Ρουμελιώτη για Κιμούλη: “Την ώρα που έπαιζα με έβριζε χυδαία”

Η Ζέτα Δούκα άνοιξε τον δρόμο να σπάσει η σιωπή

Η Ευδοκία Ρουμελιώτη τάχτηκε υπέρ της Ζέτας Δούκα για τις καταγγελίες που έκανε χθες στο στο MEGA και την εκπομπή “Πάμε Δανάη” σχετικά με την λεκτική, ψυχολογική αλλά και σωματική βία που άσκησε σε αυτήν ο Γιώργος Κιμούλης. Η Ευδοκία Ρουμελιώτη να θυμίσουμε ότι πρώτη πριν αρκετά χρόνια είχε μιλήσει για κακή συμπεριφορά του Γιώργου Κιμούλη απέναντι στους ηθοποιούς.
Σύμφωνα με την ίδια, όταν έκαναν την παράσταση «Εκπαιδεύοντας την Ρίτα» αντιμετώπισε μια λεκτική επίθεση άνευ προηγουμένου από τον Γιώργο Κιμούλη. «Εγώ ήμουν ένα κορίτσι 25 χρονών, ήταν η τρίτη μου παράσταση, δεν ήμουν πρωταγωνίστρια, δεν είχα αυτή την δύναμη στο χώρο. Φοβόμουν ότι αν έβγαινα να μιλήσω και αν έκανα μια κακή αρχή στο θέατρο, μπορεί και να μην ξαναδούλευα. Και εγώ έβγαζα τα χρήματά μου για να ζήσω από αυτή τη δουλειά. Μετά τη συνεργασία μου με αυτόν τον άνθρωπο παντρεύτηκα ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στις φωνητικές μου χορδές. Ήξερε πολύ καλά ότι εγώ για να βγάλω την παράσταση αναγκαζόμουν να κάνω ενέσεις κορτιζόνης για να βγαίνω στη σκηνή και να μιλάω. Έχω δώσει απίστευτα λεφτά σε γιατρούς για να θεραπεύσω τις φωνητικές μου χορδές. Είναι ένα πρόβλημα που με ακολουθεί ακόμα». Αυτά είναι μερικά απ’ όσα εξομολογήθηκε η ηθοποιός, η οποία τόνισε πόσο θαυμάζει την Ζέτα Δούκα που έκανε την αρχή στο να ανοίξουν στόματα για τέτοια θέματα.

«Στις πρόβες πήγαν όλα περίφημα, όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που ανεβήκαμε στη σκηνή. Με κακοποίησε ψυχικά, το bullying που έχω υποστεί αισθάνομαι ότι δεν θα το ξεπεράσω ποτέ. Μετά την συνεργασία μου με τον Κιμούλη φοβόμουν να ανέβω στη σκηνή. Την ώρα που έπαιζα με έβριζε χυδαία. Ήμουν στη σκηνή να κάνω τη δουλειά και ερχόταν από πίσω μου και δεν μπορώ να πω στον αέρα όλα αυτά που μου έλεγε στο αυτί μου».

Η Ευδοκία Ρουμελιώτη υποστήριξε ότι όλοι στο χώρο γνωρίζουν την απαράδεκτη συμπεριφορά του Γιώργου Κιμούλη. «Η φήμη του ξεπερνάει την παρουσία σου» σημείωσε χαρακτηριστικά, αναφέροντας πως ήταν η χειρότερη εμπειρία της ζωής της.

«Εγώ βγήκα και μίλησα από την πρώτη στιγμή, όταν τελείωσα την συνεργασία μου με αυτόν τον άνθρωπο. Ποτέ δεν έκρυψα τι έχω περάσει. ‘Πες μου γιατί μου τα κάνεις όλα αυτά; Εσύ με επέλεξες να κάνουμε αυτή τη δουλειά’ τον ρώτησα. Δεν πήρα απάντηση. Δεν ξέρω ακόμα και σήμερα για ποιο λόγο τα πέρασα όλα αυτά. Ευτυχώς μετά συνάντησα ανθρώπους άλλους γιατί αλλιώς θα τα είχα εγκαταλείψει. Πρώτη φορά που δεν κατάφερα να βγάλω τη σεζόν. Αναγκάστηκα να κλείσω το θέατρο Σάββατο βράδυ, γεμάτο και να πάω στο σπίτι μου. ‘Η ψυχική σου ισορροπία και η υγεία σου είναι πάνω από την παράσταση, αν δεν μπορείς πρέπει να κλείσει το θέατρο’, μου είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Λάκης Λαζόπουλος» δήλωσε η ηθοποιός.

Να θυμίσουμε ότι από εχθές που η Ζέτα Δούκα άνοιξε το συγκεκριμένο θέμα πολλοί ηθοποιοί πήραν το μέρος της. Νίκος Ψαρράς και Δώρα Χρυσικού που ήταν μαζί της στην παράσταση Closer δήλωσαν την αμέριστη στήριξη τους στην ηθοποιό, όπως και οι Κατερίνα Γερονικολού, Φαίη Κοκκινοπούλου, Ναταλία Τσαλίκη, Βίκυ Σταυροπούλου, Κατερίνα Τσάβαλου, Μαρία Κωνσταντάκη, Μαρία Ναυπλιώτου, Πάνος Βλάχος, Φαίη Ξυλά. Την στήριξη και τον θαυμασμό τους στη Ζέτα Δούκα εξέφρασαν και οι Μαίρη Συνατσάκη, Λευτέρης Ζαμπετάκης και Καίτη Γαρμπή.