Ο κορονοϊός “χτύπησε” και το Big Brother

O ΣΚΑΪ ανακοίνωσε επισήμως ότι δεν θα γίνει σήμερα η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του Big Brother. Ποιοι ήταν οι λόγοι;

Το πολυδιαφημισμένο Big Brother “νέας εποχής” ήταν προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα σήμερα, Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, ωστόσο οι πρωτοφανείς συνθήκες της εποχής μας ανάγκασαν τον ΣΚΑΪ να το αναβάλει επ’ αόριστον. Κανονικά, στις 9 το βράδυ, ο Χάρης Βαρθακούρης θα παρουσίαζε τους 16 διαγωνιζόμενους και το σπίτι στο Μαρκόπουλο όπου θα έμεναν για τις επόμενες 100 ημέρες. Το Big Brother θα προβαλλόταν από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 11 το βράδυ και στο πλαίσιο του “Μένουμε σπίτι” δεν θα ήταν παράδοξο αν σημείωνε ρεκόρ τηλεθέασης. Μάλιστα, ένα σχόλιο που κυκλοφορούσε στα social ήταν ότι οι παίκτες θα ήταν απομονωμένοι στη δική τους τηλεοπτική “καραντίνα”.

Αλλά ο κορονοϊός επέβαλε άλλες προτεραιότητες. Ο ΣΚΑΪ πήρε μια απόφαση τελευταίας στιγμής, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν μέρα με τη μέρα. Συγκεκριμένα, η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει:

“Ο ΣΚΑΪ έχοντας ως βασική προτεραιότητα την ασφάλεια των παικτών και των εργαζομένων αναβάλει προσωρινά την πρεμιέρα του Big Brother. Από την πρώτη στιγμή το βασικό μας μέλημα είναι η υγεία όλων.Δεδομένων των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνουμε, αλλά πάντα με ψυχραιμία και υπευθυνότητα, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών, η πρεμιέρα του Big Brother μετατίθεται για λίγο. Σεβόμενοι το τηλεοπτικό κοινό, τηρώντας όμως όλους τους κανόνες, θα επανέρθουμε σύντομα με νέα ανακοίνωση”.

Οι λόγοι ασφαλείας τόσο για τους παίκτες όσο και για τους εργαζόμενους στην εκπομπή είναι κάτι απόλυτα κατανοητό. Ακόμα και στην τηλεοπτική απομόνωση των παικτών, πολλοί άνθρωποι δουλεύουν πίσω από τις κάμερες και το να δραστηριοποιούνται κάθε μέρα θα ήταν αντίθετο με τις οδηγίες για εκούσια κοινωνική απομόνωση που επιβάλλει η προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης του κορονοϊού.