Τέλεια νύχια χωρίς μανικιούρ

Πώς γίνεται αυτό;

 

Όσο και αν μας αρέσουν τα νύχια μας να είναι βαμμένα με τα πιο αγαπημένα, έντονα ή παστέλ χρώματα, έρχεται εκείνη η στιγμή που θέλουμε τα νύχια μας να είναι απλά και χωρίς μανό. Φυσικά προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να περιποιημένα, να φαίνονται και να είναι πραγματικά υγιή. Το ήξερες όμως ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι εκτός του μανικιούρ, που μπορούν να κάνουν τέλεια τα νύχια σου;
Διάβασε παρακάτω τα tips και διάλεξε τα αγαπημένα σου και δοκίμασε τα:

1. Bάλε στην διατροφή σου περισσότερα αυγά:
Αν βάλεις περισσότερα αυγά, μοσχάρι, ψάρι αλλά και κοτόπουλο στην διατροφή σου θα δεις τα νύχια σου να αλλάζουν προς το καλύτερο (σταδιακά). Η πρωτεϊνη που θα λαμβάνεις καθημερινά, θα δυναμώσουν τα νύχια σου και θα τα κάνει πιο σκληρά.

2. Καθάρισε τα από τους λεκέδες:
Ανακάτεψε μια κουταλιά μαγειρική σόδα με χυμό μισού λεμονιού και δημιούργησε μια πάστα. Στην συνέχεια τοποθέτησε την στα νύχια σου και με μια οδοντόβουρτσα κάνε ελαφρύ μασάζ. Άφησε το μείγμα για λίγα λεπτά και ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Θα εκπλαγείς με το πόσο θα καθαρίσουν οι λεκέδες στα νύχια σου.

3. Κράτησε τα νύχια σου κοντά και στρογγυλά:
Όπως είναι λογικό τα πολύ μακριά νύχια, είναι δύσκολο να διατηρηθούν καθαρά και τέλεια. Λίγο η καθημερινότητα, λίγο τα νερά που ρίχνουμε στα χέρια μας, τα φθείρουν μέρα με τη μέρα. Έτσι τα κοντά και στρογγυλά νύχια έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι για πολλές μέρες ομοιόμορφα και σχεδόν τέλεια.

4. Χρησιμοποίησε τα σωστά εργαλεία:
Aφού θα κάνεις μανικιούρ μόνη σου στο σπίτι σου, κάντο σωστά. Προμηθεύσου από τα καταστήματα ομορφιάς τα σωστά εργαλεία για τα νύχια σου, που θα τα φροντίσουν με τον σωστό τρόπο. Λίμες, ψαλιδάκια αλλά και μανό που τα προστατεύει, πρέπει να μπουν άμεσα στη λίστα με τςις αγορές σου.

5. Προσοχή πόσο νερό χρησιμοποιείς:
Tις περισσότερες φορές το νερό κάνει καλό, ειδικότερα αν θέλεις ενυδάτωση σε κάποια περιοχή. ‘Ομως το νερό στα χέρια και συγκεκριμένα στα νύχια, θα τα κάνει ξηρά. Όσο είναι δυνατόν, κράτησε τα εκτός νερού και αμέσως θα καταλάβεις την διαφορά από πριν.

leave a reply

Your Review