GNTM: Η φωτογράφιση του τελικού που προκάλεσε οργή στα social media και η απάντηση του καναλιού

Τι συνέβη και το κανάλι αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για τη φωτογράφιση του μεγάλου τελικού

Το concept για τη φωτογράφιση του τελικού της επτάδας του GNTM ήταν σχετικά απλή: το ζητούμενο ήταν οι διαγωνιζόμενοι να ποζάρουν για καμπάνια ενός αυτοκινήτου, ως συμμορία της ερήμου. Εκτός από το αυτοκίνητο, στην παραλία εμφανίστηκαν και μηχανές με αναβάτες, ενώ η Βίκυ Καγιά με τη Ζενεβιέβ Μαζαρί και τον Γιώργο Καράβα έδιναν τις σχετικές οδηγίες στα διαγωνιζόμενα τα μοντέλα που είχαν καταφέρει να φτάσουν μέχρι εκεί. 

Όμως, βάσει κάποιων σχολίων που έγιναν από χρήστες των social media, τα οποία αναπαρήχθησαν από αρκετά sites, η φωτογράφιση έγινε σε προστατεύομενη NATURA περιοχή με αποτέλεσμα το κανάλι και η εταιρία παραγωγής Green Pixel να αναγκάζονται να διευκρινίσουν ότι οι άδειες για τα γυρίσματα του επεισοδίου στην Ελαφόνησο, δόθηκαν από τον Δήμο Ελαφονήσου στις 23/9/2020 και από τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μούστου, Μαινάλου και Μονεμβασιάς στις 7/10/2020 «και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.»

Σύμφωνα με τις παραπάνω άδειες, στην ομάδα παραγωγής του GNTM επετράπη η πραγματοποίηση γυρισμάτων, υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, στην παραλία Σίμου (Σαρακήνικο) της Ελαφονήσου, η οποία αποτελεί Προστατευόμενη Περιοχή του Δικτύου Natura 2000.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του STAR, πριν την έναρξη της δοκιμασίας, προβλήθηκαν στιγμιότυπα όπου η κριτής του διαγωνισμού Βίκυ Καγιά οδηγούσε το αυτοκίνητο, ωστόσο, «το γύρισμα αυτό δεν έγινε στην παραλία του Σίμου, αλλά στην παραλία Παναγίτσα και συγκεκριμένα στο χώρο που τα καλοκαίρια χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης οχημάτων, και ο οποίος είχε πλημμυρίσει από τα βρόχινα νερά, όπως επιβεβαιώνει και ο Δήμος Ελαφονήσου σε σημερινή του ανακοίνωση».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο χώρος του πάρκινγκ, δεν αποτελεί υγροτοπικό λιμνίο, όπως αναφέρεται σε διάφορες αναρτήσεις στο διαδίκτυο, ούτε έχει κάποια σχέση με τις περιοχές όπου βρίσκονται οι αμμοθινικοί τύποι οικοτόπων.

«Στη συνέχεια, η φωτογράφιση πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Σίμου, με βάση τις οδηγίες που έδωσαν ο Δήμος Ελαφονήσου και ο Φορέας Διαχείρισης. Το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε εκεί, όπως υπέδειξαν στην ομάδα παραγωγής του GNTM οι αρμόδιοι Υπάλληλοι του Δήμου, και παρέμεινε ακίνητο καθ’ όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων. Οι μοτοσικλέτες, που χρησιμοποιήθηκαν ως συνοδευτικές, πήγαν με τους αναβάτες τους στο σημείο, και κινήθηκαν επιλεκτικά στην άμμο».

Σύμφωνα με το STAR, τα γυρίσματα έγιναν υπό το άγρυπνο βλέμμα της ίδιας της Δημάρχου, η οποία παρέμεινε στο χώρο από τις 07:00 έως τις 19:00 για να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει παρέκκλιση από τα συμφωνημένα. [….] Μετά το τέλος της διαδικασίας, τα οχήματα απομακρύνθηκαν προσεκτικά και η παραλία παραδόθηκε στην αρχική της κατάσταση.

«Αναγνωρίζουμε ότι θα έπρεπε να έχει επισημανθεί κατά τη διάρκεια της προβολής του επεισοδίου ότι, το γύρισμα με την οδήγηση του αυτοκινήτου από την κυρία Καγιά, δεν έγινε σε προστατευόμενη περιοχή, αλλά σε χώρο στάθμευσης άλλης παραλίας. Παράλληλα, κατά την αναφορά στην περιοχή Natura και τη σημασία της, θα έπρεπε να τονιστεί η αυστηρή τήρηση των διαδικασιών και των οδηγιών των τοπικών φορέων, ώστε να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις

Αποτελεί πάγια επιλογή του Star, να συνδυάζει τις τηλεοπτικές του παραγωγές, με την ανάδειξη ελληνικών προορισμών, σε συνεργασία πάντα με τους τοπικούς φορείς. Ειδικά σε εποχές όπως η περίοδος που διανύουμε, ο τηλεθεατής μπορεί να απολαύσει εικόνες Ελλάδας, σε ένα πνεύμα αισιοδοξίας, πέρα από τους περιορισμούς της καθημερινότητας που όλοι βιώνουμε», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το STAR.

leave a reply

Your Review