Costa Navarino: Ένας γαστρονομικός παράδεισος στην καρδιά της Μεσσηνίας

The Romanos Lobby

Στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, εκεί όπου οι ελαιώνες ακουμπούν τη θάλασσα και η φύση διατηρεί την αυθεντικότητα της Μεσσηνίας, η Costa Navarino αναδεικνύεται όχι μόνο ως κορυφαίος hospitality προορισμός αλλά και ως ένα γαστρονομικό hub με διεθνείς προδιαγραφές. Τα τρία ξενοδοχεία του προορισμού –το W Costa Navarino, το The Westin Resort Costa Navarino και το The Romanos– δεν είναι απλώς resorts υψηλής αισθητικής, αλλά γαστρονομικοί προορισμοί γεμάτοι επιλογές και γευστικές εκπλήξεις που σέβονται τον τόπο, την εποχικότητα και τις σύγχρονες τάσεις.

 

Chef Nikos Billis

 

Ξεκινώντας από το W Costa Navarino, η άφιξη του Νίκου Μπίλλη στη θέση του Executive Chef σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στην εμπειρία του επισκέπτη. Με εμπειρία σε εστιατόρια όπως το Noma και το Botrini’s, ο Μπίλλης επανασυστήνει την ελληνική και μεσσηνιακή γαστρονομική παράδοση μέσα από μια δημιουργική αλλά ουσιαστική κουζίνα, βασισμένη σε φρέσκες, τοπικές πρώτες ύλες. Οι γεύσεις είναι καθαρές, τολμηρές, με βαθιά σύνδεση με τη γη και τη θάλασσα της περιοχής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Parelia, ένα beachside dining spot που εξελίσσει την έννοια της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.

Με πιάτα όπως η σαλάτα με χοντροκατσαρή ντομάτα, το σουβλάκι χταποδιού με πιταρούδια κολοκυθιού και σάλτσα στιφάδο, τα αγκιναράκια με αυγοτάραχο και το μπακλαβά με παγωτό και κρέμα φιστίκι, συνδυάζει την ουσία της παρέας δίπλα στο κύμα με μια εμπειρία που ακροβατεί ανάμεσα στην αυθεντικότητα και τη θεατρικότητα, καθώς πολλά από τα πιάτα ετοιμάζονται μπροστά στον επισκέπτη. Το βράδυ, το Parelia μεταμορφώνεται: open fire, δημιουργικά κοκτέιλ και μουσική από DJs δημιουργούν μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία.

 

Σαλάτα Ντομάτα
Σουβλάκι Χταπόδι
Μπακλαβάς

Η εμπειρία όμως δεν σταματά στο φαγητό. Το The Bar In Front of the Bar φέρνει το βραβευμένο αθηναϊκό cocktail concept στην Costa Navarino, παρουσιάζοντας ευφάνταστα ποτά με τοπικά βότανα, τα οποία αφηγούνται μικρές ιστορίες του τόπου μέσα από τη γεύση και τα αρώματα.

Στο ίδιο ύφος κινείται και το 1827, το lounge του Westin που φέτος επαναπροσδιορίζεται ως ένας all-day χώρος δημιουργικών bites και finger food, ιδανικός για μοίρασμα και ανεπιτήδευτη γαστρονομική απόλαυση, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

 

Mπουκιές Παντζαριού

Στο Navarino Dunes, ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Αλέξανδρος Τσιοτίνης φέρνει το μοναδικό του ταλέντο σε τρεις γαστρονομικούς χώρους, με κεντρικό πυρήνα το νέο εστιατόριο Paráfrasi by CTC. Εκεί, η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα επαναπροσδιορίζεται μέσα από τη σύγχρονη ματιά του σεφ, αναδεικνύοντας μικρούς παραγωγούς και εξαιρετικά προϊόντα της μεσσηνιακής γης.

Με πιάτα όπως τα nigiri “γεμιστά” με ταρτάρ τόνου, τα τάκος χταποδιού σε πίτα από φάβα, το κεμπάπ τόνου . Η “Souvlakerie” συνεχίζει να τιμά το αυθεντικό σουβλάκι με κορυφαία υλικά, ενώ στο “Kafenio” το παραδοσιακό ελληνικό καφενείο παντρεύεται με μια πιο μοντέρνα προσέγγιση σε καφέ και μεζέδες, έκπληξη η creme brulee ρυζόγαλο.

 

gemista

 

Octapus tacos

Και φυσικά, η γευστική περιήγηση δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς μια επίσκεψη στο Barbouni restaurant, όπου από τον Ιούνιο εγκαινιάζεται το sunset dinner – δείπνο στο ηλιοβασίλεμα με θέα το Ιόνιο. Το Da Luigi συνεχίζει να μας ταξιδεύει στην Ιταλία με μικρές αλλαγές στο μενού και εποχικά πιάτα που μπορείτε ακόμα και να πάρετε μαζί σας σε μορφή καρτ-ποστάλ συνταγής. Στο Anax, το νέο concept “Anax Treat” προσφέρει local snacks και εμπειρία καφέ με φρεσκοκαβουρδισμένους κόκκους και τοπικά ροφήματα, ενώ το Division 16 γίνεται πιο οικογενειακό από ποτέ, με υγιεινές και δημιουργικές επιλογές για μικρούς και μεγάλους.

Το The Romanos, a Luxury Collection Resort, προσφέρει κορυφαία πολυτέλεια και ιδιωτικότητα με βίλες που αγκαλιάζουν τη θάλασσα και τον ήλιο. Με ιδιωτικές πισίνες, υπηρεσίες μπάτλερ και tailor-made εμπειρίες όπως φιλοσοφικούς περιπάτους, μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής και αστρονομικές βραδιές, το ξενοδοχείο αποτελεί έναν μικρόκοσμο που συνδυάζει πολιτισμό, χαλάρωση και υψηλή αισθητική. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει αναγνωριστεί στα Readers’ Choice Awards 2024 του Condé Nast Traveller ως το κορυφαίο resort στην Ελλάδα και ένα από τα 50 καλύτερα στον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γαστρονομία στην Costa Navarino δεν είναι απλώς εμπειρία, αλλά εργαλείο βιώσιμης ανάπτυξης. Περισσότεροι από 1.500 προμηθευτές, με το 83% από την Ελλάδα και το 46% της προμήθειας τροφίμων να προέρχεται από τη Μεσσηνία, ενισχύουν την τοπική οικονομία, ενώ εκπαιδευτικά προγράμματα για αγρότες και επαγγελματίες του επισιτιστικού τομέα προσδίδουν μακροπρόθεσμη αξία. Η εγκατάσταση του διεθνούς συνεδρίου Tomorrow Tastes Mediterranean (TTM) στην Καλαμάτα από το 2025 αποτελεί το επόμενο βήμα: μια ετήσια συνάντηση παγκόσμιων προσωπικοτήτων του χώρου που θα συζητούν για τη μεσογειακή διατροφή, την αειφορία και το μέλλον της τροφής στην πιο αυθεντική της εκδοχή – εκεί όπου όλα ξεκίνησαν.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Costa Navarino: https://www.costanavarino.com/

leave a reply

Your Review