“Γατάκια”: Είναι αυτή η ισλαμιστική φεμινιστική αίρεση το τέλος της λογικής ή κάτι μάς διαφεύγει;

Ο αμφιλεγόμενος τηλε-ευαγγελιστής Adnan Octar και η θεωρία του για τις γυναίκες στην Τουρκία...

Είναι τηλε-ευαγγελιστής στην θεοκρατική Τουρκία, ισχυρίζεται ότι παλεύει για τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα του και ότι υπερασπίζεται την επιλογή τους να μη φορούν μαντίλα. Είναι και του lifestyle τρόπου ζωής, αλλά και του σεβασμού στα θεία. Και υπέρ της γυναικείας χειραφέτησης, αλλά και με μια πιο ηδονοβλεπτική ματιά στην εικόνα της γυναίκας σήμερα.

Και εκεί που νομίζεις ότι απλώς έχεις να κάνεις με μπερδεμένα πράγματα και έναν απολύτως μπερδεμένο θρησκευόμενο τηλε-μαϊντανό ονόματι Adnan Octar, βλέπεις και το όνομα με το οποίο έχει βαφτίσει την αίρεσή του και καταλαβαίνεις: “Γατάκια” (σ.σ. “Kittens”). Ναι, η αίρεσή του με δεκάδες γυναίκες πιστές και πανομοιότυπες -ξανθιές, με φουσκωτά χείλη και σώματα φωτομοντέλων- αποκαλείται… “γατάκια”.

Τα “Γατάκια”, λοιπόν, δεν είναι φρέσκια είδηση για την γείτονα. Εδώ και χρόνια ο Octar περιφέρει το “χαρέμι” του σε κανάλια και περιοδικά, ισχυριζόμενος ότι κάτω από τη μαντίλα και τα βαριά ρούχα, κάτω από την τόση καταπίεση, το γυναικείο σώμα μαραίνεται, υποφέρει, χάνει το σχήμα του και ότι οι γυναίκες χάνουν τα λογικά τους.

Υπέρμαχος της γυναικείας ελευθερίας και χειραφέτησης, λοιπόν; Όχι ακριβώς, αφού σύντομα διαπιστώνει κανείς ότι όλος αυτός ο θίασος, φτιαγμένος από σχεδόν ίδιες γυναίκες, αποκαλεί “αφέντη” τον Octar, συμφωνεί με ό,τι λέει, κρέμεται από τα χείλη του για το επόμενο κήρυγμά του.

Ο ίδιος, βέβαια, επιμένει ότι είναι εισηγητής του φεμινισμού στην Τουρκία, ότι είναι υπέρ των πλαστικών επεμβάσεων και γενικώς οποιασδήποτε αλλαγής μπορεί να κάνει μία γυναίκα να νιώσει καλύτερα, αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, κάτι που αποτυπώνεται στο ρεπορτάζ του παρακάτω βίντεο!