Τελευταία ευκαιρία για τους “Παίκτες” του Γ. Κουτλή

Σήμερα και αύριο στο Κηποθέατρο Παπάγου.

Μετά από δύο αποθεωτικές χρονιές, απανωτά sold out, και μια παριοδεία στην Αττική που ακολούθησε τη φρενήρη πορεία του θεάτρου Κιβωτός, οι “Παίxτες” του Ν.Β. Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή, με τους Γιάννη Νιάρρο, Βασίλη Μαγουλιώτη, Ηλία Μουλά, Αλέξανδρο Χρυσανθόπουλο, Γιώργο Τζαβάρα,Γιώργο Μπουκαούρη και guest star τον Θανάση Δήμου, τελειώνουν με την εξαπάτηση και τη χαρτοπαιξία,  δίνοντας τις δυο τελευταίες τους πανηγυρικές παραστάσεις κάτω από τον καυτό, αθηναϊκό ουρανό.

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Σ’ ένα απομακρυσμένο πανδοχείο της Ρωσίας, καταφτάνει ένας δεινός χαρτοπαίχτης, απατεώνας, και πλαστογράφος. Στόχος του, να βρει τα επόμενα θύματά του, και να τα «γδάρει». Αλλά δε θα είναι τόσο απλή υπόθεση. Στο ίδιο πανδοχείο διαμένουν δύο εξίσου δεινοί κομπιναδόροι, που γυρεύουν το ίδιο ακριβώς πράγμα με τον πρώτο: ένα λαχταριστό, αθώο και, φυσικά, κεφαλαιούχο θύμα. Οι δύο συναντούν τον ένα και σύντομα ενώνουν τις δυνάμεις τους, οδηγώντας την παράσταση σε ένα πανδαιμόνιο γεμάτο μπλόφες, ρίσκο, ανταγωνισμούς, συμμαχίες, εκπλήξεις κι ανατροπές, καθώς στο παιχνίδι μπαίνουν σιγά-σιγά όλοι οι παράξενοι ένοικοι που τριγυρνούν σ’ αυτό το μικρό και ήσυχο πανδοχείο.

Ζωντανή μουσική, αφηνιασμένοι ρυθμοί και ξέφρενο χιούμορ σε  μια φαρσοκωμωδία καταστάσεων. Η αδρεναλίνη της κομπίνας, η μαεστρία και η αρρώστια του τζόγου, η κάψα της εξαπάτησης  στο έργο του  Γκόγκολ που γράφτηκε κάπου στο 1836, αλλά δεν θα διέφερε και πολύ αν γραφόταν χθες.

 

Ίχαρεφ: “Γιατί, το να ζήσεις τη ζωή σου σα βλάκας, δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά να ζήσεις με οξυδέρκεια, με Τέχνη, να εξαπατήσεις τους πάντες, αλλά να μην εξαπατηθείς εσύ ο ίδιος – γι’ αυτό, μάλιστα, αξίζει να ζεις!”.

Δυο τελευταίες παραστάσεις.