Η Alicia Silverstone είχε πέσει θύμα body-shaming όταν γύριζε το Batman & Robin

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η 43χρονη ηθοποιός αποκάλυψε ότι ακόμα δεν μπορεί να ξεπεράσει την οδύνη της για τα σχόλια που της έκαναν για το βάρος της 23 χρόνια πριν. Ήταν το 1997, την εποχή που έκανε τα γυρίσματα για την ταινία Batman & Robin, στην οποία υποδυόταν το Batgirl, φορώντας μια θεόστενη στολή. “Με κορόιδευαν για το βάρος μου. Ήταν οδυνηρό, αλλά ήξερα ότι είχαν άδικο. Ήξερα ότι δεν ήταν σωστό να κάνεις πλάκα για το σώμα του άλλου, ότι δεν είναι σωστό να φέρεσαι έτσι σε κάποιο ανθρώπινο πλάσμα”. Αν και δεν κατανομάζει τους ανθρώπους που είχαν βάλει τις καμπύλες της κάτω από το μικροσκόπιο -να ήταν ο σκηνοθέτης, να ήταν ο ενδυματολόγος, να ήταν οι συμπρωταγωνιστές της, να ήταν το μισό Hollywood-, το γεγονός παραμένει ότι η Alicia Silverstone καταγράφει τα γυρίσματα της ταινίας ως τραυματική εμπειρία: “Υπήρχαν εργασιακές συνθήκες που θα περιέγραφα ως ελάχιστα αγαπητές. Και, όχι, δεν έστειλα κανέναν στο διάολο, ούτε είχα επιθετική συμπεριφορά, απλά απομακρυνόμουν ενώ σκεφτόμουν ότι δεν ήθελα να το ανέχομαι”.

Οι επικρίσεις για το σώμα της ήταν και ο βασικός λόγος που σταμάτησε για ένα διάστημα να παίζει σε ταινίες και προτίμησε να ασχοληθεί ενεργά με την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων.

Σήμερα, που μάλλον τα έχει βρει περισσότερο με τον εαυτό της και έχει μάθει να κλείνει τα αφτιά της στα δηλητηριώδη σχόλια, ασχολείται και με την υποκριτική και με την παραγωγή, κι αυτές τις μέρες προωθεί την καινούργια τηλεοπτική σειρά στην οποία πρωταγωνιστεί, το The Babysitters Club, που έχει βασιστεί στην ομώνυμη σειρά βιβλίων της Ann M. Martin και θα προβάλλεται στο Netflix.

 

leave a reply

Your Review