Σε μια καταπράσινη τοποθεσία στην πλαγιά του Navarino Bay, η Mandarin Oriental συστήνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη θρυλική φιλοξενία του Ομίλου με το άνοιγμα ενός πανέμορφου παραθαλάσσιου ξενοδοχείου που συνδυάζει τη σύγχρονη κομψότητα, τις θρυλικές υπηρεσίες και την ελληνική φιλοξενία.
Βασική αρχή σχεδιασμού του ξενοδοχείου αποτελεί η βιώσιμη ανάπτυξη. ‘Eτσι περιτριγυρισμένο από καταπράσινους λόφους με ελιές το Resort, προσφέρει 99 κομψά διακοσμημένες σουίτες και βίλες, καθεμία με εξαιρετική θέα και άνετους χώρους. Με έναν απρόσκοπτο συνδυασμό μοντέρνας διακόσμησης χειροποίητων στοιχείων, όλες οι σουίτες διαθέτουν βεράντα ή μπαλκόνι, ενώ οι βίλες ιδιωτικές πισίνες.
Με πέντε εξαιρετικά εστιατόρια και μπαρ, που συμπληρώνονται από ένα γεμάτο ενέργεια beach club και world-class Spa & Fitness εγκαταστάσεις, το resort περιβάλλεται από ένα εξαιρετικό γήπεδο γκολφ 18 οπών και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα αθλητικών, υπαίθριων και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, που εξασφαλίζουν μια αξέχαστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.
Η ομάδα των αρχιτεκτόνων, Tombazis & Associates Architects και K-Studio έχει συνδυάσει τη δημιουργικότητα και τη δεξιοτεχνία, διασφαλίζοντας ότι κάθε πτυχή του αποτυπώνει στο μέγιστο την υπέροχη πανοραμική θέα του. Ο βιοκλιματικός σχεδιασμός του αξιοποιεί υλικά που προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή και αγκαλιάζει τα “green living” concepts αντλώντας έμπνευση από την τοπική παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου. Καθεμία από τις μοναδικές φωτεινές σουίτες διαθέτει ευρύχωρες βεράντες και οι υπόσκαφες βίλες με τις ιδιωτικές πισίνες που ξεχωρίζουν για τους πανέμορφους χώρους με χειροποίητα έργα τέχνης και στοιχεία που αντικατοπτρίζουν τη ζεστασιά της Πελοποννήσου.
Με 5 ξεχωριστά concepts στα εστιατόρια και bars του, το Mandarin Oriental, Costa Navarino προσκαλεί τους επισκέπτες να εξερευνήσουν ένα εύρος από γαστρονομικές προτάσεις που προσφέρουν μια ποικιλία από διεθνείς γεύσεις, υπό την επίβλεψη του Chef Bertrand Valegeas. Στην καρδιά του resort βρίσκεται το Oliviera Restaurant, με μαγευτική θέα στον κόλπο του Ναυαρίνου και επιλογές αφιερωμένες στη σύγχρονη αλλά και αυθεντική ελληνική κουζίνα που εμπνέεται από την τοπική κουλτούρα. Ακόμα ένα ξεχωριστό concept για δείπνο είναι το Tahir Restaurant, το οποίο επικεντρώνεται στη λεβαντίνικη κουζίνα, με υγιεινούς μεζέδες και πρώτες ύλες από τοπικούς παραγωγούς. Το εύρος των γευστικών προτάσεων επιφυλάσσει στους επισκέπτες μια πολυποίκιλη γαστρονομική εμπειρία που ενσωματώνει την ουσία της κουλτούρας και των γεύσεων της Μεσσηνίας.