Το μυστικό των χαρούμενων ανθρώπων: Πως καταφέρνουν να καταπολεμούν το άγχους τους

Αναρωτήθηκες ποτέ πως μερικοί άνθρωποι κατά έναν ανεξήγητο τρόπο καταφέρνουν πάντα να είναι χαρούμενοι χωρίς να επηρεάζονται από τις μικρές αναποδιές της ζωής και της καθημερινότητας ; Πως καταφέρνουν ναείναι πάντα αποδοτικοί στην εργασία τους και κυρίως ψύχραιμοι ;  Πως χειρίζονται πάντα με ηρεμία και πραότητα τις πλέον απαιτητικές καταστάσεις ;
Αναρωτήθηκες γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν εκνευρίζονταν ποτέ, γιατί δεν θυμώνουν , γιατί δεν τσακώνονται ; Μήπως σκέφτηκες ότι είναι λίγο αφελείς ; Μήπως σκέφτηκες ότι κατά κάποιον τρόπο ζουν σε ένα δικό τους κόσμο ;

Κι όμως οι ήρεμοι άνθρωποι είναι αρκετά έξυπνοι . Πολύ περισσότερο από όσο πιστεύουμε . Αντιλαμβάνονται πολύ καλά τις δυσκολίες , τους κακούς συνεργάτες, , τους κακούς φίλους . Έχουν συχνά ανεπτυγμένη εν συναίσθηση που τους επιτρέπει να κατανοούν αληθινά τους ανθρώπους και να αναγνωρίζουν τα πραγματικά τους συναισθήματα . Έχουν όμως ένα τρομερό χάρισμα που οι υπόλοιποι δεν μπορούν να καταλάβουν . Έχουν την τάση να μένουν ατάραχοι , να διατηρούν την εσωτερική τους χαρά και ηρεμία ανεξάρτητα από εξωτερικούς παράγοντες . Σκληρότητα θα το έλεγε κάποιος . Αδιαφορία κάποιος άλλος. 

Κι όμως το να είσαι zen δεν είναι δείγμα αναλγησίας ούτε αφέλειας . Είναι στάση ζωής. Ένας μοναδικός τρόπος ζωής που σε απαλλάσσει από άγχη και προβληματισμούς που μπορεί να ταλαιπωρούν και τους πιο πετυχημένους ανθρώπους . Μια διαρκής πηγή χαράς και ευτυχίας που δεν αφήνει περιθώρια  για στενοχώριες και άγχη .

Γιατί οι χαρούμενοι άνθρωποι δεν αφήνουν περιθώριο στο άγχος . Αυτό συμβαίνει  επειδή σκέφτονται πάντα θετικά . Έτσι δεν επιτρέπουν στις αρνητικές σκέψεις να τους κατακλύζουν και να επηρεάζουν τον ψυχισμό τους . Εστιάζοντας στις θετικές σκέψεις δεν αφήνουν τον αρνητισμό να διεισδύσει στην ψυχοσύνθεσή τους και κάπως έτσι καταφέρνουν να επιβάλλονται στα αρνητικά συναισθήματά τους παραμένοντας ψυχοπνευματικά υγιείς και ισορροπημένοι ! 

Η χαρά και η αποφόρτιση του άγχους σίγουρα δεν είναι ένα εύκολο task αλλά ασκώντας τον εαυτό μας σε θετικές σκέψεις και έπειτα σε δράσεις κάνουμε μικρά βήματα που στο τέλος γίνονται άλματα !

ΑΠΟ ΤΗΝ Θεοδώρα K. Μιχαλολιάκου

theodoramichaloliakou@gmail.com

leave a reply

Your Review