Βασίλης Ζούλιας: “Έπιασα συναισθηματικό πάτο κι έκανα απόπειρα”

Ο κορυφαίος σχεδιαστής μόδας Βασίλης Ζούλιας καλεσμένος στο Dot., παραχώρησε στη Νάνσυ και τον Θανάση μια συγκλονιστική συνέντευξη. 

Μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Ζούλιας αποκάλυψε πώς από …τα παπούτσια κατέληξε να γίνει σχεδιαστής μόδας και μίλησε για την πορεία του στον χώρο. Από την πρώτη φωτογράφηση στα 16 του χρόνια και τη διαδρομή του σε σπουδαία περιοδικά, ως τη συνεργασία του με τον Μπίλι Μπο και τον Άρη Τερζόπουλο , ο δημοφιλής σχεδιαστής θυμήθηκε ιστορίες από την χρυσή εκείνη εποχή.

Σε μια αποκαλυπτική κατάθεσης ψυχής, ο Βασίλης Ζούλιας μίλησε για τον εθισμό του στο αλκοόλ και την ηρωίνη, καθώς όπως τόνισε , δεν έβρισκε χαρά πουθενά. Εξομολογήθηκε βαθιές δικές του ιστορίες , όπως τις απόπειρες αυτοκτονίας που έκανε γιατί δε του άρεσε η ζωή και μιλά για πρώτη φορά για την πτώση του από το μπαλκόνι. “Είχα κάνει 5-6 απόπειρες. Οι εθισμένοι άνθρωποι είναι βαθιά δυστυχισμένοι άνθρωποι. Δε βρίσκουν χαρά πουθενά. Δεν αντέχουν τον εαυτό τους. Πονάνε συνεχώς. Στην ερώτηση γιατί πονάς, δεν υπάρχει απάντηση. Έψαχνα έναν καινούργιο τρόπο πάντα να πεθάνω. Καμία απόπειρα δεν πέτυχε” εξομολογήθηκε. Όσο για το αν θυμάται την μέρα που αποφάσισε να αλλάξει την ζωή του, απάντησε “Το 1992 σταμάτησα να πίνω. Θυμάμαι τη μέρα που πέταξα το μπουκάλι. Βρέθηκα σε συναισθηματικό πάτο. Εξακολουθούσα να κυκλοφορώ στο Κολωνάκι και η αγάπη για τη μόδα με κρατούσε πάντα”. Αναφορικά με τους εθισμούς, τόνισε: “Πρέπει να σπάσει αυτό το ταμπού με τα ναρκωτικά. Και ο αλκοολισμός είναι εθισμός. Ο εθισμός είναι μια ασθένεια”.