“Τρίτο Στεφάνι”: Πρώτες πρόβες με μάσκες και τεστ – Το μήνυμα του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη

Η ανάρτηση του ηθοποιού για τη ζωή στα θέατρα στην εποχή του κορωνοϊού

Μια διαφορετική πρόβα με μάσκες, αποστάσεις και μοριακά τεστ έζησαν οι συντελεστές της παράστασης “Τρίτο Στεφάνι”, που φέτος θα ανέβει στο θέατρο Παλλάς με πρωταγωνίστριες τη Μαρία Κίτσου και τη Μαρία Καβογιάννη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη.

Το αριστούργημα του Κώστα Ταχτσή, θα ζωντανέψει τον Οκτώβριο, με τον Μαρκουλάκη να μετρά ήδη ώρες πάνω από την ανάγνωση του θρυλικού έργου, καθώς ο ίδιος είχε πρωταγωνιστήσει και στην τηλεοπτική του μεταφορά πριν από χρόνια και μέσα από την τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Όμως, αυτή η πρώτη πρόβα ήταν κατά πολύ διαφορετική απ’ όσα έχουν ζήσει οι ηθοποιοί μέχρι σήμερα. Με μάσκες και αποστάσεις, με μοριακά τεστ για τον κορωνοϊό και κάθε δυνατή προφύλαξη.

Μάλιστα, ο Μαρκουλάκης όταν πήγε την πρώτη ημέρα στο θέατρο Παλλάς και πριν ξεκινήσει την ανάγνωση του έργου, έκανε το τεστ για τον κορονοϊό και φρόντισε να απαθανατίσει τη στιγμή

«Κάποτε οι πρόβες ξεκινούσαν με την ανάγνωση του έργου. Στο Τρίτο Στεφάνι ξεκίνησαν με μάσκες και μοριακό τεστ στο σύνολο των συντελεστών. Ο δρόμος είναι ένας: κάνουμε θέατρο, υπό κάθε συνθήκη. Προστατευόμαστε, προστατεύουμε και προχωράμε».