Σε βρήκε «Μόνο στο σπίτι» η καραντίνα; Οι ειδικοί λένε τι να κάνεις για να περάσεις καλά

Ακόμη κι αν είσαι από τους ανθρώπους που ανήκουν στο team “πιο καλή η μοναξιά”, και τους αρέσει να περνούν ώρες ατελείωτες με τον εαυτό τους, όταν οι ώρες γίνονται βδομάδες και οι βδομάδες μήνας, τότε είναι που αποφασίζεις ότι ίσως και να μην είναι και τόσο καλή η μοναξιά τελικά. Όσο Face Time και να κάνεις, όσο Netflix και να δεις, πιάνεις τον εαυτό σου να αναπολεί τις μέρες που έσκαγες στα γέλια και παράλληλα έσπρωχνες τους φίλους σου, που χωρίς να το πολυσκεφτείς έπινες από τον καφέ του αγοριού σου όταν εκείνο δεν κοίταζε, που ανυπομονούσες πότε θα κάνεις επίσκεψη στους παππούδες σου για να τους χαρίσεις την πιο ζεστή αγκαλιά.

Η αλήθεια είναι πώς τώρα τίποτα από αυτά δεν μπορείς να κάνεις και ειδικά αν είσαι μέσα σε αυτούς που η καραντίνα τους βρήκε να είναι μόνοι στο σπίτι, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Γι΄ αυτό η ψυχολόγος και καθηγήτρια της Σχολής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ross, Laurie Helgoe , δίνει πέντε συμβουλές – υποκατάστατα της ανθρώπινης επαφής, για να κάνει αυτές τις μέρες πιο εύκολες.

 

#1 Θυμίσου το παιδί που ήσουν κάποτε

Η Laurie Helgoe υποστηρίζει ότι ήρθε η στιγμή για να κατεβάσεις το αγαπημένο σου λούτρινο αρκουδάκι από το πατάρι. Είναι εκείνος ο αγαπημένος φίλος από τα παλιά που τώρα που είσαι μόνος μπορεί να ανασύρει τις παιδικές σου αναμνήσεις και να νιώσεις ότι έχεις ξανά παρέα όπως τότε. Είναι κάτι που κάνει και η ίδια μάλιστα, όταν ο σύντροφός της λείπει για μεγάλο διάστημα από το σπίτι λόγω δουλειάς.

 

#2 Body pillows

Αν πάλι σου φαίνεται λίγο awkward να ξαναγίνεις φίλος με το αρκουδάκι σου, η Helgoe προτείνει να δοκιμάσεις ένα μαξιλάρι σώματος. Δοκίμασε λοιπόν να τοποθετήσεις στο κρεβάτι σου ένα μακρύ, στενό μαξιλάρι, στο μέγεθος του σώματος. Όχι μόνο θα αντικαταστήσει την αίσθηση του συντρόφου στο κρεβάτι, αλλά θα βοηθήσει την ευθυγράμμιση του σώματός σου που σίγουρα το έχεις ταλαιπωρήσει πολύ με τις ατελείωτες ώρες μπροστά από τον υπολογιστή τώρα που δουλεύεις από το σπίτι. Δύο σε ένα λοιπόν!

 

#3 Ώρα για cocooning

Μιας και ακόμη κάνει λίγο κρύο, μπορείς να βάλεις στο κρεβάτι σου μια θερμαινόμενη κουβέρτα. Σε τι θα βοηθήσει αυτό; Εκτός από το ότι θα έχεις ένα ζεστό κρεβάτι, η θερμαινόμενη κουβέρτα μπορεί να προσομοιώσει τη ζεστασιά του να μοιράζεσαι με κάποιον το κρεβάτι σου.

 

#4 Κάνε ένα ζεστό μπάνιο

Εκτός από το προφανές, ότι ένα ζεστό μπάνιο θα σε ξεκουράσει και θα σε χαλαρώσει, η δρ. Helgoe υποστηρίζει ότι πρόκειται για ολόκληρη τελετουργία. H μυρωδιά από το αγαπημένο σου αφρόλουτρο, ο ατμός, το ζεστό νερό και το μασάζ στο σώμα σου θα βοηθήσουν στη μείωση του στρες.

 

#5 Μίλα με τους φίλους σου

Η σωματική επαφή μπορεί να είναι βασική ανθρώπινη ανάγκη, αλλά είναι μόνο ένα από τα πράγματα που μπορούν να μας κάνουν να νιώσουμε ότι κάποιος είναι όντως κοντά μας. Ακόμη λοιπόν κι αν δεν μπορείς αυτές τις μέρες να αγκαλιάσεις τους ανθρώπους που θες, μπορείς να νιώσεις το ίδιο καλά απλώς ακούγοντας τη φωνή τους. Μίλα λοιπόν με τους φίλους σου, μοιράσου τα προβλήματα και τις ανησυχίες σου, μιας και σε αυτή την περίοδο που βρισκόμαστε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω.