Το Τρίτο Στεφάνι, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, θα είναι η πρώτη μεγάλη θεατρική παράσταση της χειμερινής σεζόν

Φωτογραφία Κοσμάς Κουμιανός

Πριν από λίγες ώρες ανακοινώθηκε ότι το Τρίτο Στεφάνι, που θα ανέβει στο Παλλάς, θα ανοίξει κανονικά τη χειμερινή σεζόν και μάλιστα πολύ νωρίς – την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Θα είναι και η πρώτη μεγάλη θεατρική πρεμιέρα της επόμενης σεζόν που προμηνύεται αμήχανη, με τους παραγωγούς να διστάζουν να επενδύσουν σε νέα έργα, πόσω μάλλον σε υπερπαραγωγές όπως το Τρίτο Στεφάνι.

Η Μαρία Καβογιάννη και η Μαρία Κίτσου είναι οι πρωταγωνίστριες που έχουν κλείσει για τους δύο βασικούς γυναικείους ρόλους, ενώ τη σκηνοθεσία και τη διασκευή στο έργο του Κώστα Ταχτσή έχει αναλάβει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Αυτή η είδηση είναι πολύ αισιόδοξη σε μια εποχή που οι περισσότερες μεγάλες παραγωγές αναβάλλονται ή στην καλύτερη περίπτωση παίρνουν παράταση για το 2021 λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό. Επιπλέον, οι παραγωγοί Κεντ-Κατσαρίδης είναι διατεθειμένοι να μην κάνουν καμία απολύτως οικονομία σε μια παράσταση που απαιτεί πολυπληθή θίασο και πολλά σκηνικά. Τολμηρή απόφαση και αρκετά θετική, γιατί αρχικά το έργο προγραμματιζόταν να ανεβεί τον Φεβρουάριο του 2021, αλλά τελικά οι παραγωγοί αποφάσισαν να μην υποκύψουν στον φόβο και να επενδύσουν στο ρίσκο.