Η παραμυθένια ζωή της Αιμιλίας Μπεχράκη

Παντρεμένη με τον πιο πλούσιο, πετυχημένο και διάσημο κτηματομεσίτη της Αμερικής, δικηγόρος, συγγραφέας, μάμα και διαθέσιμη να μας εξηγήσει τι κάνει μια ελληνίδα στο Μανχάταν.

Νέα Υόρκη, μετά Αθήνα, μετά Λονδίνο, μετά ξανά Αθήνα και τελικά Νέα Υόρκη. Και μια ζωή που πια έχει το τέλειο σκηνικό: ένα φοβερό σπίτι στο Μπρούκλιν, από αυτά τα πολυτελή, ψηλοτάβανα, με τα τεράστια φωτεινά πα[1]ράθυρα που βλέπουμε στις ταινίες και τα ζηλεύουμε. Η Αιμιλία ζει τη ζωή που πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται και δεν την απομυθοποίησε! Επιβεβαιώνει ότι το luxury life δικαίως γίνεται ο πόθος του δυτικού κόσμου, αλλά προειδοποιεί ότι περιλαμβάνει πολύ κόπο και ξύπνημα από τις 4 τα χαράματα για να συντηρηθεί. Η ιστορία της Αιμιλίας Μπεχράκη ξεκίνησε όταν η μητέρα της έφυγε με την οικογένειά της μετανάστρια στην Αμερική. Ο παππούς της ήταν ναυτικός και ήθελε οι κόρες του να δουν τη χώρα που τόσο πολύ αγάπη[1]σε ο ίδιος μέσα από ταξίδια του. Ο πατέρας της, από την άλλη, πήγε για σπουδές στη Νέα Υόρκη λίγα χρόνια αργότερα. Κάπου στην ελληνική κοινότητα γνωρίστηκε με τη μητέρα της, ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν και απέκτησαν τρία παιδιά τα οποία αποφάσισαν να μεγαλώσουν στην Ελλάδα. Στη συνέχεια έφυγε για σπουδές Νομικής στην Αγγλία και επέστρεψε για λίγο στην Αμερική έχοντας στο νου της ότι μετά από λίγες εβδομάδες θα μετακομίσει μόνιμα στην Ελλάδα. Πού να ήξερε! Λίγο καιρό μετά, γίνεται viral επειδή γνώρισε και παντρεύτηκε τον διάσημο Ryan Serhant. Ο Ryan είναι πρώην ηθοποιός και νυν μεγαλομεσίτης και παρουσιαστής του reality «Million Dollar Listing». Και αυτή είναι μόνο η αρχή της ιστορίας του. Παράλληλα με την τεράστια επιτυχία της εκπομπής του, έφτιαξε τη δική του εταιρεία με δεκάδες υπαλλήλους που επεκτείνεται σε όλη την Αμερική, έγινε celebrity, απέκτησε διάσημους πελάτες και φίλους, έκανε εξώφυλλα, εμφανίστηκε σε δελτία ειδήσεων ως σχολιαστής και είδε τον τραπεζικό του λογαριασμό να αγγίζει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Πώς είναι λοιπόν να είσαι ένα από τα πιο διάσημα power couples του πλανήτη; Μια συζήτηση μαζί της ήταν αρκετή για να μπούμε στον κόσμο των δισεκατομμυριούχων.

Γεννήθηκες στην Αμερική αλλά μεγάλωσες στην Ελλάδα. Πώς ήταν αυτή η μετάβαση;

Ήταν τεράστιο το σοκ γιατί ήταν και άλλες οι εποχές. Τώρα έχεις πρόσβαση με τα social media και το Internet σε ό,τι συμ[1]βαίνει στον κόσμο. Τότε είχαμε έρθει από μια εντελώς άλλη κουλτούρα, άλλα σχολεία, άλλες συνθήκες, και μπήκαμε απότομα στην ελληνική πραγματικότητα. Μου ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ ως παιδάκι επειδή δεν μιλούσα καλά ελληνικά. Ήταν όλα πολύ ξένα, πολύ διαφορετικά. Είναι άλλο να είσαι Ελληνοαμερικανός και άλλο να είσαι Έλληνας από την Ελλάδα που έχει μεταναστεύσει στην Αμερική. Εγώ μεγάλωσα στην Αμερική με Έλληνες γονείς που γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Στην Αμερική λοιπόν ένιωθα πάντα ξένη γιατί αισθανόμουν Ελληνίδα και όταν ήρθα στην Ελλάδα άρχισα να νιώθω Αμερικανάκι. Τώρα πλέον που ζω χρόνια στην Αμερική, όταν έρχομαι στην Ελλάδα νιώθω ότι επιστρέφω σπίτι μου. Μεγαλώνοντας χαίρομαι πολύ που οι γονείς μου μας γύρισαν στην Ελλάδα και μεγαλώσαμε εδώ γιατί αν είχαμε μεγαλώσει στην Αμερική θα ήμασταν άλλα παιδιά. Τα σημαντικά χρόνια της εφηβείας μου τα πέρασα στην Ελλάδα και θέλω το ίδιο και για τη Ζήνα, την κόρη μου.

Πώς συστήνεσαι σε κάποιον που δεν σε γνωρίζει καθόλου;

Το πρώτο πράγμα που λέω συνήθως για μένα είναι η καταγωγή μου. Είναι ίσως ευκολότερο για μένα να περιγράψω το ποια ακριβώς είμαι λέγοντας απλώς ότι μεγάλωσα στην Ελλάδα. Καταλαβαίνουν πολλά από αυτό! Κατά τ’ άλλα, είμαι δικηγόρος με ειδίκευση στο αστικό δίκαιο. Από τη στιγμή βέβαια που γνώρισα το σύζυγό μου στην Αμερική, άρχισα να ασχολούμαι κι εγώ με το Real Estate.

Τι ξεχωρίζεις και αγαπάς τόσο πολύ την ελληνική καταγωγή σου από άποψη κουλτούρας;

Νιώθω περισσότερο Ελληνίδα βλέποντας πώς συμπεριφέρονται οι Αμερικανοί. Εγώ είμαι πολύ πιο ζεστή ως άνθρωπος. Θέλω να μάθω ποιον έχω απέναντι μου, να γνωρίσω ανθρώπους, να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά. Οι Αμερικανοί, ειδικά μετά την πανδημία, δεν θέλουν πολλά-πολλά. Εγώ κατευθείαν αγκαλιάζω τους ανθρώπους, κάνουμε χιούμορ, έχουμε το mentality της παρέας, του μεγάλου τραπεζιού, της ανοιχτής οικογένειας.

Παρακολουθείς τι συμβαίνει στη χώρα;

Ναι, βλέπω καθημερινά ειδήσεις, ακόμη και ελληνικές σειρές. Συνήθως βλέπω μόνο ελληνική τηλεόραση. Επίσης, στην κόρη μου που είναι μόλις 4 ετών εγώ με τη μητέρα και τα αδέλφια μου μιλάμε στα ελληνικά. Τόσα χρόνια δεν απαντούσε βέβαια, της μιλούσαμε στα ελληνικά και απαντούσε στα αγγλικά. Τώρα που λίγο μεγάλωσε και βλέπει παιδικές σειρές μεταγλωττισμένες στα ελληνικά, άρχισε να μιλάει κανονικά! Αρέσει πολύ και στο σύζυγό μου που μιλάει η μικρή μας ελληνικά. Στην αρχή που δεν τα κατάφερνε, ανησυχούσε μάλιστα! Μου έλεγε «να της μάθετε ελληνικά». Άσε δε που στην αρχή τον φώναζε «μπαμπά» και όταν άρχισε να τον φωνάζει «dad» της ζητούσε να τον φωνάζει μπαμπά! Βέβαια ο Ryan δεν μιλάει ελληνικά του φαίνεται πάρα πολύ δύσκολη γλώσσα–, αλλά πλέον μετά από τόσα χρόνια που είμαστε μαζί βλέπω πως όταν μιλάμε ελληνικά με τη μητέρα μου καταλαβαίνει μια χαρά τι λέμε! Πάντως, είναι πολύ περήφανος που έχει Ελληνίδα σύζυγο, το λέει σε όλους.

Έρχεστε συχνά στην Ελλάδα;

Ναι, δυο-τρεις φορές το χρόνο. Γιατί προσπαθώ πολύ να γίνει η μικρή περισσότερο Ελληνίδα παρά Αμερικανίδα. Ερχόμαστε στην Ελλάδα πολύ συχνά για να έχει επαφή με την κουλτούρα μας.

Πώς γνώρισες τον Ryan;

Πριν από δέκα χρόνια ξεκίνησαν όλα. Είχα έρθει επίσκεψη στον αδελφό μου που ζούσε στη Νέα Υόρκη. Είχα αποφασίσει τότε να μείνω για τρεις μήνες, να δω πώς μου φαίνεται και να σκεφτώ το ενδεχόμενο να μείνω μόνιμα. Άρχισα λοιπόν να ψάχνω για δουλειά και τελικά εργάστηκα σε έναν Ελληνοεβραίο κατασκευαστή. Αυτός μου ζήτησε να διοργανώσουμε ένα φιλανθρωπικό party και άρχισα να ασχολούμαι με αυτό. Κάναμε λοιπόν αυτό το party και κάποια στιγμή η κοπέλα που έκανε το check-in στην είσοδο μου ζήτησε να καθίσω για λίγο στο πόστο της για να κάνει κάτι άλλο. Με το που κάθισα στην καρέκλα μπήκε μέσα ο Ryan. Πήγα κυριολεκτικά να πέσω από την καρέκλα μου: Μου φάνηκε πάρα πολύ όμορφος! Και σκέψου ότι όλο αυτό έγινε μόλις λίγες μέρες πριν επιστρέψω στην Ελλάδα. Τον γνώρισα λοιπόν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, σε μια συγκυρία πολύ περίεργη και για τους δύο. Θεωρώ πως ήταν γραφτό! Μετά τη γνωριμία μας, περίμενε έξω από την είσοδο δύο ώρες για να με πετύχει να βγαίνω. Μου είπε αργότερα ότι είχε πει αμέσως στους γονείς του ότι γνώρισε τη γυναίκα του! Μετά από λίγο μου ζήτησε να βγούμε για φαγητό και ερωτευτήκαμε αμέσως.

Και μετά από λίγο ήρθε και μια κινηματογραφική πρόταση γάμου στην Times Square που έγινε viral στα social media!

Αυτό σίγουρα δεν το περίμενα! Ο Ryan λόγω της δουλειάς του κάνει συχνά γυρίσματα σε διάφορα σημεία της Νέας Υόρκης, οπότε κατάφερε να κλείσει την Times Square για να μου κάνει πρόταση. Δεν ήξερα τίποτα. Ένα πρωί έψαχνε μια δικαιολογία για να με πείσει να μπούμε στο αυτοκίνητο. Μου είπε ότι θα πάμε στον αδελφό του για να γιορτάσουμε τα γενέθλιά του. Στο μεταξύ τα γενέθλια είχαν περάσει, αλλά δεν έδωσα σημασία. Μπήκαμε στο αυτοκίνητο. Ήταν πολύ πρωί, δεν φορούσα καν μακιγιάζ. Σε κάποια φάση στη διαδρομή διαπιστώνω ότι κάποιοι δρόμοι ήταν κλειστοί από την αστυνομία, αλλά εμείς συνεχίζαμε κανονικά. Μετά από λίγο, μου λέει «κατέβα να πάρουμε Starbucks» και λέω «μα γιατί πρέπει να κατέβω κι εγώ μέσα στο κρύο;». Τελικά διαπιστώνω ότι μου είχε ετοιμάσει πρόταση γάμου! Τα billboards έγραφαν «Σ’ αγαπώ». Έβαλα τα κλάματα αμέσως και του είπα «δεν βγαίνω από το αυτοκίνητο».

Κλισέ ερώτηση, αλλά πώς αισθάνθηκες εκείνη τη στιγμή;

Ήταν απίστευτη στιγμή! Και για μένα ακόμη πιο απίστευτη επειδή δεν είναι μέσα στην ελληνική κουλτούρα όλη αυτή η διαδικασία της πρότασης γάμου όπως το έχουν στην Αμερική. Το βλέπαμε μόνο στις ταινίες. Δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα μου κάνει πρόταση ή πώς θα είναι το δαχτυλίδι μου. Είχα τεράστια χαρά για πολλές μέρες μετά, αν και λίγο αργότερα ένιωσα ένα σοκ στη σκέψη ότι δεν θα ξαναγυρίσω κανονικά στην Ευρώπη. Διαπίστωσα ότι η ζωή μου αλλάζει.

Οι γονείς σου ήταν θετικοί όταν κατάλαβαν ότι θα είσαι τόσο μακριά τους;

Δεν ήθελαν να πάω στην Αμερική γιατί πίστευαν ειδικά η μητέρα μου ότι θα γνωρίσω κάποιον και θα μείνω εκεί. Σκέψου ότι φοβόμουν για καιρό να τους πω ότι έχω σχέση με Αμερικανό. Όταν τον γνώρισαν βέβαια τον αγάπησαν πάρα πολύ. Ειδικά με τη μητέρα μου, που μένει μαζί μου, έχουν έρωτα. Δεν μπορεί να ζήσει ο ένας χωρίς τον άλλον.

Πώς κατάφερε ο Ryan να γίνει ένας τόσο ισχυρός επαγγελματίας;

Ξεκίνησε ως ηθοποιός. Έγινε γνωστός από μια σαπουνόπερα. Όταν τελείωσε ο ρόλος του άρχισε να ασχολείται ως δεύτερη δουλειά με το Real Estate και του άρεσε. Είδε ότι είναι ικανός στις πωλήσεις και ότι έβγαζε περισσότερα χρήματα απ’ όσα με την υποκριτική, οπότε το ακολούθησε. Από εκεί και πέρα στην Αμερική έκανε στην τηλεόραση μια πάρα πολύ πετυχημένη σειρά για δέκα χρόνια. Πρόκειται για ένα reality που παρακολουθούσε τη ζωή διάφορων μεσιτών. Ήταν απίστευτα δημοφιλές show, έχει προταθεί και για Emmy Award. Πλέον είναι από τους πιο γνωστούς μεσίτες στην Αμερική, έχει ανοίξει δική του εταιρεία και είναι πάρα πολύ γνωστός και στο TikTok και το YouΤube. Όταν τελείωσε είχα σκεφτεί ότι μπορεί να τον ξεχάσουν, αλλά βγαίνουμε ακόμη στο δρόμο και του φωνάζουν όλοι, τον χαιρετάνε, τον αγαπάνε πολύ! Σύντομα ετοιμάζει μια καινούργια σειρά.

Ο δικός σου ρόλος σε όλο αυτό;

Παρόλο που ήμουν στη σειρά, προτιμώ να μένω πίσω από τα φώτα. Ασχολούμαι πια κι εγώ με το Real Estate, με το νομικό κομμάτι. Παλαιότερα έκανα και δημόσιες σχέσεις. Θα ξεκινήσω μια συνεργασία άμεσα με μια πολύ γνωστή δικηγόρο στην Αμερική και θα κάνω focus στο αστικό δίκαιο.

Μπορείς να πεις ότι ζεις το αμερικανικό όνειρο;

Σε προσωπικό επίπεδο μπορώ να πω ότι τα έχω όλα! Στα θέματα καριέρας βέβαια έχουμε πάθος για δουλειά και για ζωή, οπότε θέλουμε να έχουμε εξέλιξη. Αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν έχουμε τα πάντα! Από αυτή την άποψη σίγουρα ζω το αμερικανικό όνειρο!

Η οικονομική άνεση μπορεί τελικά χαρίσει μια ονειρεμένη ζωή ή φέρνει και κάποια προβλήματα;

Η αλήθεια είναι ότι ο Ryan, ως ένας τόσο νέος και τόσο επιτυχημένος άνθρωπος, δεν χρειάζεται στην πραγματικότητα να δουλέψει άλλο,  λες κάποια στιγμή enough is enough. Το κίνητρο για να συνεχίσει δεν είναι πια τα λεφτά. Απλώς όσο προχωράς μπαίνεις σε μια άλλη φάση που θες να δεις πόσα ακόμη μπορείς να πετύχεις. Πόσο ψηλά μπορείς να φτάσεις. Δεν θέλεις να μείνεις στάσιμος. Θέλεις να διατηρήσεις όσα έχτισες και να δεις τα projects σου να μεγαλώνουν. Είναι κομμάτι της ζωής σου, δεν το κάνεις για τα λεφτά από ένα σημείο και μετά. Δεν είναι όνειρο ζωής πάντως να έχω δεκαπέντε σπίτια, γιοτ και πισίνες. Προτιμώ να κάνουμε ωραία ταξίδια και να έχουμε καλή ποιότητα ζωής.

Τι έχεις καταλάβει ότι χρειάζεται για να αποκτήσει κανείς τόσο ισχυρή οικονομική δύναμη;

Θέλει πειθαρχία. Αυτό έχω καταλάβει δίπλα στον Ryan. Ξυπνάει κάθε μέρα στις 4 το πρωί για να είναι ο πρώτος σε όλα. Πάει γυμναστήριο, μετά στο γραφείο του να συγκεντρώσει όσα έχει να κάνει κι έπειτα ξεκινάει τη μέρα του. Είναι διαθέσιμος για τη δουλειά του συνεχώς, αλλά είναι όλα δικά του projects, οπότε το κάνει με χαρά. Είναι πολύ χαρούμενος με ό,τι κάνει – είναι η ζωή του, οι επιλογές του. Οπότε η χαρά με την οποία αντιμετωπίζει τη δουλειά του σίγουρα αποδίδει.

Για τι πράγμα είσαι πιο υπερήφανη στη ζωή σου;

Πέρα από την οικογένειά μου, είμαι πολύ περήφανη για ένα παιδικό βιβλίο που έγραψα κι έγινε best seller. Για να αποκτήσω τη μικρή μου δυσκολεύτηκα πάρα πολύ, και μάλιστα ενώ ήμουν σε νεαρή ηλικία. Ακριβώς επειδή είμαι Ελληνίδα και ήταν για πολλά χρόνια ταμπού το να λες ότι δυσκολεύεσαι να αποκτήσεις παιδί, μου ήταν πολύ δύσκολο να το πω και να το διαχειριστώ. Αυτό το βιβλίο περιλαμβάνει όλη την ιστορία μου και χαίρομαι πολύ που με σταματάνε ακόμη αναγνώστες και μου λένε γι’ αυτό.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΜΠΙΜΠΙΣΙΔΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ GETTY IMAGES