Γιατί το Hollywood κατηγορεί την Emma Watson για ψευτοακτιβισμό;

@emmawatson

Η Emma Watson μαζί με άλλα πασίγνωστα αστέρια του Hollywood αποφάσισαν να συμμετάσχουν μέσα από τα προσωπικά τους social media, στο #BlackoutTuesday. Μέρος της πρωτοβουλίας είναι η ανάρτηση ενός μαύρου τετραγώνου στο Instagram, συνοδευόμενο από λεζάντες που αντιτίθενται στην αδικία που βιώνει η μαύρη κοινότητα.

Η Emma Watson ωστόσο αντί για ένα μαύρο τετράγωνο, ανέβασε τρία και τα social media πλημμύρισαν από αντιδράσεις χρηστών που έλεγαν ότι η ηθοποιός ανέβασε τα μαύρα τετράγωνα για αισθητικούς λόγους, χάνοντας την ουσία, καθώς λίγες μέρες νωρίτερα είχε ανεβάσει και πάλι τρία μαύρα τετράγωνα. Παρά το γεγονός ότι η Emma είχε χρησιμοποιήσει και όλα τα hashtag που σχετίζονται με το κίνημα BlackoutTuesday, κατηγορήθηκε για ψευτοακτιβισμό και ότι ο πραγματικός λόγος που ανέβασε τις εικόνες, ήταν για να ταιριάζουν με τον υπόλοιπο λογαριασμό της.

https://www.instagram.com/p/CA8TTnmqli6/

“Ο τρόπος με τον οποίο η Emma Watson προβάλλει τον εαυτό της ως ακτιβίστρια και δεν έχει κάνει τίποτα άλλο πέρα από το να ανεβάσει τρία μαύρα τετράγωνα, δείχνει πόσο λευκή φεμινίστρια είναι”, έγραψε ένας χρήστης. Ενώ ένα άλλος πρόσθεσε “Αυτό είναι όλο κι όλο που μπορείς να κάνεις; Περίμενα πολλά περισσότερα από μία ακτιβίστρια”, “Emma είμαι πολύ απογοητευμένος μαζί σου. Ισχυρίζεσαι ότι είσαι μεγάλη ακτιβίστρια και αυτό είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις;” και αυτό είναι μόνο ένα μικρό μέρος της κριτικής που δέχτηκε η ηθοποιός.

https://www.instagram.com/p/CA81CigphAR/

Λίγο αργότερα η Emma αποφάσισε να ανεβάσει ένα νέο post, στο οποίο είχε γράψει τα παρακάτω. “Υπάρχει τόσο μεγάλος ρατσισμός τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν που δεν αναγνωρίζεται ούτε και λογίζεται. Η λευκή υπεροχή είναι ένα σύστημα ιεραρχίας, κυριαρχίας, εκμετάλλευσης και καταπίεσης που είναι σφιχτά ραμμένο στην κοινωνία. Ως λευκή, έχω επωφεληθεί κι εγώ από όλο αυτό”.

leave a reply

Your Review