5 αλήθειες που χρειάζεται να αποδεχτείτε για τη ζωή

Αμέσως θα νιώσετε καλύτερα

Instagram @ellecreate_

Στη ζωή μας, υπάρχουν κάποιες σταθερές με τις οποίες έχουμε συμφιλιωθεί οι περισσότεροι από εμάς. Έχουμε μάθει δηλαδή να ζούμε με αυτές και να τις σεβόμαστε. Υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες αλήθειες που κάπως δυσκολευόμαστε να δεχτούμε οι περισσότεροι από εμάς. Αυτό που θα πρέπει να θυμόμαστε πάντα είναι πως μπορεί η ζωή να μην μας έχει χαριστεί με οδηγίες χρήσης, από τη στιγμή όμως που αντιληφθούμε τι είναι δεδομένο και τι μπορούμε να αλλάξουμε εμείς, θα ανοίξει και ο δρόμος προς την ευτυχία.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το να αποδεχτούμε κάποιες αλήθειες για τη ζωή.

Δεν μπορείτε να διορθώσετε τα πάντα

Καλώς ή κακώς, η ζωή μας είναι ένας συνδυασμός από όμορφες, δύσκολες, ιδιαίτερες, αλησμόνητες στιγμές. Αυτή ακριβώς είναι και η μαγεία της. Το να στοχεύετε όμως πάντα να διορθώνετε ό,τι άσχημο ή αρνητικό συμβαίνει στη ζωή σας, δεν είναι λύση. Σε αυτές τις περιπτώσεις αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας να αποδεχτεί το εκάστοτε αρνητικό γεγονός και με τον καιρό θα το αποδεχτείτε. Κάντε focus μόνο σε ό,τι μπορείτε να διορθώσετε. Όλα τα υπόλοιπα θα βρούνε τον δρόμο τους.

Θα χάσετε φίλους

Η ζωή είναι ένα ατελείωτο ταξίδι και κάθε ημέρα είναι μία νέα περιπέτεια. Να είστε σίγουρες όμως πως μέχρι τη στιγμή που θα φτάσετε στον προορισμό σας πολλά θα έχουν αλλάξει. Κυρίως οι άνθρωποι που βρίσκονται στο πλευρό σας. Όσο μεγαλώνουμε τόσο αλλάζουμε. Αλλάζουν οι συνήθειες μας, τα πιστεύω και οι ανάγκες μας. Αυτό σημαίνει πως κάποιοι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα μας – οι οποίοι αλλάζουν επίσης- μπορεί κάποια μέρα να μην ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας και εμείς το ίδιο. Αυτό όμως δεν είναι κακό. Άνθρωποι θα έρθουν και άνθρωποι θα φύγουν. Άλλοι θα μείνουν ανεξίτηλοι μέσα σας και κάποιοι άλλοι θα περάσουν απλώς σαν χάδι. Εσείς προσπαθήστε πάντα να κρατάτε την ουσία από τις σχέσεις σας, να πασχίζεται να κρατήσετε κοντά σας όσους αξίζουν και να αφήνετε τους υπόλοιπους να συνεχίσουν το δικό τους ταξίδι.

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ…