Φοίβος Δεληβοριάς για δηλώσεις Κούγια: “Ο Λιγνάδης μπερδεύει την ομοφυλοφιλία με τον βιασμό που είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα”

Της Γεωργίας Κριεμπάρδη

 

Οι τελευταίες δηλώσεις του Αλέξη Κούγια που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη έχουν ξεσηκώσει σάλο αντιδράσεων. Οι χαρακτηρισμοί του εκείνους που καταγγέλουν τον Λιγνάδη ως “επαγγελματίες ομοφυλόφιλους” και δήθεν μάρτυρες που είναι αναξιόπιστες προσωπικότητες έχουν προκαλέσει σορία αντιδράσεων και απαντήσεων.

Άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου πήραν θέση για αυτές τις δηλώσεις, ανάμεσα τους και ο σπουδαίος καλλιτέχνης Φοίβος Δεληβοριάς, που βρέθηκε καλεσμένος στο “Πρωινό” της Τετάρτης μέσω skype.

Ο κ. Λιγνάδης μπερδεύει την ομοφυλοφιλία, που είναι μια ελεύθερη ερωτική προτίμηση με την παιδεραστία που είναι ένα ειδεχθές και ποινικά κολάσιμο έγκλημα και με τον βιασμό που είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα. Ο κ. Λιγνάδης που κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή και πολλά άλλα αδικήματα, αυτή τη στιγμή βγαίνει και λέει στο πανελλήνιο αυτά τα πράγματα. Ο άνθρωπος που επελέγη από την κυβέρνηση να εκπροσωπεί το ελληνικό θέατρο, να είναι το σύμβολο του θεάτρου, βγαίνει και λέει τέτοια πράγματα, πιθανότατα να τα δίδασκε και στα παιδιά… Δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχει κάνει ο κ. Λιγνάδης μέχρι τώρα, αλλά αυτό που έγινε χθες είναι ένα έγκλημα. Είναι ένας βιασμός και της πραγματικότητας και των θυμάτων και των ανθρώπων που είναι να μιλήσουν. Ξέρουμε γιατί το κάνει όλο αυτό ο κ. Κούγιας, το κάνει για να φοβηθούν αυτοί οι άνθρωποι που μίλησαν και αυτοί που προτίθενται να μιλήσουν” ανέφερε στον χειμμαρώδη λόγο του και συνέχισε τη συζήτηση με μια πολιτική χροιά: “Ένα άλλο ζήτημα που είναι σκανδαλώδες, είναι ότι ο κ. Λιγνάδης χθες πολιτικοποιεί ο ίδιος την υπόθεσή του. Λέει ότι “είμαι εδώ γιατί υπάρχει μια σκευωρία εναντίον της κυβέρνησης και της επένδυσης στο Ελληνικό”. Αυτό είναι μεγάλο σκάνδαλο, βγαίνει αυτός ο άνθρωπος και συνδέει τον εαυτό του κατά αυτόν τον τρόπο με την κυβέρνηση. Πρέπει οπωσδήποτε κάποιος από την κυβέρνηση να βγει και να διαμαρτυρηθεί”.