5 λόγοι για να πας στο Μουσείο της Ακρόπολης τον Δεκέμβριο

Κανονικά δεν χρειάζεσαι λόγους για να επισκεφθείς ένα από τα ωραιότερα μουσεία της πόλης. Αλλά ειδικά αυτό τον μήνα που μυρίζει Χριστούγεννα, το Μουσείο της Ακρόπολης σου δίνει 5 ακόμα λόγους για να πας και να ξαναπάς.

  1. Για να δεις το χρυσελεφάντινο αριστούργημα του Φειδία να ζωντανεύει ψηφιακά, στο πλαίσιο της θεματικής παρουσίασης «Το Χαμένο Άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου» (Σάββατο 7, 14, 21 και 28/12, στις 11π.μ. στα αγγλικά και στη 1μ.μ. στα ελληνικά)
  2. Για να μάθεις μαζί με τα παιδιά/ανήψια/βαφτιστήρια σου ποιες γιορτές είχαν οι αρχαίοι Αθηναίοι και ποιες αγαπούσαν περισσότερο τα παιδιά και να τσεκάρεις αν πιάνουν τα χέρια σου στην κατασκευή γιορτινών σκηνικών. (Παιδικό εργαστήριο «Γιορτινές Ιστορίες», Σάββατο 21, Κυριακή 22, Σάββατο 28 και Κυριακή 29/12, 11π.μ, 1μ.μ., 5μ.μ.)
  3. Για να θαυμάσεις το Γούρι του Μουσείου για το 2020, που έχει δανειστεί στοιχεία από ένα μολύβδινο μετρικό βάρος με ανάγλυφη χελώνα, με χρονολογία πίσω στον 3ο – 1ο αι. π.Χ. Εκτίθεται στην Αίθουσα των Κλιτύων Ακρόπολης, στο ισόγειο.
  4. Για να απολαύσεις παραδοσιακά γιορτινά γεύματα στο εστιατόριο του Μουσείου. Αν πας Παρασκευές, θα ακούσεις και live jazz μουσικές.
  5. Για να ακούσεις τα κάλαντα αλλιώς.Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, στις 12μ.μ. θα πάρεις γεύση από παραδοσιακά κάλαντα από τον Όμιλο των Βρακοφόρων της Κρήτης, ενώ την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου, στις 12μ.μ. θα στα πούνε τα μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες». Στο ισόγειο του Μουσείου.