Ζευγάρι Βραζιλιάνων φύτεψε 2 εκατομμύρια δέντρα στον Αμαζόνιο δίνοντας ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο

Ο Sebastiao και Lelia Salgado είναι ζευγάρι και τα τελευταία 20 έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να αναστήσουν τον τροπικό παράδεισο του Αμαζονίου που κάποτε υπήρχε στην οικογενειακή περιουσία του Sebastiao όταν ήταν παιδί. Το αποτέλεσμα; 20 εκατομμύρια καινούρια δέντρα στην περιοχή.

Φωτογραφίες της περιοχής το 2001 δείχνουν ερημωμένα στρέμματα. Ο Sebastiao, επαγγελματίας φωτογράφος, ανακάλυψε την καταστροφή στα τέλη της δεκαετίας του 1990, όταν επέστρεψε από μια αποστολή που κάλυπτε τη γενοκτονία στη Ρουάντα, ανέφερε ο Guardian. «Η γη ήταν τόσο άρρωστη όσο κι εγώ — όλα καταστράφηκαν», είπε στον Guardian. To 2019, και η ίδια εναέρια λήψη δείχνει καταπράσινα δέντρα 290 διαφορετικών ειδών.

H Lelia είχε την ιδέα να φυτέψουν ξανά δέντρα στην περιοχή ανέφερε το BRIGHTVIBES. Ήταν σαν να κρεμάμε την πινακίδα καλωσορίσματος για έντομα, πουλιά και άλλα ζώα που άρχισαν να επιστρέφουν στη γη μόλις τα δέντρα άρχισαν να μεγαλώνουν ξανά.

Το 2015, ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Science ανέφερε ότι η Γη χάνει περίπου 15 δισεκατομμύρια δέντρα ετησίως για προϊόντα χαρτιού, γεωργία και άλλες δραστηριότητες που σχετίζονται με τον άνθρωπο. Η δράση λοιπόν του Sebastiao και της Lelia είναι πολύ πιο σπουδαία από όσο φανταζόμαστε.

«Υπάρχει ένα μόνο ον που μπορεί να μετατρέψει το διοξείδιο του άνθρακα σε οξυγόνο, που είναι το δέντρο. Πρέπει να δημιουργήσουμε δάση», είπε ο Sebastiao στους BRIGHTVIBES.