποτε κουβέντα.

 

Περισσότερα στη free έκδοση του περιουδικού, που κυκλοφορεί σε επιλεγμένα σημεία: https://downtown.gr/poy-tha-vreite-to-neo-downtown-freepress/