Στο νησί, στην Κρήτη η τσικουδιά, αυτό το διάφανο, αρωματικό νέκταρ φτιαχνόταν παραδοσιακά από τατσίκουδα και ήταν πάντα το γιατρικό και το καλωσόρισμα, η αρχή του φαγητού και της γιορτής και ο κοινός κώδικας επικοινωνίας τηςπαρέας. Παράλληλα, αποτελούσε καταφύγιο μετά από μια κουραστική ημέρα και έμπαινε πάντα στο τέλος ενός χορταστικού δείπνου ή ενός ξέφρενου γλεντιού. Το ίδιο ισχύει και σήμερα, με την τσικουδιά πλέον να υπάρχει όχι μόνο στα κρητικά σπίτια, αλλά σε όλη την Ελλάδα– ο μόνος της κανόνας: δεν την πίνεις ποτέ χωρίς συντροφιά!
Η Τσικουδιά 35Ν, σε όλες τις εκδοχές της, τιμά αυτή την ιδιαιτερότητα, καθώς φτιάχτηκε από μια συντροφιά, μια παρέα, η οποία μετρά σήμερα πάνω από 30 χρόνια φιλίας: O Γιώργος Μαρκουλάκης και ο Παντελής Φανουργάκης στήριξαν το όραμα του Ηλία Μελισσουργού να δημιουργήσει ένα καινούριο, σύγχρονο αποστακτήριο και μια τσικουδιά άξια του μύθου και του τόπου της που θα ήταν και εκείνοι περήφανοι να κερνούν και να πίνουν.
Η πολυποικιλιακή Τσικουδιά 35Ν, με 38% περιεκτικότητα σε αλκοόλ, κυκλοφορεί σε αριθμημένα διαφανή μπουκάλια των 200, 500 και 700ml και «κρύβει» στην καρδιά της τα καλύτερα κρητικά σταφύλια, από επιλεγμένους αμπελώνες. Παράγεται με τη μέθοδο της ασυνεχούς απόσταξης σε χάλκινο, κλασματικό άμβυκα, στο Ρέθυμνο και διαθέτει απόλυτα ισορροπημένη επίγευση και χαρακτηριστικό, έντονο άρωμα. Σερβίρεται ιδανικά στους 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ την απολαμβάνει κανείς καλύτερα αφήνοντάς τη να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά στο ποτήρι.
Στην Τσικουδιά 35Ν Syrah, θα ανακαλύψετε ότι η δημοφιλής, ερυθρή γαλλική ποικιλία εγκλιματίστηκε τέλεια στη θέρμη της Κρήτης, αναδεικνύοντας όλα τα ξεχωριστά της χαρίσματα. To άρωμα της είναι γήινο, ζεστό και ντελικάτο με βελούδινη και «στρογγυλή» επίγευση. Φινετσάτη και κοσμοπολίτικη, με πικάντικες και μπαχαρώδεις νότες, αυτή είναι η πιο έντονη τσικουδιά που παράγεται στο αποστακτήριο, με τη μέθοδο της ασυνεχούς απόσταξης σε χάλκινο κλασματικό άμβυκα. (38% περιεκτικότητα σε αλκοόλ σε αριθμημένα διαφανή μπουκάλια των 200, 500 και 700ml).
Αποκλειστικά από σταφύλια της κομψής, αρωματικής ποικιλίας Μοσχάτο Σπίνας, την οποία συναντάμε στην ορεινή Κρήτη, παράγεται η Τσικουδιά 35Ν Moscato. Πρόκειται για ένα απόσταγμα φίνο και απαλό, με επίμονη επίγευση. Φτιάχνεται με μεράκι στους χάλκινους άμβυκεςστον Πηγιανό Κάμπο από τα καλύτερα σταφύλια και ταιριάζει απολαυστικά με τους μεζέδες της ελληνικής κουζίνας. (38% περιεκτικότητα σε αλκοόλ σε αριθμημένα διαφανή μπουκάλια των 200, 500 και 700ml).
Προικισμένη με αρώματα βουτύρου, βανίλιας, καβουρδισμένων ξηρών καρπών, αποξηραμένου βερίκοκου, αλλά και νότες πορτοκαλιού η Παλαιωμένη Τσικουδιά 35Νείναι ένα απόσταγμα που εξελίσσεται σταδιακά στο ποτήρι και προσφέρει τη θαλπωρή της μακράς επίγευσης, χάρης στη 12μηνη παλαίωση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια πρώτης χρήσης. Απολαυστική με μαύρη σοκολάτα, αποξηραμένα φρούτα, αλλά και τιραμισού αποκαλύπτει τον πολύπλευρο χαρακτήρα της ιδανικά στους 15°. Περιέχει 40% αλκοόλ και σε αριθμημένα διαφανή μπουκάλια των 500 ml.
Όλος σχεδόν ο κρητικός αμπελώνας ζωντανεύει στην Τσικουδιά 35Ν Μινώταυρος – πρόκειται για ένα μπλεντ που διαθέτει ταυτόχρονα τη ρωμαλέα προσωπικότητα του Λιάτικου, τα γήινα χαρακτηριστικά του Ρωμέικου, τη φρεσκάδα της λευκής Βιλάνας και τη «στρογγυλάδα» από το Κοτσυφάλι. (vol 38% , κυκλοφορεί σε μπουκάλι των 700ml). Χάρη στη βοτανικότητά της, αυτή η τσικουδιά είναι ιδανική για ψάρια και μεζέδες που περνούν από τηγάνι.
Το ούζο Light & Vibrant ανήκει επίσης στην Κρητική οικογένεια αποσταγμάτων 35Ν και είναι φτιαγμένο για να «μιλήσει» για το ελληνικό καλοκαίρι. Γλυκόπιοτο και μαλακό, όπως φανερώνει και το όνομά του, συντροφεύει τέλεια όλα τα πιάτα με θησαυρούς της θάλασσας (VOL42%, σε αριθμημένα διαφανή μπουκάλια των 200, 700 και 2000ml).
Αποκλειστική διανομή/διάθεση από την Trinity Wines
Για επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας:
www.trinitywines.gr / info@trinitywines.gr / tel. 22990 40630