Αλίκη Κατσαβού: Ο Κώστας μου λείπει κάθε μέρα – Τα δάκρυα συγκίνησης για την απώλειά του συζύγου της

Η ηθοποιός, σκηνοθέτις και τελευταία σύζυγος του μεγάλου Έλληνα ηθοποιού στην πρώτη εκ βαθέων συνέντευξή της

Πώς εξηγείς σε ένα παιδί ότι ο πατέρας του πέθανε κι όταν αυτός ο πατέρας λεγόταν Κώστας Βουτσά; Πώς μετά από αυτό το σοκ το μαθαίνεις πώς να διαχειριστείς την πρωτόγνωρη εμπειρία της καραντίνας; Ποιες είναι οι σχέσεις των θυγατέρων του Κώστα Βουτσά σήμερα; Η Αλίκη Κατσαβού, τελευταία σύζυγος του πολυαγαπημένου ηθοποιού που πέθανε τον περασμένο Φεβρουάριο μιλά στο DoT, τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο και αποκαλύπτει όλα όσα έζησε τις τελευταίες μέρες στο πλευρό του συζύγου της και πατέρα του γιου τους, Φοίβου.

Όπως εξηγεί, στο σπίτι τους, ακόμη όλα τα προσωπικά αντικείμενα του αγαπημένου Έλληνα ηθοποιού είναι στη θέση τους, δεν έχει μαζέψει ακόμη τίποτα γιατί δεν έχει καταφέρει ακόμη να διαχειριστεί την απώλεια. Η ίδια μάλιστα, προς το τέλος της συνέντευξης δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, καθώς όπως αποκάλυψε ο Κώστας Βουτσάς της λείπει κάθε μέρα, αλλά ειδικά κάθε πρωί που ξυπνά και δεν είναι εκεί.

«Αυτό το διάστημα που μεσολάβησε με τον θάνατο του Κώστα και τον κορονοϊό, το παιδί μεγάλωσε πολύ και απότομα», λέει και συνεχίζει: «Το ψυχολογικό φορτίο στην απώλεια είναι τεράστιο. Στο σπίτι είναι ακόμη εκεί όλα. Το γραφείο του, η καρέκλα του, τα μαξιλάρια του, το ρολόι του, όλα είναι ακόμη εκεί.  Είναι ακόμη εκεί, γιατί ακόμη δεν είμαι έτοιμη να τα καταχωνιάσω, να το διαχειριστώ».

Όταν αναφέρθηκε στα τελευταία του λόγια, η ηθοποιός και σκηνοθέτις δεν δίστασε να εξηγήσει ότι παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, δεν είχε πιστέψει ότι το τέλος μπορεί να είναι κοντά.

«’Θέλω να βγω γρήγορα έξω’. Αυτό μου έλεγε. Για εμένα, ο Κώστας ήταν η χαρά της ζωής, η δύναμη της ζωής. Δεν φανταζόμουν ότι η ημερομηνία του αποχωρισμού ήταν τόσο κοντά. Ήξερα ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν το μοιραίο, αλλά…».

Η Αλίκη Κατσαβού μίλησε για τον τρόπο που κλήθηκε να ενημερώσει τον γιο τους, Φοίβο για την απώλεια του πατέρα του.

«Ρώτησα ειδικούς. Όταν μου είπαν τι πρέπει να κάνω, σοκαρίστηκα λίγο. Μου είπαν ότι πρέπει να είμαι πολύ ακριβής, πολύ λεπτομερής, να πω ‘πέθανε’, και τι ακριβώς σημαίνει αυτό κι ότι μετά τον βάλαμε σε ένα κουτί μέσα στη γη. Εγώ αυτό αδυνατούσα να το αφηγηθώ αυτό. Για καλή μου τύχη, η μικρή κόρη του Κώστα, η Μίκο, είναι κι αυτή ψυχολόγος και μου είπε ‘μπάστα, μην ακούς τι σου λένε, γιατί δεν υπάρχουν μελέτες που ακριβώς, άμα πεις αυτό τα έχεις κάνει όλα τέλεια. Γι’ αυτό και όταν με ρώτησε ‘πού είναι ο μπαμπάς’, του είπα, ‘ο μπαμπάς πέθανε’. Με κοίταξε με ένα βλέμμα σαν να μην του έλεγε τίποτα η λέξη και εκεί του εξήγησα ότι σταμάτησε το σώμα να λειτουργεί, ‘δεν μας ακούει, δεν μας βλέπει, δεν φταίμε εμείς γι’ αυτό, φταίει το γεγονός ότι ήταν πάρα πολύ άρρωστος και ήταν και μεγάλος, αγάπη μου, όμως μας αγαπάει’. Όταν με ρώτησε ξανά πού είναι, του είπα ότι δεν ξέρω, ‘οι επιστήμονες δεν ξέρουν ακριβώς’. Μήπως πήγε στο φως, μήπως πήγε στον ήλιο; Και εκεί μόνος του μου είπε ‘πήγε στον ουρανό’».

Όσο για τα αυτά που ακούγονται για τα κληρονομικά της οικογένειας του Κώστα Βουτσά, μετά τον θάνατο του, η ηθοποιός εμφανίστηκε απολύτως καθησυχαστική και καθησυχασμένη.

«Είμαστε πολύ δεμένες, δεν έχουμε χαλάσει ούτε στο ελάχιστο τις σχέσεις μας. Αντιθέτως, επειδή, λόγω κορονοϊού ήμασταν κλεισμένες στα σπίτια μας, λείπει η μία στην άλλη. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Απλώς, οι ιδιωτικές συζητήσεις, γίνονται ξαφνικά δημόσιες και δεν υπάρχει λόγος, οι κουβέντες που μπορεί να έλεγε η μία αδελφή στην άλλη δεν υπάρχει λόγος να γίνονται δημοσίως. Γι’ αυτό, επειδή εγώ είχα πει μια κουβέντα σε κάποιο κανάλι σχετική με τα κληρονομικά, τώρα δεν θέλω να κουβεντιάζω, γιατί υπάρχει ευαισθησία γύρω μου, τα κορίτσια, δηλαδή, έχουν η κάθε μια τον ψυχισμό τους. Θα τα λύσουμε όλα, δεν είναι τίποτα το τραγικό, δεν συμβαίνει καμιά τραγωδία οικογενειακή, εδώ δεν θα ΄χουμε δράματα».

Όλη τη συνέντευξη μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ >>>

leave a reply

Your Review