Είναι τελικά τόσο κακιά η Κατερίνα από το MasterChef; Η αποχώρηση που δεν στενοχώρησε κανέναν

Η χτεσινή αποχώρηση της Κατερίνας από το MasterChef ήταν ένας καλός λόγος για να κάνουν πάρτι οι φανατικοί της εκπομπής. Η κομμώτρια από τη Γερμανία, που είχε να πει μια σκληρή κουβέντα για όλους, ναι μεν κατάφερε επιδέξια να μπει μέσα στη δεκάδα, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να μπει μέσα στην καρδιά μας. Ειλικρινή και ντόμπρα χαρακτήριζε η ίδια τον εαυτό της, αλλά για τους υπόλοιπους -ανάμεσά τους κι εμείς- ήταν απλά αγενής και άκομψη στα σχόλιά της.

Ακόμα και η δήλωση που έκανε μετά την αποχώρησή της ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ που στάζει φαρμάκι, με το οποίο τη γνωρίσαμε σε όλη τη διάρκεια του τηλεπαιχνιδιού: “Τελείωσε το δικό μου ταξίδι στο MasterChef. Στενοχωρημένη είμαι πολύ. Όταν έκανα αυτό το τατουάζ, που λέει Μολών Λαβέ, είχα χάσει πάρα πολλά πράγματα. Αυτό που δεν θέλω να χάσω για κανέναν λόγο είναι η ψυχή μου. Καλό το MasterChef, καλό το έπαθλο, καλά τα λεφτά, η δημοσιότητα, όλα είναι καλά, αλλά πάνω απ’ όλα θέλω να κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και να αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου. Να αισθάνομαι πως δεν έχω αδικήσει κάποιον, πως δεν έχω πατήσει επί πτωμάτων για να ανέβω”.

Τι μπορεί να υπονοεί όμως με αυτή τη δήλωση ατόφιας κακίας; 1ον: Είναι καλός άνθρωπος με καλή ψυχή που δεν θέλει να τη χάσει -σε αντίθεση με τους συμπαίκτες της. 2ον. Είναι αξιοπρεπής άνθρωπος και θέλει να διατηρήσει την ακεραιότητά της, κι ας χάσει το έπαθλο -σε αντίθεση με τους συμπαίκτες της. 3ον. Δεν είναι άδικη και δεν θέλει να πατήσει επί πτωμάτων για να κερδίσει -σε αντίθεση με τους συμπαίκτες της.

Το MasterChef το παρακολουθούμε φανατικά -ειδικά φέτος- γιατί έχει 20% μαγειρική και 80% σκληρό reality. Έχει παίκτες σαν την Κατερίνα, που πιστεύουν ότι τους χρωστάει η ζωή και όλος ο κόσμος, γιατί θεωρούν ότι ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί το ταλέντο τους. Η Κατερίνα είναι ο χαρακτήρας που πλασάρεται ως το άξιο παιδί, η αγνή κοπέλα, που είναι ειλικρινής και ταλαντούχα, ενώ πιθανότατα έχει κάνει τη μιζέρια άποψη ζωής και την αγένεια την έχει βαφτίσει ευθύτητα. Και γι’ αυτό η Κατερίνα ήταν ανάμεσα στους παίκτες που πουλούσαν πιο πολύ. Πάντα πουλάει ο εκνευριστικός χαρακτήρας, ο κακός χαρακτήρας με τα ναρκισσιστικά στοιχεία κλέβει την παράσταση – ποιος δεν θυμάται την Άσπα Τσίνα που είχε αναλάβει τον ρόλο της κακιάς στο Fame Story; Μόνο που, δυστυχώς γι’ αυτούς τους χαρακτήρες, πάντα φεύγουν λίγο πριν από το τέλος. Όπως και η Κατερίνα.

leave a reply

Your Review