Spetses Classic Yacht Regatta 2023

Ο κορυφαίος Διεθνής Αγώνας Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών επιστρέφει στις Σπέτσες 22 με 24 Ιουνίου

Με μια μεγαλοπρεπή και γεμάτη λάμψη εκδήλωση δόθηκε την Πέμπτη 25 Μαΐου το κέλευσμα για το ενδέκατο Spetses Classic Yacht Regatta, ενός από τους σημαντικότερους και πιο αναγνωρισμένους αγώνες κλασσικών σκαφών σε διεθνές επίπεδο, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και διοργανώνεται από το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (NOE) με την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών (ΝΟΣΠ).

Ο Διεθνής Αγώνας Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών στην Ελλάδα, το Spetses Classic Yacht Regatta 2023 (SCYR),που φέτος θα διεξαχθεί με ανανεωμένο πρόγραμμα, θα ξεκινήσει την Πέμπτη 22 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί με το καθιερωμένο Crew Party το Σάββατο 24  Ιουνίου, προβάλλοντας τη διεθνή καινοτομία που προσφέρει η ταυτόχρονη συμμετοχή κλασσικών σκαφών, καϊκιών και λατινιών σε έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα, που πλέον θεωρείται θεσμός για την ελληνική ιστιοπλοΐα.

Αντώνης Παναγιωταρέας (Marketing Manager Άμβυξ) – Ελίζα Προκοπίου (Αντιπρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος)– Γιώργος Προκοπίου (Πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος) – Γιώργος Μαυρωτάς (Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού) – Τζόση Βιτζηλαιου (Communications Manager Άμβυξ)

Γιώργος Προκοπίου (Πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος)
Γιώργος Μαυρωτάς – Σοφία Ζαχαράκη

Στο κέντρο των επιχειρήσεων ως Μέγας Υποστηρικτής, θα βρεθεί και φέτος το ιστορικό Poseidonion Grand Hotel, που από το 1914 αντιπροσωπεύει το κοσμοπολίτικο πρόσωπο του νησιού και αποτελεί ένα από τα διασημότερα σύμβολα του, ενώ θα είναι και  αθλοθέτης των βραβείων Concours d’Elegance, για τα πιο καλοδιατηρημένα και αυθεντικά σκάφη.

Για άλλη μια χρονιά μεγάλες συγκινήσεις πρόκειται να προσφέρουν τόσο οι συμμετέχοντες, όσο και το πλήθος των τουριστών που θα κατακλύσουν το αγαπημένο νησί του Αργοσαρωνικού και θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν μερικά από τα ωραιότεραπαραδοσιακά σκάφη, παραδοσιακές λέμβους και οικογενειακές λέμβους-dinghies,  καθώς και ορισμένα από τα πιο διάσημα κλασσικά σκάφη, από την Ελλάδα και από το εξωτερικό.

H Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του SCYR 2023 και μέλος του ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, κ. Λίζα Σταθάτου, ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φέτος ξεκινάει η δεύτερη δεκαετίατου SpetsesClassicYachtRegatta, μιας διοργάνωσης που ως Ναυτικός Όμιλος Ελλάδοςέχουμε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια, να διαδώσουμε την αξία της και να κρατήσουμε ψηλά τη φήμη και την εμβέλειά της. Φέτος, στοχεύοντας όπως κάθε φορά σε ένα τριήμερο γεμάτο δράση, ελπίζουμε να έχουμε στο μπογάζι των Σπετσών τον αέρα σύμμαχό μας.»

Χρυσιάννα Ανδριοπούλου – Σοφία Ζαχαράκη – Μαρίνα Κουταρέλλη

 

Πελαγία Ζερβού – Μαρία Μανουσάκη
Στρατής Ανδρεάδης

Χρυσός Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρεία ποτών ΑΜΒΥΞ, που συνεχίζει να στηρίζει για έκτη χρονιά με υπερηφάνεια το θεσμό της SCYR2023 τονίζοντας το ευ αγωνίζεσθαι και την ομαδικότητα, αξίες παγκόσμιες και διαχρονικές, με δυο εμβληματικές μάρκες, τη σαμπάνια Moët & Chandon και τη super Premium βότκα Belvedere. Ο Γενικός Διευθυντής της ΑΜΒΥΞ, κ. Ιωάννης Αρτινός, δήλωσε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που τα τελευταία 6 χρόνια στηρίζουμε κι εμείς με τα δύο κορυφαία brands μας αυτή τη σπουδαίαδιοργάνωση. Η χορηγία αυτή είναι μια επιβεβαίωση ότι η ΑΜΒΥΞ βρίσκεται δίπλα στον Ελληνικό και παγκόσμιο αθλητισμό, αλλά και μια δέσμευση συγκεκριμένα για το άθλημα της ιστιοπλοΐας, που συνδέεται ιστορικά με τη χώρα μας, έχοντας προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις.»

Η Moët & Chandon στηρίζει το θεσμό όχι μόνο γιατί είναι στο DNA της μάρκας να στηρίζει διαχρονικά την επιτυχία αλλά και ειδικότερα γιατί εδώ και αιώνες, από το 1743, είναι η σαμπάνια των νικητών, των μεγάλων & μικρών στιγμών και του savoir-faire. Η κορυφαία και αγαπημένη σαμπάνια στον κόσμο, η Moët & Chandon, μοιράζεται ένα κοινό όραμα με αυτό το εμβληματικό άθλημα και θα είναι εκεί για να συνοδεύσει όλες τις σημαντικές στιγμές της φετινής διοργάνωσης.

Ελένη Μοράντζη

Η Belvedere καθιέρωσε ένα νέο πρότυπο αριστείας εγκαινιάζοντας πρώτη την κατηγορία της super-premium βότκας. Είναι η πρωτότυπη και αληθινή έκφραση μιας premium βότκας που δημιουργήθηκε σαν αποτέλεσμα 600 χρόνων παράδοσης και γνώσης. Μια βότκα αυθεντική με ασυμβίβαστη ποιότητα και απολύτως φυσικά συστατικά.

Ναταλία Αρσενικού

Το Spetses Classic Yacht Regatta 2023 στηρίζουν:

Η Julius Baer, ως η πιο αναγνωρισμένη ομάδα οικονομικής διαχείρισης από την Ελβετία, που προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες διεθνώς από τους ικανότερους εμπειρογνώμονες, θα είναι financial partner της διοργάνωσης.

To Gustavia Yacht Club είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 2016 από τον Sir Stelios Haji-Ioannou του οποίου παραμένει πρόεδρος μέχρι και σήμερα. Τα μέλη του Gustavia Yacht Club έχουν δικαίωμα χρήσης του Club House, που διαθέτει open bar, και βρίσκεται στο St. Barts και λειτουργεί από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο. Τον υπόλοιπο χρόνο τα μέλη έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος σε διάφορα exclusive social and sailing events στο Μονακό και στις Σπέτσες.

To Community Trust Spetses σκοπός του οποίου είναι η παροχή συμβουλών, η διευκόλυνση και η συγκέντρωση χρημάτων για τοπικές πρωτοβουλίες που ωφελούν την κοινότητα, προστατεύουν το περιβάλλον και διαφυλάσσουν την πολιτιστική κληρονομιά των Σπετσών.

Χορηγός του Spetses Classic Yacht Regatta θα είναι η bwin, ένα από τα μεγαλύτερα brand παγκοσμίως στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών και του αθλητικού στοιχηματισμού, που με τη μοναδική τεχνολογική του πλατφόρμα, παρέχει υπηρεσίες τυχερών παιγνίων.

Η Prospex, η σειρά ρολογιών της Seiko, της καταξιωμένης ιαπωνικής εταιρείας με πάνω από 140 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή ρολογιών υψηλής ποιότητας, με μεγάλη χαρά φέτος θα είναι για 2η χρονιά χορηγός της διοργάνωσης. Με κύρια χαρακτηριστικά της, την τεχνολογική αρτιότητα, την καινοτομία και την ακρίβεια, θα βρίσκεται ως Watch Partner καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων δίπλα στους αθλητές.

Η Nuxe, πρωτοπόρος στην ανάπτυξη αποτελεσματικών φυτικών προϊόντων που διακρίνονται για τις καινοτόμες υφές και τα χαρακτηριστικά τους αρώματα  είναι ο Suncare Partner της διοργάνωσης. Τα προϊόντα προστασίας NUXE SUN φροντίζουν για την αντηλιακή προστασία των πληρωμάτων και του κοινού.

Η Sebago που δίνει έμφαση στο σεβασμό προς την τέχνη της χειροποίητης κατασκευής παπουτσιών θα προσφέρει τα παπούτσια της επιτροπής αγώνων.

Υποστηρικτές είναι η Salty Bag,  η οποία θα ράψει τις skippers’ bags των αγώνων, από επαναχρησιμοποιημένα πανιά ιστιοπλοΐας.

Η Blue Vibes, με έναν εξαιρετικό ιδιωτικό στόλο, μηχανοκίνητων, φουσκωτών και μια σειρά σκαφών αναψυχής, προσφέρει στους καλεσμένους της διοργάνωσης την ευκαιρία να δουν από απόσταση αναπνοής τις εντυπωσιακές ιστιοδρομίες.

Η Alpha Lines ως Transportation Partners της διοργάνωσηςθα αναλάβει την μεταφορά των επιτροπών αγώνων.

leave a reply

Your Review