Το Met Gala ανακοίνωσε επίσημα τη ματαίωσή του. Δεν θα δούμε φέτος φαντασμαγορικά κοστούμια

@themetgalaofficial

Ήταν αναμενόμενο, αλλά και πάλι ένα δάκρυ θλίψης κύλησε από τα μάγουλα των celebrities που φέτος δεν θα δώσουν ρεσιτάλ φαντασμαγορίας στο καθιερωμένο ετήσιο πάρτι που διοργανώνεται από τη Vogue, για λογαριασμό του Costume Institute του Metropolitan Art’s Museum, στη Νέα Υόρκη. Το Met Gala 2020 δεν θα γίνει ποτέ, ακολουθώντας τα χνάρια όλων των κινηματογραφικών, μουσικών και κάθε είδους φεστιβάλ του πλανήτη που ακυρώνονται το ένα μετά το άλλο, λόγω πανδημίας.

Το Met Gala είναι ένα από τα σημαντικότερα, πιο λαμπερά και πιο ελιτίστικα φιλανθρωπικά events στον κόσμο και θεωρείται το “κόσμημα στο στέμμα της Νέας Υόρκης” και μία από τις σημαντικότερες πηγές εσόδων για το Costume Institute. Η ιστορία του ξεκινάει το 1948, όταν διοργανώθηκε το πρώτο μιας υπέρλαμπρης σειράς, με στόχο την οικονομική ενίσχυση του Costume Institute, που τότε βρισκόταν ακόμα στα σπάργανα.

Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι, εκατοντάδες celebrities έχουν παρελάσει πάνω στο κόκκινο χαλί του, εκατοντάδες συγκλονιστικά κοστούμια -πιο θεατράλε και πιο εντυπωσιακά δεν γίνεται- έχουν τραβήξει τα φλας πάνω τους, αποσπώντας περισσότερο ή λιγότερο κολακευτικά σχόλια και εκατομμύρια δολάρια από τις δωρεές έχουν συρρεύσει στο ταμείο του μουσείου. Το θέμα της κάθε διοργάνωσης -γιατί βεβαίως τα κοστούμια σχεδιάζονται πάνω σε συγκεκριμένο θέμα κάθε φορά- ανακοινώνεται από το ίδιο το Ινστιτούτο και οι celebrities σπεύδουν να ραφτούν, βάζοντας μεταξύ τους στοιχήματα για το ποιος θα ντυθεί πιο εξωφρενικά και πιο φαντασμαγορικά από τον άλλο.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του Met ανακοίνωσε ότι είναι πιθανό το Μουσείο να ανοίξει στα μέσα Αυγούστου και ότι ήδη έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν το Met Gala 2021, χωρίς όμως να γνωρίζουν ακόμα την πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής του.