Τα μοναχικά γενέθλια της πιο ποπ βασίλισσας του κόσμου – Η Ελισάβετ έγινε 94, αλλά…

Ο κορονοϊος δεν επέτρεψε τους καθιερωμένους εορτασμούς για την "Λίλιμπετ" της καρδιάς των Βρετανών

Πέρσι, τέτοιες ημέρες, πριν τη λαίλαπα του κορονοϊού, το σκάνδαλο της αποχώρησης του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ και το “χαστούκι” που επιφύλασσε ο πρίγκιπας Άντριου στη μητέρα του με τις καταγγελίες περί παρενόχλησης ανηλίκων, το Μπάκιγχαμ γιόρταζε με όλες τις τιμές τα 93α γενέθλια της Ελισάβετ. Ομολογουμένως, της πιο ποπ βασίλισσας όλων των εποχών…

Φέτος, η Ελισάβετ, η “Λίλιμπετ”, όπως αποκαλύφθηκε μέσα από τη σειρά “Το Στέμμα” ότι ήταν το χαϊδευτικό της, δεν αξιώθηκε τέτοια μεγαλεία. Μόνο μια μικρή στρατιωτική τελετή με όλα τα απαραίτητα μέτρα και τις αποστάσεις ασφαλείας.

Η βασίλισσα της Αγγλίας έγινε 94 ετών εν μέσω σοβαρών κλυδωνισμών για τον θεσμό της μοναρχίας στο βρετανικό έδαφος και η αδιασάλευτη βασιλεία της μέσα σε λίγους μόνο μήνες είχε να παλέψει με το Brexit, με τα οικογενειακά σκάνδαλα του Παλατιού και μία νέου τύπου πανδημία που άλλαξε άρδην τα δεδομένα της κοινωνικής ζωής σε όλον τον πλανήτη.

 

Η γηραιότερη μονάρχης του κόσμου φέτος ήταν αναγκασμένη να παρακολουθήσει τη λιτή παρέλαση προς τιμήν της στο Κάστρο του Ουίνδσορ, κάνοντας έτσι και την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά την καραντίνα στην Βρετανία, αλλά και την πρώτη ευχάριστη -για τους Ουίνδσορ- αναγγελία της παρουσίας της μετά από μία σειρά προβλημάτων που δεν κατέστη εφικτό να μείνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες των ανακτόρων.

Και μπορεί η καθιερωμένη εντυπωσιακή παρέλαση στους δρόμους του Λονδίνου φέτος να ακυρώθηκε ελέω κορονοϊού, η βασίλισσα Ελισάβετ, ωστόσο, εμφανίστηκε ευδιάθετη και χαμογελαστή, επιλέγοντας να φορέσει ένα από τα αγαπημένα της παστέλ ταγέρ, γάντια και πέρλες.

Ας σημειωθεί ότι η τελετή “Trooping the Colour” – όπως χαρακτηριστικά λέγεται ο εορτασμός των «δημοσίων» γενεθλίων της Ελισάβετ – είναι μία χαρούμενη τελετή που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1820 για να τιμήσει τα γενέθλια του μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Εξαίρεση, οι περίοδοι εθνικού πένθους, σφοδρής κακοκαιρίας ή έκτακτων συνθηκών, όπως αυτή που επέβαλε φέτος σε όλον τον πλανήτη η πανδημία με την αναγκαστική καραντίνα.

Και φυσικά, οι Βρετανοί δεν ξεχνούν ότι πέρσι τέτοια εποχή, σ’ αυτά τα δημόσια γενέθλια της Βασίλισσας (τα ιδιωτικά εορτάζονται στις 21 Απριλίου), στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ, στο πλευρό της είχε κάνει την πρώτη της επίσημη εμφάνιση -και μετά τη γέννηση του Μικρού Άρτσι- η πρώην Δούκισσα του Σάσεξ, Μέγκαν Μαρκλ με τον πρίγκιπα Χάρι.

Τα όσα ακολούθησαν τους μήνες που ακολούθησαν τα θυμούνται όλοι και λόγω της βαρύτητάς του και κυρίως λόγω του ότι ανοίγουν μία νέα, διαφορετική και σίγουρα μεγάλη πύλη που ξεκινά από το Μπάκιγχαμ και καταλήγει -κατά πώς φαίνεται…- στο άγνωστο.

leave a reply

Your Review