Το Grey’s Anatomy και άλλες σειρές συμμετέχουν στη μάχη κατά του κορονοϊού

Οι "γιατροί" του Grey's Anatomy πολεμούν για περισσότερο από 15 χρόνια για την υγεία του Σικάγο, στη μικρή οθόνη. Τώρα, αυτή και άλλες τηλεοπτικές σειρές προσφέρουν εξοπλισμό στην πραγματικότητα. Από τη Σταυρίνα Δρακωνάκη

Δεδομένων των ελλείψεων σε είδη πρώτης ιατρικής ανάγκης, όπως οι μάσκες και τα γάντια, οι εταιρείες παραγωγής ιατρικών -κυρίως- σειρών αποφάσισαν να ενισχύσουν τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, δωρίζοντας τις προμήθειες που χρησιμοποιούν στα γυρίσματα.

Η εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών Shondaland, που βρίσκεται πίσω από τη σειρά Station 19 -με θέμα τη δράση των πυροσβεστών στο Σιάτλ- δώρισε 300 μάσκες στον τοπικό πυροσβεστικό σταθμό Ontario Fire Department. Οι πυροσβέστες του Οντάριο τους ευχαρίστησαν με post στο Instagram, γράφοντας στη λεζάντα πως οι ήρωες δεν είναι μόνο στην τηλεόραση #HeroesAreNotJustOnTv.

Η ιατρική σειρά Grey’s Anatomy δώρισε εκατοντάδες γάντια και ιατρικές στολές σε τοπικά νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα. Μάλιστα, η εταιρεία παραγωγής της σειράς κάνει ό,τι είναι δυνατό για να βοηθήσει τους γιατρούς και παροτρύνει τον κόσμο να μένει στο σπίτι. «Μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς, μείνετε ενυδατωμένοι, μείνετε όσο το δυνατόν περισσότερο σπίτι και να πλένετε συχνά τα χέρια σας. Προσέξτε τον εαυτό σας και τον άλλο».

Το The Good Doctor, του ABC, παραχώρησε αποθέματα από μάσκες και ιατρικά εργαλεία σε νοσοκομεία στο Βανκούβερ όπου γυρίζεται η σειρά, ενώ το New Amsterdam, του NBC, δώρισε γάντια, μάσκες και στολές στο Κρατικό Τμήμα Υγείας της Νέας Υόρκης.

Η σειρά The Resident, που προβάλλεται στο Fox, δώρισε όλα τα ιατρικά της αποθέματα σε νοσοκομεία της Ατλάντα και της Τζόρτζια, όπου και διαδραματίζεται. Μια γιατρός που εργάζεται σε ένα από τα νοσοκομεία ευχαρίστησε την παραγωγή μέσω του Instagram για την γενναιόδωρη προσφορά σε εξοπλισμό ατομικής προστασίας των γιατρών.

Για την ιστορία, οι σειρές της Shondaland, Greys Anatomy, The Resident και New Amsterdam έχουν αναβάλλει τα γυρίσματά τους, για την ασφάλεια όλου του cast και της παραγωγής.