Σε ποιο μέρος της Αμερικής θα μείνουν ο Harry και η Meghan;

Η ανακοίνωση του πριγκιπικού ζευγαριού ότι θα κάνει «ένα βήμα πίσω» από τα επίσημα καθήκοντά του προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του Παλατιού, αρνητικά δημοσιεύματα και πολλές απορίες, όπως πού θα μείνουν και τι θα κάνουν στην Αμερική.

Photo by Neil Mockford/GC Images

Όταν ανήκεις στη βρετανική βασιλική οικογένεια, είσαι υποχρεωμένος να ακολουθείς ένα πρωτόκολλο. Και μπορεί τα πράγματα να έχουν χαλαρώσει σε σχέση με το παρελθόν, ωστόσο αυτό που έκανε ο πρίγκιπας Harry και η σύζυγός του, Meghan, δεν έχει προηγούμενο. Το διάσημο ζευγάρι, που επισήμως έχει τον τίτλο Δούκας και Δούκισσα του Sussex, ανακοίνωσε μέσω Instagram την πρόθεσή του να κάνει «ένα βήμα πίσω» από τα επίσημα καθήκοντά του.

Η αλήθεια είναι ότι ο γάμος του ζευγαριού έφερε μια ανανέωση στη βασιλική οικογένεια και στην αρχή τόνωσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον του κοινού για τη βρετανική μοναρχία. Η Meghan όμως ήταν η πρώτη σύζυγος πρίγκιπα που ανακοίνωσε μόλις γέννησε ότι θα πάρει «άδεια μητρότητας» από τις υποχρεώσεις που είχε η θέση της. Ποιες υποχρεώσεις; θα μπορούσε να αναρωτηθεί ένας κοινός θνητός. Πόσο δύσκολο είναι για μια μητέρα που έχει τόσα μέσα στη διάθεσή της να κάνει μια επίσημη εμφάνιση μια στο τόσο; Ή μήπως ήταν μια κίνηση που έδειχνε απλώς την πρόθεση εκείνης και του ζευγαριού κατ’ επέκταση να παίξει το παιχνίδι με τους δικούς του όρους; Μια άλλη πρόσφατη κίνηση που έδειξε επίσης ότι θέλουν να κινούνται αντισυμβατικά ήταν η επιλογή μιας καθόλου τυπικής φωτογραφίας για την επίσημη χριστουγεννιάτικη κάρτα τους.

Ακόμα κι έτσι, η διάθεση του Harry και της Meghan να αυτονομηθούν από τη βασιλική οικογένεια και να μοιράζουν τον χρόνο τους ανάμεσα σε Αγγλία και Αμερική ξάφνιασε τους πάντες και όλοι προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν πώς θα γίνει αυτό και τι συνεπάγεται. Μια από τις βασικές απορίες είναι πού θα μείνουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ένα πιθανό μέρος θα ήταν φυσικά το Λος Άντζελες, το μέρος όπου μεγάλωσε η Meghan και μένει ακόμα η μητέρα της, Doria Ragland. Είναι μια φήμη που κυκλοφορούσε και παλιότερα, αλλά κανείς δεν φανταζόταν ότι θα γινόταν τόσο επίσημα.

Από την άλλη, όσοι καλύπτουν δημοσιογραφικά το Παλάτι υποστηρίζουν ότι είναι πιο πιθανόν να εγκατασταθούν στον Καναδά. Εκεί, και συγκεκριμένα στο Vancouver Island, πέρασαν πρόσφατα αρκετές εβδομάδες. Επίσης, η Meghan έμενε πριν από τον γάμο τους στο Τορόντο, όπου γυριζόταν η τηλεοπτική σειρά «Suits».

Βέβαια, δεν λείπουν και άλλες εικασίες, που αγγίζουν τα όρια τρολαρίσματος. Το κατά τα άλλα πολύ έγκυρο WWD, για παράδειγμα, γράφει ότι μπορούν να μείνουν στο Λος Άντζελες για να πρωταγωνιστήσουν σε ένα ριάλιτι του τύπου «The Real Royals of Beverly Hills» η ακόμα και να υποδυθούν τους εαυτούς τους σε μια από τις προσεχείς σεζόν του «The Crown».